Opravdu je idnes nezávislé medium?

4. 12. 2017 5:03:20
Je to jen otázka, protože stále častěji mám pocit, hlavně při čtení redakčních článků jistého autora, jde nezávislost hodně stranou. Hlavně pokud se jedná o Izrael .

Včera se objevil článek pana Manerta, který pojednává o chystaném, či nechystaném kroku presidenta Donalda Trumpa. Jeho okolí totiž naznačuje, že snad už zkraje tohoto týdne by mohl naplnit svůj předvolební slib a dát příkaz k přestěhování velvyslanectví USA z Tel Avivu, do Hlavního města Izraele, do Jeruzaléma.

Je kolem toho zatím hodně otázek, hodně nevyřčeného, ovšem pan Manert má, zdá se, jasno. President Trump prý si zahrává s Jeruzalémem i Palestinci. Musím naprosto otevřeně, protože jinak to nejde napsat, že větší pitomost jsem už dlouho nečetl a krátce poté autor překonal sám sebe a vytrval, tvrdíce, že tento krok může ohrozit pokračování mírových rozhovorů.

Pan Manert asi neví, možná mu to nikdo neřekl, že žádné mírové rozhovory neprobíhají a že tomu tak není, protože by snad Izrael nechtěl. O nikoliv, pane Manerte. Je tomu tak proto, protože Izrael prostě nemá žádného partnera, který by s ním k oněm rozhovorům zasedl. Po létech, kdy židovský stát s otevřenou dlaní přicházel a nabízel mír a spolupráci, jako odpověď přicházelo vždy odmítání a nikdy nekončící útoky a hrozby. Nemluvě o tom, že představitelé palestínské samosprávy odmítají základní podmínku toho, aby vůbec nějaké rozhovory mohly proběhnout. Totiž uznat právo Izraele na svou existenci. Jak může dojít k uzavření míru, když jedna strana neuznává legitimitu druhého partnera. V praxi by to po případném podpisu jakékoliv dohody mohlo znamenat, že by Palestina, cokoliv si pod tímto slovem představujeme, od oné dohody ustoupila, protože by její představitelé a vůdci prohlásili tento dokument za neplatný vzhledem k faktu, že právo na existenci Izraele neuznávají.

Každý soudný člověk musí uznat a pochopit, že když jsou karty takto rozdány, nemůže Izrael k nějakým rozhovorům přicházet jako prosebník, žmoulajíce čepičku v dlaních a prosíce o almužnu.

Pan Manert ve svém děsivém výtvoru dumá, jaké kroky asi podnikne president Trump. A zde přichází čas na třetí příšernost v tak krátkém článečku. Trump prý... ale dejme slovo panu Manertovi:

...Jako hlavní město Izraele zřejmě označí pouze západní Jeruzalém, východní část formálně „přenechá“ Palestincům....

Ano všiml jsem si úvozovek nad oním přenechá, ale ty nehrají roli, protože tato formulace je tak nehorázná, že mám problém věřit, že jí mohl napsat novinář v celostátním periodiku.

Jaké přenechá. Co má co Trump komu přenechávat a jinému přidělovat? Jeruzalém je Hlavním městem Izraele, ať už velvyslanectví bude přesunuto či ne, ať už jej kdokoliv uzná nebo ne. To rozhodnutí je pouze a jenom na Izraeli, a já věřím že Donald Trump to takto chápe.Taky věřím, že je mu naprosto jasné, že obavy z ohrožení bezpečnosti a míru jsou zcela liché.

Celé to napětí kolem Izraele je uměle vytvořené a eskaluje jen proto, že mezinárodní společenství nedokázalo včas říct STOP. A tak se v průběhu let stupňovaly požadavky, nářky a dospělo to do okamžiku, kdy UNESCO dokonce vyhlásilo, že Židé k Jeruzalému nemají žádné historické pouto. Tato sprosťárna prosím vyjde z podorganizace OSN.

Je zkrátka čas, kdy svět musí konečně říct, že nátlaku nebude dále ustupovat. Někdo udělat ten první krok musí a USA jsou logicky na řadě. Jsem přesvědčen že tento krok vyvolá řetězovou reakci a další země budou následovat. A teprve pak stoupne naděje na spravedlivý mír pro všechny. Staré pravidlo platí, že zlu se ustupovat nemá. Když vás někdo drží v kleštích je to zlo. Když někdo hrozí eskalací napětí a násilí je to zlo dvojnásobné.

Pokud tedy Palestinci chtějí opravdu mír, musí se smířit s faktem, že Jerusalém patřil, patří a bude patřit Izraeli.

A měl by si to uvědomit i pan Oldřich Manert a ti, kterým v redakci Idnes nevadí podobné nehoráznosti, jakou vytvořil včera on.

Autor: Martin Braun | pondělí 4.12.2017 5:03 | karma článku: 31.55 | přečteno: 1027x

Další články blogera

Martin Braun

Zachraňme děti na hranicích

ale jak,..dovoluji si položit smělou otázku. Tím že jím dáme čaj a polévku? Nebo je máme odvézt od rodičů někam k milosrdným v Evropě? Tak jak jím pomoci?

15.11.2021 v 10:17 | Karma článku: 32.68 | Přečteno: 1273 | Diskuse

Martin Braun

Uprchlická krize bez konce

Dva blogy dnes reagovaly na události na běloruských hranicích. Jeden napsal pan Zeman a druhý paní Nová. A přestože se dotýkají stejného tématu, jsou naprosto rozdílné.

14.11.2021 v 13:33 | Karma článku: 29.44 | Přečteno: 1042 | Diskuse

Martin Braun

Technický problém na idnes, úmysl nebo chyba v chrome?

Několik posledních měsíců, se pokus dostat se do diskuse mění v noční můru. Odkaz na diskusní okno je překryt odkazem na reklamu všeho druhu...

13.11.2021 v 9:36 | Karma článku: 23.91 | Přečteno: 866 | Diskuse

Martin Braun

Ještě k případu Dr. Cimického (aktualizováno)

Je to dnes populární téma a jak už je zvykem, pravda není to co dav zajímá. Dav je rozdělen. Část by nejraděni Cimického vykastrovala či minimálně poslala na dlouhá léta za mříže a část věří v jeho nevinu,

10.11.2021 v 9:33 | Karma článku: 29.07 | Přečteno: 1706 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 18.57 | Přečteno: 220 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 17.49 | Přečteno: 513 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 14.33 | Přečteno: 388 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.99 | Přečteno: 249 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.95 | Přečteno: 669 | Diskuse
Počet článků 486 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2625

http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...