Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Máme ještě vůbec nějaká občanská práva?(doplněno)

Aby nedošlo k omylu, případ agrese strářníků MP v Uherském Hradišti je pro tento blog pouze takovým oslím můstkem k mnohem závažnějším otázkám. Rozhodně nechci primárně obhajovat muže, který se s nimi střetl.

Současně ale nemohu pominout, blog pana Bárty a následná diskuse mi to ani neumožňuje, zmínku a vyslovení vlastního pohledu na danou věc.

Muž porušil nařízení, které, jakkoliv je slabomyslné a nic neřešící, přeci jen je závazné pro všechny. Tedy...asi ne pro všechny protože, výjimky například z Hradu jsou dostatečně známy. Předpokládám, že onen muž ponese důsledky a dostane nějakou pokutu, také za to, že se nelegitimoval. Nebude to trestně právní kauza ale správní řízení a tady se dostáváme k tomu nejdůležitějšímu.

Jak daleko může zajít policie, respektive strážníci, ve snaze vymáhat doklad totožnosti? Zákon stanoví možnosti, jenže je zákon tím nejvyšším a absolutním měřítkem? Líbila se mi například pohádka "rozsudky soudce Ooky", kde soudce, kterého hrál Miroslav Donutil říká, že zákon je jen nástrojem. Ano je to jen film, nicméně si myslím, že takto by to mělo být i ve skutečnosti.

Pan Kroupa v diskusi u blogu pana Bárty řekl, že co řekne policie by mělo být svaté. Vyděsilo mě to, protože jednak je to pravidlo prosazované gumovými mozky v armádě ale hlavně to bere občanovi svobodu bránit se nespravedlnosti. Taková hesla, jako splň rozkaz a pak si stěžuj jsou k ničemu.

V diskusi byla také zmínka o tom co by se stalo v USA. Tak to vám mohu napsat naprosto přesně.Pokud by došlo k podobné situaci jako v UH, tedy nikoliv k zločinu ale k přestupku, každý policista by měl snahu dotyčnému vyjít v ústrety. Tedy například následovat jej do auta, kde by v klidu uložil dítě.Rozhodně je velice nepravděodobné, že by se s ním pral a přetahoval. Navíc je skoro pravidlem, že v případě jakékoliv krizovky, se na místě, v řádu vteřin objeví dalších několik policejních aut, takže věc by byla vyřízena velice promtně.

Jak jsem napsal, případ z UH je pro mně jen oslím můstkem k dotazu. Nedostáváme se náhodou do blízkosti situace z filmu Stav obležení, kde Bruce Willis jako šéf armády přebírá veškerou moc do svých rukou? Neblížíme se momentu, soudě podle slov policejního presidenta, že policie bude přitvrzovat, kdy se Česká republika stane doslova a do písmene policejním státem?

Možná namítnete, že zákroky proti provokaterům a odmítačům roušek jsou nutné a já souhlasím.Jenže každý takový zákrok musí mít oprávnění. Ne papírové a zákoně ale především lidské. A je vždy nutno situaci vyhodnotit podle konkrétního momentu.

Včera jsem se pohyboval v nákupním centru a asi po hodině s maskou na tlamě jsem toho měl opravdu dost. Koupil jsem si Pepsi v KFC a usedl na obrubník před budovou. Naštěstí žádné problémy nebyly ale říkám si, co by se mohlo stát, kdyby měl někdo také problémy s dechem a objevil se podobně aktivní strážník jako v UH. 

Pointa mého blogu je jasná. Ano, je nutno dodržovat nařízení vlády, protože, ač naprosto blbá, jsou závazná. Asi nikdo není tak bohatý a ochotný cpát do státní kasy další peníze na pokutách. Jenže i státní moc by si měla uvědomit, že drastické vynucování si vlastních rozhodnutí, může fungovat jen dočasně. A jak vidíme, přijde okamžik, kdy únava a otrávenost občanů už nebude jen záležitostí sociálních sítí ale přejde ve skutečnou občanskou nespokojenost. A jestliže jsou momentálně přestupky registrovány v jednotkách případů, může se stát, že nastane chvíle, kdy státní moc a vládu pošle do prdele celá země. Co bude policie a strážníci dělat pak? Střílet?

Právě jsem si na seznam.cz přečetl článek nějaké policistky, kterou rozčiluje, že je lidi nemají rádi. Hlavně se ale čertí nad tím, že mají na autech nápis "Pomáhat a chránit". A přesně o tom to je. Že jsou mezi policisty tací, co nechápou že je jejích službou pomáhat a chránit. Nejen nosit na prdeli pistoli. Věřím že jích není většina ale jsou a právě oni dělají policii medvědí službu.

 

Autor: Martin Braun | sobota 13.3.2021 10:11 | karma článku: 33,86 | přečteno: 1589x
  • Další články autora

Martin Braun

Zachraňme děti na hranicích

ale jak,..dovoluji si položit smělou otázku. Tím že jím dáme čaj a polévku? Nebo je máme odvézt od rodičů někam k milosrdným v Evropě? Tak jak jím pomoci?

15.11.2021 v 10:17 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1273x | Diskuse| Politika

Martin Braun

Uprchlická krize bez konce

Dva blogy dnes reagovaly na události na běloruských hranicích. Jeden napsal pan Zeman a druhý paní Nová. A přestože se dotýkají stejného tématu, jsou naprosto rozdílné.

14.11.2021 v 13:33 | Karma: 29,44 | Přečteno: 1042x | Diskuse| Politika

Martin Braun

Technický problém na idnes, úmysl nebo chyba v chrome?

Několik posledních měsíců, se pokus dostat se do diskuse mění v noční můru. Odkaz na diskusní okno je překryt odkazem na reklamu všeho druhu...

13.11.2021 v 9:36 | Karma: 24,06 | Přečteno: 866x | Diskuse| Společnost

Martin Braun

Ještě k případu Dr. Cimického (aktualizováno)

Je to dnes populární téma a jak už je zvykem, pravda není to co dav zajímá. Dav je rozdělen. Část by nejraděni Cimického vykastrovala či minimálně poslala na dlouhá léta za mříže a část věří v jeho nevinu,

10.11.2021 v 9:33 | Karma: 29,18 | Přečteno: 1706x | Diskuse| Společnost

Martin Braun

K včerejšímu protestu u domu hlavní hygieničky Svrčinové

Nejsem si tím stoprocentně jist, ale myslím si že to byla právě ona, kdo minulý rok, dosti nehorázným způsobem zařízla festival Colours of Ostrava

7.11.2021 v 15:14 | Karma: 29,61 | Přečteno: 1565x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Langšádlová končí jako ministryně pro vědu a výzkum. Nahradí ji Havel?

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  13:31

Přímý přenos Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy. „Předsednictvo TOP 09 děkuje ministryni pro...

Vrah hodil tělo ubodaného muže do žumpy, tam tlelo dva měsíce. Dostal 20 let

25. dubna 2024,  aktualizováno  13:27

Krajský soud v Ostravě poslal na dvacet let do vězení 62letého Karla Machalu za to, že předloni v...

Odvrátili jsme dronový útok na Minsk z území Litvy, tvrdí Bělorusko

25. dubna 2024  13:11,  aktualizováno  13:21

Šéf běloruské tajné služby (KGB) Ivan Tertel ve čtvrtek uvedl, že se podařilo zmařit dronový útok...

Ministerstvo vyčlenilo vakcíny pro těhotné. Válek apeluje na přeočkování dětí

25. dubna 2024  11:30,  aktualizováno  13:10

V Česku stále rapidně přibývá případů černého kašle. „Registrujeme 956 nových případů,“ řekla...

  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy