Výsměch zlu

Včera ráno jsem se probudil a v hlavě mi ještě doznívala, nebo spíše doburácela víkendová sváteční oslava. Stejně si myslím, že my Židé máme ty svátky jen proto abychom se nacpali a napili. Nu, proč ne, že...?

A tak si ležím a čučím na internet, koukám na zpravodajské servery. Tam někoho zabili, tu se zase proti něčemu protestovalo. V EU zase vymysleli nějakou kravinu a Zemana pořád nepustila ta pitomost s povinnou volbou. Prostě a zkrátka, dost důvodů k tomu, aby temné hučení v hlavě pokračovalo i nadále, tentokrát bez přičinění dobrého moku ( a byl vážně dost dobrý).

Vzpomněl jsem si na dvě věty, které hlásají lidé, kterých si hodně vážím. Zpěvák kapely Orphaned Land, který říká že " nejlepší náboženství je hudba" a pak, že všichni jsme bratři a sestry.

A tak vám dnes už nic moudrého nenapíšu ale dám vám sem pár videí, které ukazují, že hudba nám má co říct. A ne že ne.

A začnu kapelou Orphaned Land, která ve své písni tvrdí, že ALL is ONE. Ostatně, text jedné sloky hovoří dost výmluvně. Jen bych tam dodal ještě slovo " Christian " . Překládat snad nemusím. 

Evil falls on each of us, there's nothing new
Who cares if you're a Muslim or a Jew
The awakened ones are nothing but a few
And the one to make the difference now is you

Když jsem u skupiny Orphaned Land, nemohu nevložit video jejich live vystoupení z festivalu Hellfest ve Francii. Tam spolu s touto Izraelskou kapelou vystoupila nádherná tanečnice z Libanonu.  Nejsou to úžasné záběry? Vlajka Izraele vedle Libanonské. Setkání lidí v radosti a míru u hudby.

A do třetice Izrael, i když z jiného soudku. Opravdu je tak důležité, když jde o lásku, kdo jsme a koho milujeme? Láska nezabíjí a na štěstí moc času nemáme.

Ale pojďme do Evropy. Je důležitější vnější efekt nebo to co jsme uvnitř. Kdo je ve skutečnosti Children of the Dark? Nejsme to náhodou nakonec my, kteří jsme se usnesli co je to jediné správné a morální chování , a pohrdáme všemi, co si uchovávají svobodu, touhy a naděje? Německá kapela Mono INC. možná ve svém videoklipu naznačuje odpověď.

Ať se vám moje vložená vida líbí nebo nad nimi opovržlivě kroutíte nosem, přeju všem hezký den a užívejte si radosti.

Autor: Martin Braun | středa 15.3.2017 8:30 | karma článku: 13,23 | přečteno: 560x