Martin Braun

Mele z posledního?

11. 05. 2017 8:30:00
Ano, mám na mysli Vašeho presidenta a NE, NE a NE a nemám na mysli jeho zdravotní stav. V tomto ohledu mu přeji pevné zdraví a dlouhá spokojená léta bez zbytečných návštěv doktorů,

Názvem svého blogu jsem měl na mysli jeho politickou kariéru, respektive kariéru v úřadu presidenta republiky. Jak se mi to totiž v poslední době jeví, Miloš Zeman trpí ztrátou rozhledu a soudnosti, kteréžto schopnosti jsou nezbytné pro vykonávání funkce, která mu byla občany zapůjčena. Proč tomu tak je, o tom můžeme jen spekulovat, jestli mu sláva a moc stoupla do hlavy. Kdo ví? Je ostatně známo, že moc byla pro Miloše Zemana vždy hnacím motorem. A taky zalíbení v tom, když se může sám sebe poslouchat a když je mu nasloucháno.

Ať tak či onak, zdá se, že jeho stav se zhoršuje a události posledních dní ukazují, že už není schopen rozlišit kvalitu, vhodnost a účelnost ješitnosti spojené s "bonmotem".

A tak ponořil svým jednáním republiku do hluboké, politické krize, ze které bude jen velice nelehké vybřednout, jsem dokonce přesvědčen, že do voleb se to nepovede. Jeho trucovitý krok, jakási pomsta Sobotkovi, bude stát zemi kredit na mezinárodním poli a bude to stát hodně peněz, protože podobné hrátky zatěžují ekonomiku extremním způsobem. Jak se asi jeví země, kde vláda vládne - nevládne, je - není, president nedodržuje ústavu, ministr financí je v podezření z nečestných praktik? A ano, tím že se jedná o pozici ministra financí, je pověst České republiky, jako stabilního a důvěryhodného partnera ohrožena dvojnásobně.

Ale co se vlastně stalo? Je vina jen na straně Miloše Zemana? Spravedlivě je nutno napsat, že nikoliv. Ona celá ta politická reprezentace, počínaje Sobotkou, přes Babiše až k Chovancovi, a ostatní moc nevyjímaje, ti všichni jsou velice povedená partička. Prý úspěšná vláda, ale stačí si připomenout jejích tanečky kolem kvot na uprchlíky, jednou tak, druhý den jinak...když jsem zmínil Chovance, tak jeho ujišťování, že neexistují žádné informace o aktuální bezpečnostní hrozbě... no jasně, jakoby teroristi předem poslali email.

Takže když jsem svůj nadpis omezil v úvodu jen na presidenta, nebylo to naprosto přesné, protože se týká i vlády. Speciálně v kontextu se včerejší demonstrací, která ve mně zase jednou vyvolala pýchu na to, že jsem původem v Česka. Zdá se, že občané už mají dost nekonečného lhaní. A udělali první krok k tomu, aby nastaly změny. Jak jsem zaregistroval, demonstrace a početná účast pořádně vyděsila sdělovací prostředky. Rozpaky, s jakými o ní referovali jsou opravdu půvabné. Ale tak je to správné. Jen neusnout na vavřínech. Jen houšť. Prý se má pokračovat ještě dnes na Hradčanech. Dobře. A nepřestat, dokud vám voličům nebudou složeny řádně všechny účty.

Přestože je momentálně nejvíce skloňován Andrej Babiš, nesmí ta čistka skončit jen u něj. I president by měl jít. Ve své funkci neobstál. Zaměnil jí za pozici všemocného mocnáře, který si dělá co se mu zlíbí.

Každopádně vám všem v Česku držím palce. Aby opravdu mleli z posledního.

video //www.youtube.com/embed/KWvDKw8i0ds

Autor: Martin Braun | karma: 32.88 | přečteno: 3511 ×
Poslední články autora