Česká vláda a Jerusalém.

8. 12. 2017 4:04:20
K mému nemilému překvapení zjišťuji, že v Izraeli se stále šíří fáma o tom, že se Česká republika přidala k USA a že uznala Jerusalém jako hlavní město Izraele.

Bohužel, tato informace se nezakládá na pravdě a pozice vlády České republiky zůstává stále neměnná. Tedy poníženě podřízená EU a mezinárodnímu propalestinskému hnutí.

Možná si někteří vzpomenete, jak minulý rok vypukla aféra, kdy velvyslanectví jednoho nejmenovaného a neexistujícího státu, které má kupodivu zastoupení v ČR protestovalo proti školním atlasům a tiskárna která tyto atlasy tiskla promptně slíbila, že v nové verzi už správě bude uvedeno jako hlavní město Izraele Tel Aviv. Archívní článek najdete zde

Tehdy z toho byla poměrně veselá aféra, následkem které ministerstvo zahraničí, tedy Zaorálkovo ministerstvo začalo kroužit dokola jako při nějakém tanečku a velice opatrně řeklo, že Česká republika tedy jako uznává a respektuje jako Hlavní město Izraele Jerusalém ale pouze tu část v hranicích do roku 1967.

No a teď se situace opakuje. Zaorálek asi musí mít na čele smrtelný pot radosti z toho, že je v demisi a může to mít takzvaně na háku. Přesto se na stránkách MZV objevilo toto:

Česká republika v současné době, než dojde k uzavření míru mezi Izraelem a Palestinou, prakticky uznává Jeruzalém za hlavní město Izraele v hranicích demarkační linie z roku 1967.

Česká republika společně s ostatními členskými státy EU na základě závěrů Rady pro zahraniční věci EU považuje Jeruzalém za budoucí hlavní město obou států, tj. Státu Izraele a budoucího Státu Palestina.

O přesunu zastupitelského úřadu ČR z Tel Avivu do Jeruzaléma můžeme uvažovat až na základě výsledků jednání s klíčovými partnery v regionu a ve světě.

Odkaz pro infidely, tedy nevěřící zde, tedy naprosto identická situace jako před rokem a další důkaz trapností politiků. Všimněte si prosím pozorně poslední věty. Tedy to, že Česká republika může uvažovat o přesunutí velvyslanectví až na základě jednání z klíčovými partnery v regionu a ve světě.

Rozumím tomu tedy správně tak, že se nejprve bude nutné optat co na to Irán, Libanon ( těch raději telefonicky, protože při osobní zmínce o Izraeli by mohlo dojít k zastřelení), případně Syrie a pochopitelně bude nutný souhlas Palestínců?

Já tedy nevím jak vy, milí čtenáři, ale nemáte už tak trochu plné zuby toho, jak Česká republika, se musí pořád někoho ptát na to, co by mělo být pouze a jen v její kompetenci?

Nemám problém souhlasit i s někým, proti komu se vymezuji, v tomto případě tedy s presidentem Milošem Zemanem. Jeho postoj k této problematice považuji za jasný a logický a vycházející ze situace, ve které se Izrael a region nachází. A postoj presidenta Zemana je přesně takový, jaký by měl být postoj i vlády a parlamentu země, která se označuje za přítele Izraele.

Je mi líto, ale styděl jsem se před přáteli v Izraeli, se kterými jsem včera a dnes hovořil a kteří nadšeně citovali zprávy o přístupu České vlády. Se studem jsem jím vysvětloval, že se jedná o polovičatou informaci, korespondující se situaci na české politické scéně, kdy vláda jsou takové korouhvičky, které se točí podle toho, jak je to pro ně dobré a jak jím někdo přikáže. A jestli bude nová vláda lepší, bude li vůbec, to je velká neznáma.

Každopádně jsem je ujistil, že lidé, občané České republiky Izrael podporují a stojí za nim v boji proti terorismu. Věřím že jsem se nemýlil.

Autor: Martin Braun | pátek 8.12.2017 4:04 | karma článku: 29.39 | přečteno: 877x

Další články blogera

Martin Braun

Zachraňme děti na hranicích

ale jak,..dovoluji si položit smělou otázku. Tím že jím dáme čaj a polévku? Nebo je máme odvézt od rodičů někam k milosrdným v Evropě? Tak jak jím pomoci?

15.11.2021 v 10:17 | Karma článku: 32.68 | Přečteno: 1273 | Diskuse

Martin Braun

Uprchlická krize bez konce

Dva blogy dnes reagovaly na události na běloruských hranicích. Jeden napsal pan Zeman a druhý paní Nová. A přestože se dotýkají stejného tématu, jsou naprosto rozdílné.

14.11.2021 v 13:33 | Karma článku: 29.44 | Přečteno: 1042 | Diskuse

Martin Braun

Technický problém na idnes, úmysl nebo chyba v chrome?

Několik posledních měsíců, se pokus dostat se do diskuse mění v noční můru. Odkaz na diskusní okno je překryt odkazem na reklamu všeho druhu...

13.11.2021 v 9:36 | Karma článku: 23.91 | Přečteno: 866 | Diskuse

Martin Braun

Ještě k případu Dr. Cimického (aktualizováno)

Je to dnes populární téma a jak už je zvykem, pravda není to co dav zajímá. Dav je rozdělen. Část by nejraděni Cimického vykastrovala či minimálně poslala na dlouhá léta za mříže a část věří v jeho nevinu,

10.11.2021 v 9:33 | Karma článku: 29.07 | Přečteno: 1706 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Vladislav Svoboda

1. díl Listopad-jiný pohled

Aniž jsme si to tehdy uvědomovali, tak od 17. listopadu se všude vyskytovali agenti StB. Počínaje Činoherním klubem nebo balkónem Melantrichu. Bohužel naše dění ovlivňují dodnes.

28.3.2024 v 14:31 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 6 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 23.27 | Přečteno: 394 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.11 | Přečteno: 510 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 466 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2307 | Diskuse
Počet článků 486 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2625

http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

více

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...