Proč Netanyahu odmítl Gabriela?

Izraelský premiér Benyamin Netanyahu odmítl přijmout a jednat s německým ministrem Gabrielem poté, co tento absolvoval několik setkání s, převážně levicovými a hlavně protiizraelskými aktivisty.

Přiznám se bez mučení, že k tomuto blogu mne inspirovala slečna či paní Petra Havelková, se svým, poněkud svérázným počinem, který si můžete přečíst zde.

Aby nedošlo k omylu : tohle je blog a znamená to, že prakticky si zde může napsat každý co chce, pokud neporušuje zákony a pokud dodrží pravidla, daná provozovatelem tohoto blogu. Tedy tuto možnost má i Petra Havelková. Mám teď na mysli to, že psaní není nikterak limitováno počtem nesmyslů a hloupostí, které autor napíše. Nakonec, nejsme profesionálové ale jen kecalové amatéři. Bylo by ale dobré, aby autor, napíše li podobné zamýšlení, umožnil i diskusi, kde se může poučit o svém omylu. 

Ale já zde nechci do Petry Havelkové nijak tepat, snad jen to, že Naftali Bennett není fanatik a rozhodně není ultraortodoxní. To je jen ale drobnost. Hlavně se chci věnovat pozici Benyamina Netanyahua.

Už po tomhle světě pobíhám nějaký ten pátek a tudíž něco vím o politické situaci a etice. Vím tedy, že podobné kroky, jaké podnikl Netanyahu vůči německému ministrovi jsou předem důsledně konzultovány mezi oběma stranami a speciálně ve chvíli, kdy se jedná o spojence. A Německo je významný a dobrý spojenec Izraele. Proč tedy takovéto divadlo?

Ministr Gabriel zřejmě, veden a povinován politickou aktivitou německé vlády, byl nucen setkat se s protiizraelskými aktivisty.Aktivita těchto pitomců roste úměrně s tím, jak rostou úspěchy Benyamina Netanyahua. A ty nejsou malé. Stačí se podívat, kolik se mu za minulý rok a necelou polovinu roku letošního, povedlo uzavřít mezinárodních kontaktů. Nikdy v historii nebyl či spíše nebyla Izrael ve světě tolik v kurzu. 

Toto pochopitelně přináší i vztek ze strany těch, kteří by židovský stát nejraději pokryli jaderným spadem. Tedy Iránu, jeho blízkého spojence a druha Assada a hlavně levicových pomatenců. Tyto síly používají všechny možné páky k tomu, aby Izraeli ublížily a aby jej stavěly v co nejhorším světle. Důkazem budiž nehorázná rezoluce OSN z loňského prosince. A nezastaví se ani před osobními útoky, jako je snaha o kriminalizaci premiéra a dokonce i jeho manželky.

Benyamin Netanyahu je nadmíru schopný politik a ví, že v této chvíli nemůže udělat chybu. Musí zachovat tvrdý kurz. Nejen pro sebe, pro Izrael ale také a to si mnozí neuvědomují, pro samotné Palestínce, kteří přežívají v Gaze a všech svých územích jen a pouze díky velkorysosti Izraele.

Levicoví aktivisté neuvedou, cenu, za kterou dodává Izrael do Gazy elektřinu, například. Neuvedou humanitární pomoc. Neuvedou lékařskou péči, kterou mají Palestínci v izraelských nemocnicích. Neuvedou procento Palestínců, kteří pracují v Izraeli a přivážejí svým rodinám nemalé peníze, o které je mimochodem jejích vláda zpětně obere. Neuvedou kolik peněz dostávají ze zvláštních fondů rodiny teroristů, kteří jsou buďto uvězněni nebo zabiti po vražedných útocích v Izraeli. Jsou to nemalé částky a tito aktivisté nepřiznají, že se jedná o fondy, které palestínské úřady dostávají z EU, USA a bohatých arabských zemí. Prý na zdravotnictví a infrastrukturu. Jenže obyvatelé z ních nemají nic. Nic z toho se od Btselemu nedozvíte. Naopak, najedete li si na jejích aktuální stránku, dočtete se, že 100 Palestinců bylo zabito Izraelci. Ani slovo o tom, kolik bylo zabito Izraelců a turistů. Dočtete se také nářky o tom, že rodinám teroristů jsou strženy domy. 

To vše jsou fakta, která musí mít na paměti Benyamin Netanyahu a musí pečlivě vážit, jak reagovat na jakýkoliv negativní krok.

Zrušení schůzky s německým ministrem nebyl akt nepřátelství mezi dvěma zeměmi. Vím že mnozí by to tak rádi viděli. Ti dva se brzo sejdou při jiné příležitosti a vše co neprobrali dnes, proberou později. Ten krok byl nutný. Protože Izrael si nemůže dovolit umožnit komukoliv domněnku, že je slabý a nerozhodný. Jak řekl premiér Netanyahu... " V dnešním světě se Izrael, ve své obraně musí spolehnout hlavně sám na sebe " A to je pravda a nikdo si nesmí myslet, že mu jakékoliv útoky projdou. Ani levicoví primitivové, kteří pod záminkou jakési humanity, ve skutečnosti sejí nenávist.

A protože nejen politikou a levičáky živ je člověk, zde je taková lahůdka v podobě izraelské metalové královny INFY.

 

Autor: Martin Braun | středa 26.4.2017 8:30 | karma článku: 33,74 | přečteno: 1109x
  • Další články autora

Martin Braun

Zachraňme děti na hranicích

15.11.2021 v 10:17 | Karma: 32,68

Martin Braun

Uprchlická krize bez konce

14.11.2021 v 13:33 | Karma: 29,44

Martin Braun

Poděkování Divadlu na Jezerce

23.10.2021 v 16:23 | Karma: 7,98

Martin Braun

Hyenismus nejvyšší

10.10.2021 v 14:36 | Karma: 46,02

Martin Braun

Anděl světla

24.9.2021 v 14:12 | Karma: 6,45

Martin Braun

Darovanému koni na zuby nehleď

22.9.2021 v 18:00 | Karma: 28,59

Martin Braun

Skvělá novinka z Polska

11.9.2021 v 17:53 | Karma: 22,84
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy