Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Malé blogerovo školení těm, co nepochopili Trumpovo rozhodnutí o Jerusalému

Díky ukřičeným Palestíncům a jejích věrným poskokům od Erdogana se svět totálně zbláznil a nechápe to, co vlastně Trump svým rozhodnutím o uznání Jerusaléma jako Hlavního města Izraele myslel a řekl. 

Jak čtu některé blogy a komentáře vidím, že i v Česku je dost těch, kteří vůbec Trumpovo rozhodnutí nepochopili a taky pár těch, kteří se o to zjevně ani nesnaží. Pro ty všechny tedy polopaticky a krátce.

President Donald Trump svým rozhodnutím řekl, že protože snahy o mírové uspořádáni mezi Izraelem a Palestínou jsou na mrtvém bodě a to přestože údajně hlavní překážka Jesusalém je stále ve statusu bez statusu, nadešel čas posunout věci jiným směrem. Tedy uznat konečně, bez vytáček a otevřeně, že Jerusalém je Hlavní město státu Izrael. Na tom celém je důležitý fakt, že Donald Trump ani nikdo jiný z americké administrativy nehovořil o západním či východním Jerusalému. Přesněji řečeno, několikrát bylo zmíněno, že budoucí velvyslanectví bude v západní části, tedy v té, kterou i mezinárodní partička, sice se skřípěním zubů, pravých i protéz, přiznává Izraeli. Ve světle těchto informací se tedy současné bouře a dupání nožkama jeví jako směšná uražená ješitnost.

Věc je ale ještě jasnější, což opět svět odmítá vidět a hrozí směrem k USA a Izraeli prstíkem ( jakoby o někoho zajímalo). 

Totiž že jak president Trump, tak hlavně ale Nikki Haley, vyslankyně u OSN několikráte jasně a zřetelně řekli, že budoucí status a případné rozdělení Jeruzaléma je pouze a jenom v rukou občanů těch dvou konkrétních zemí, tedy Izraele a Palestiny ( až tedy takový stát opravdu vznikne). USA odmítají jakkoliv do tohoto procesu zasahovat tím, že by komukoliv vnucovali svůj postoj a své názory. A tady je nutno znovu zopakovat : Budoucí velvyslanectví bude v západní části Jerusaléma a ta se i v případě rozdělení nebo jakéhokoliv posunu ve statusu bude i nadále jmenovat Jerusalém. Tedy, pokud president uznal Jerusalém jako Hlavní město Izraele, udělal tak naprosto správný a logický krok, který neodporuje ničemu, oč se mezinárodní společenství po celá desetiletí marně a neúspěšně snaží.

Dá se tedy konstatovat, že Trump pouze předběhl čas, který ovšem nebyl nijak specifický vymezený, kromě planých keců o dvoustátním řešení nebo o mírových dohodách. V současné době totiž žádná mírová jednání neprobíhají. Víme? A není to vinou Izraele, který Abbase zval X kráte k jednacímu stolu. Naposled ústy premiéra Netanyahu v Paříži, kdy takto reagoval na výzvu presidenta Francie. Odpověď druhé strany dosud nepřišla.

Je čas vidět věci takové jaké jsou. Pokud někdo nebo něco nedonutí palestínskou samosprávu k jednání, pokud je někdo k tomu stolu nedokope třeba násilím, mír prostě nebude. To je věc, která je jasná každému myslícímu člověku. Navíc, pokud jsou Palestínci demotivování štědrými podporami z EU, USA a arabského světa, včetně Turecka, pokud je jím vymýván mozek a vnucována myšlena že oni jsou oběť a že nějaký ten zavražděný židovský civilista, to je jen taková lapálie, pak se nelze divit, že oni prostě o ten mír nestojí. Nestojí o něj ani Turecko. Jako čert kříže se míru bojí Irán, stejně jako Libanon. O Syrii ani nemluvě. 

