Mumie

Přestože mně z toho někdo snad může podezřívat, není tento můj dnešní středně krátký blog o Fidelu Castrovi ani Che Guevarovi. Ani o žádné jiné komunistické mumii.

Jak jsem napsal v perexu, není tento můj blog reakcí na další promoční článek z nekonečné série " Viva la Revolucion."

Byl jsem prostě včera v kině na novou verzi filmu Mumie, v hlavní roli s Tomem Cruisem a protože kritika je k tomuto filmu značně nemilosrdná, rád bych zde přidal svůj pohled na toto dílko a doporučil je váženému divákovi ke shlédnutí.

Nebudu popisovat děj, jen pár dojmů. Půjdete li tento film shlédnout, zapomeňte na všechna zpracování Mumie, která jste kdy viděli. Nová verze je něco naprosto jiného, odlišného a pokud se vyhnete nutkání srovnávat s Brendanem Fraserem, myslím si, že nebudete zklamáni.

Na rozdíl of serie s Brendanem Fraserem v titulní roli, kde se jednalo především o klasickou dobrodružnou akci v exotickém prostředí, umocněnou několika vtípky, tato nová verze Mumie se vrací k základům a prvotním zpracováním tématu. Najdeme paralelu s filmy z let 60. které vznikaly v britských společnostech Hammer film a Rank studios. Hlavní linie není na exotice ale na vykreslení temnoty, proto se také převážná část děje odehrává v Anglii, tedy nikoliv v dalekém, cizím prostředí, ale v naší blízkosti, což násobí příjemné šimrání v zádech, jako že co kdyby... Ono to taky bylo základem hororových a strašidelných snímků, nežli se do toho vrhli šílenci, kteří z ních udělali jatka.

Mumie ještě není horor, i když k němu má nakročeno. Hollywood vkročil na dosud ne zcela pevnou půdu a rozhodl se natočit nové verze klasických mystery filmů, které bude spojovat společnost Prodigium, která se zabývá likvidací temných sil. Mumie je prvním z této řady a za sebe říkám, že start se povedl. Pokud se podaří vypilovat některé nedostatky a drobné úlety, pak si myslím, že se divák má na co těšit.

Rozhodně si, na rozdíl od kritiků myslím, že návštěva tohoto filmu není ztrátou času a že jsou to příjemně prožité, necelé dvě hodinky.

Někoho může odradit Tom Cruise v hlavní roli. Pravda, jeho toporné herectví, postavené na klukovském kukuči je chvílemi otravné, nicméně zde se režisérovi povedlo jej trochu pochlapit. Navíc, není to Tom Cruise, na kterého je celý film upřená pozornost. Stejným dílem je rozdělena mezi dvě nádherné ženské partnerky - Ahmanet, kterou hraje překrásná Sofia Boutella, kterou jsme mohli vidět v Kingsmanovi, například a zanedlouho půjde do kin její další snímek Atomic Blonde, kde hraje po boku Charlize Theron. Druhou Cruiseho partnerkou, která mužskou polovinu diváctva, tedy alespoň tu 96 procentní, nenechala v klidu je Annabelle Wallis v roli Jenny Halsey, kterou jsme mohli vidět v hororu Annabelle. No a čtveřici hlavních hrdinů doplňuje Rusell Crowe, v roli dr. Henry Jekylla.

Pokud jste ještě neviděli trailer, nabízím vám jej, jako malou ochutnávku a návnadu s tím že se opravdu vyplatí nevěřit oficiálním recenzím.

 

Autor: Martin Braun | úterý 20.6.2017 8:30 | karma článku: 14,54 | přečteno: 271x
  • Další články autora

Martin Braun

Zachraňme děti na hranicích

15.11.2021 v 10:17 | Karma: 32,68

Martin Braun

Uprchlická krize bez konce

14.11.2021 v 13:33 | Karma: 29,44

Martin Braun

Poděkování Divadlu na Jezerce

23.10.2021 v 16:23 | Karma: 7,98

Martin Braun

Hyenismus nejvyšší

10.10.2021 v 14:36 | Karma: 46,02

Martin Braun

Anděl světla

24.9.2021 v 14:12 | Karma: 6,45

Martin Braun

Darovanému koni na zuby nehleď

22.9.2021 v 18:00 | Karma: 28,59

Martin Braun

Skvělá novinka z Polska

11.9.2021 v 17:53 | Karma: 22,84
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy