K nejnovější střelbě ve Wisconsinu - USA / aktualizováno/

24. 08. 2020 20:24:52
Šokem dnešního pondělí byla zde na Floridě jednak s napětím očekávaná bouře, vlastně hned dvě bouře, ale také zprávy o incidentu ve Wisconsinu, kde policista údajně střílel na černošského občana.

Ano, napsal jsem údajně a hned vysvětlím proč. Ale nejdříve mi dovolte vsuvku. Je moc brzy a o tom, co se vlastně stalo nikdo nic neví. K dispozici v tuto chvíli je pouze jakési amatérské video, ze kterého, přiznávám se, běhá mráz po zádech, ale na druhou stranu přináší i závažné otázky.

Takže to co zde napíši je jen soubor mých názorů a domněnek, a je možné, že nakonec je vše docela jinak.

To video jsme asi viděli všichni. Dva policisté následují mladého muže, který jde krokem kolem svého vozu a pak otevírá dveře a naklání se dovnitř. Policisté jdou za ním, v těsné blízkosti, dá se říct na dosah a celou dobu na něj míří pistolemi, pravděpodobně na něj i křičí varování aby zastavil. V okamžiku když se muž nakloní do vozu jej jeden policista chytne za tričko a zdá se že druhý začíná střílet. Tak se to jeví, tak se to video tváří. Ale opravdu tomu tak bylo? Ten záběr je hrozně rozmazaný, roztřesený, jak už tomu u amatérských videí bývá. Co je ovšem z celého záběru jasně vidět je, že v době střelby, byl údajně střílející policista ani ne metr od oběti. Ještě jednou - necelý metr. Padlo, pokud jsem dobře počítal sedm výstřelů, přičemž muž měl být zasažen čtyřikrát. Komu začínají v hlavně znít zvonky pochybností, zvedněte ruku ...teď.

Jak jsem napsal v úvodu, na spekulace je brzy. Nevíme podrobnosti ale přesto je myslím si celkem oprávněné říct, že ze vzdálenosti necelý metr, je téměř nemožné, aby policista do těla nevysypal všechny vystřelené náboje. Stejně tak je v oblasti fikce naděje, že by dotyčný takovouto střelbu mohl přežít.

Co se tedy ve skutečnosti stalo? Odpověď nám možná brzy dají kamery policistů, vyšetřování. Něco napovídá ale fakt, že oba policisté nebyli zatčeni, byli pouze postavení mimo službu, protože kdyby se vše prokazatelně událo tak, jak se prezentuje, jednalo by se o jasný pokus o vraždu a ti dva by měli už být za mřížemi. Pokud tedy celá policie které se to týká není zkorumpovaná, pak se zřejmě příběh odvíjel jinak. A známe případy, kdy BLM a příznivci tohoto podivného hnutí manipulují a podsouvají nepravdy.

Netvrdím že se jedná o stejný případ i zde. Každopádně bude pochopitelně zneužit v dalším boji proti bezpečnosti a k obviňování slušných a poctivých policistů, kterých je ve sboru většina.

Neumím si představit, co by mohlo policisty opravňovat k tomu, co jsme viděli na videu. Fakt, že někdo neuposlechne výzvy není důvodem k použití zbraně. V diskusích vidím spoustu odborníků na situaci v USA a na pravidla policejní práce v USA, kteří nesmysl o neuposlechnutí opakují jako kolovrátek. Není tomu ale tak. Policista má k dispozici celou škálu možností jak jednat, a konkrétně v tomto případě měli dost času a prostoru k tomu, toho muže jednoduše zastavit ještě předtím, než vůbec ke dveřím vozu došel.

Snad se pravdy brzo dočkáme, každopádně dojde nepochybně k další eskalaci násilí a nesmyslných protestů a bouří.

Po několika hodinách mě přepadla obava, že by můj text mohl být chápán jako snaha zlehčit danou situaci. Ono by to nebylo poprvé a po zkušenostech z minulého mého článku chci jednoznačně napsat,aniž bych zabruslil do spekulací, že pokud ten policista, nebo snad oba opravdu na toho člověka stříleli, jedná se nepochybně o pokus vraždy a jsem si jistý, že to takto bude i posuzováno soudem. Otázky stále zůstávají, i když pan Holý v diskusi vložil odkaz na delší video záběr. V každém případě, ať už to bylo zločinné selhání policistů, nebo je pravda někde jinde, podobně jako v případě smrti Floyda i v dalších případech, bude věc vyšetřena a pachatelé budou potrestáni. Rabování, násilnosti, bouře v ulicích ani plamenné projevy Bidena nezabrání dalším tragediím.

Autor: Martin Braun | pondělí 24.8.2020 20:24 | karma článku: 44.15 | přečteno: 17811x

Další články blogera

Martin Braun

Zachraňme děti na hranicích

ale jak,..dovoluji si položit smělou otázku. Tím že jím dáme čaj a polévku? Nebo je máme odvézt od rodičů někam k milosrdným v Evropě? Tak jak jím pomoci?

15.11.2021 v 10:17 | Karma článku: 32.68 | Přečteno: 1273 | Diskuse

Martin Braun

Uprchlická krize bez konce

Dva blogy dnes reagovaly na události na běloruských hranicích. Jeden napsal pan Zeman a druhý paní Nová. A přestože se dotýkají stejného tématu, jsou naprosto rozdílné.

14.11.2021 v 13:33 | Karma článku: 29.44 | Přečteno: 1042 | Diskuse

Martin Braun

Technický problém na idnes, úmysl nebo chyba v chrome?

Několik posledních měsíců, se pokus dostat se do diskuse mění v noční můru. Odkaz na diskusní okno je překryt odkazem na reklamu všeho druhu...

13.11.2021 v 9:36 | Karma článku: 23.91 | Přečteno: 866 | Diskuse

Martin Braun

Ještě k případu Dr. Cimického (aktualizováno)

Je to dnes populární téma a jak už je zvykem, pravda není to co dav zajímá. Dav je rozdělen. Část by nejraděni Cimického vykastrovala či minimálně poslala na dlouhá léta za mříže a část věří v jeho nevinu,

10.11.2021 v 9:33 | Karma článku: 29.07 | Přečteno: 1706 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 28.16 | Přečteno: 451 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 26.22 | Přečteno: 1374 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 16.24 | Přečteno: 448 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.28 | Přečteno: 264 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.96 | Přečteno: 681 | Diskuse
Počet článků 486 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2625

http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...