Zbývá tedy jediná země, která by to mírové uspořádání chtěla moc ráda a tou zemí je IZRAEL. Ti kteří vidí vinu pouze zde přehlížejí fakt, že neustálý život v napětí a ohrožení není nic, co by nějaká země chtěla a každý kdo se podívá na mapu pochopí, že žít obklopen krvelačnými sousedy, to není žádný med. Stojí to peníze. Stojí to rozvoj. Stojí to riziko, že samotní občané začnou být nervozní a oni už jsou. Vysvětlujte dětem a rodičům v sousedství Gazy, že si nemohou jen tak vyrazit na plácek zahrat fotbal. Vysvětlujte jím jak je možné, že na jejích města každodenně dopadají z Gazy rakety, že se objevují nové a nové tunely, kterými na izraelské území pronikají vrazi a nikdo s tím nic nedělá, protože i IDF má svázané ruce a chtě nechtě se musí držet zpátky.

Krok presidenta Trumpa tedy byl krokem, který může tuto situaci změnit k lepšímu. A nikdo neříká, že se tak stane. Ukáže čas. Něco se však udělat muselo. Nelze čekat donekonečna.

Seznamte se prosím s tím. co řekl ve skutečnosti president Donald Trump.

Ještě podstatnější je ovšem rozhovor Nikky Haley s Wolfem Blitzerem, který se jí snažil podsouvat smyšlenky a které ona jednoznačně vyvrátila a které kupodivu, i když jaké divení zde, nikdo nechce slyšet. 

A nakonec Danny Danon, který celé to divadlo shrnul naprosto přesně. Ti kdo hlasovali pro onu rezoluci jsou loutky v palestinckých rukách

 

Autor: Martin Braun | pátek 22.12.2017 23:36 | karma článku: 34,46 | přečteno: 1041x
  • Další články autora

Martin Braun

Zachraňme děti na hranicích

ale jak,..dovoluji si položit smělou otázku. Tím že jím dáme čaj a polévku? Nebo je máme odvézt od rodičů někam k milosrdným v Evropě? Tak jak jím pomoci?

15.11.2021 v 10:17 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1273x | Diskuse| Politika

Martin Braun

Uprchlická krize bez konce

Dva blogy dnes reagovaly na události na běloruských hranicích. Jeden napsal pan Zeman a druhý paní Nová. A přestože se dotýkají stejného tématu, jsou naprosto rozdílné.

14.11.2021 v 13:33 | Karma: 29,44 | Přečteno: 1042x | Diskuse| Politika

Martin Braun

Technický problém na idnes, úmysl nebo chyba v chrome?

Několik posledních měsíců, se pokus dostat se do diskuse mění v noční můru. Odkaz na diskusní okno je překryt odkazem na reklamu všeho druhu...

13.11.2021 v 9:36 | Karma: 24,06 | Přečteno: 866x | Diskuse| Společnost

Martin Braun

Ještě k případu Dr. Cimického (aktualizováno)

Je to dnes populární téma a jak už je zvykem, pravda není to co dav zajímá. Dav je rozdělen. Část by nejraděni Cimického vykastrovala či minimálně poslala na dlouhá léta za mříže a část věří v jeho nevinu,

10.11.2021 v 9:33 | Karma: 29,18 | Přečteno: 1706x | Diskuse| Společnost

Martin Braun

K včerejšímu protestu u domu hlavní hygieničky Svrčinové

Nejsem si tím stoprocentně jist, ale myslím si že to byla právě ona, kdo minulý rok, dosti nehorázným způsobem zařízla festival Colours of Ostrava

7.11.2021 v 15:14 | Karma: 29,61 | Přečteno: 1565x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Pomstím Palestinu, psal ve Francii podezřelý z únosu a znásilnění Židovky

25. dubna 2024  16:18

Policie ve Francii zadržela dvaatřicetiletého muže z pařížského předměstí Gennevilliers, který čelí...

Svědci mluvili až příliš, soud s Weinsteinem se zopakuje. Z vězení však nevyjde

25. dubna 2024  15:46,  aktualizováno  16:15

Newyorský odvolací soud ve čtvrtek zrušil odsouzení někdejšího hollywoodského producenta Harveyho...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  16:14

Aktualizujeme Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

V plaveckém bazénu v Řepích utonul muž, nejspíš měl zdravotní problém

25. dubna 2024  16:09

Ve veřejném plaveckém bazénu v pražských Řepích ve čtvrtek utonul přibližně sedmdesátiletý muž....

  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy