Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Pane autore, vážím si Vás, ale v tomto případě s Vámi nesouhlasím..

Ten šátek, to není o oblékání, to je o symbolech. Symbolem Islámu v Evropě je mešita, a i to jejich oblečení. Je to prostě symbol - informace pro nás - že oni se tady NIKDY nehodlají asimilovat, přizpůsobit. Jistě to nelze brát paušálně, ale..

Evropa byla založena na křesťanských principech a hodnotách. Měla svou duši, určitý duchovní podtext. Dnes se to nějak postupně vytrácí, a bojím se, že to vytváří duchovní vakuum, které hodlá vyplnit islám. Snášíme se velmi dobře slidmi s jiných kultur s výjimkou právě té islámské. A nejzákeřnější je, že evropská věrchuška neustále vykřikuje - "Integrace" a ne - "asimilace".

islám je v rozporu s evropským právem, čímž přináší do evropy konflikt, navíc je rozdělený na dvě větve, které spolu vedou válku, tím přinášejí do evropy válku.

Fascinuje mě úporná snaha, najít u těch pachatelů všude možně jakýkoliv jiný důvod, než jejich příslušnost k víře. Hledá se "napojení na IS, na psychické problémy, na Breivika, odmítnutí holkou" ... prostě na cokoliv, jen aby se neřeklo prosté - věřící v Islám takto hnusně řeší své problémy - zklamání, frustrace, zlost na to okolí, které "ignoruje" jeho osobu...

Problém je, že opravdu nevíme, komu věřit ve skupině přistěhovalců, kteří do značné míry pohrdají naši demokracií, kulturou a zákony, a kteří nerozumějí principu "dělby moci". Zde stojí za to připomínat slova zesnulého Sira Harry Gibbs, dříve vrchního soudce Nejvyššího soudu Austrálie: Náboženská pluralita / svoboda se stává prostředkem k eventuálnímu zničení naší společnosti.

Náboženská svoboda a muslimský terorismus - https://quadrant.org.au/magazine/2016/10/religious-freedom-muslim-terrorism/

Jak chcete, pane autore, dosáhnout tohoto - Učitel Hatem Berrezouga má pro své kolegy ve víře jasný vzkaz. - http://jdem.cz/cjxhr8

Kauza Šabat-ová reloaded. - http://berrezouga.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=565085

0 0
možnosti
JK

"Na videu vystupuje aktivně nějaká slečna,"

Pokud vím, tak je to snacha p. Šabatové..

0 0
možnosti
ES

Vy si představujete, že lidé jsou stejní. Že ušlechtilé respektování odlišnosti a tolerance vyvolají na druhé straně totéž. Proč to tedy nefunguje ve Švédsku, v Německu, v Angliii atd.? Ta druhá strana - muslimové- vyznává jiné hodnoty než demokratické, toleranci vnímá jako slabost.

Tady pomůže naopak jen tvrdá ruka, žádné ústupky, vyžadovat od muslimů respektovat naše normy. Všechny, tedy školní řád bez scén kolem přestávek na modlení, jídla, společné výuky chlapců a děvčat, totéž v zaměstnání. Žádná manželství s dětmi, za sexuální napadení kriminál a vyhoštění. Ideálně islám mimo zákon.

2 0
možnosti
TT

Srovnávat hidžáb se šátkem může jenom - pip -. Rv

1 0
možnosti
Foto

nevím co je píp. Můžete to osvětlit? A ještě bych prosil ten rozdíl. Děkuju.

0 0
možnosti
TP

T70o90m45á73š 52P85í68c38l

3. 11. 2016 15:40

Ale abych se s vámi jen nehádal, velmi vám chválím to vyjádření v tuším předposledním odstavci. Jen bych přitvrdil. Muslimy je třeba brát jako nejsmutnější oběti islámu a je třeba vyvinout veškeré úsilí, abychom jim od této ideologie rozsévající nenávist pomohli a ukázali jim krásu svobody. Znám nějaké exmuslimy. Právě toho, že z nich vyprchala nenávist vyplývající z Alláhových příkazů a Mohamedova příkladu, si na svobodě cení nejvíce.

Jo, na Masters Of Persia už jsem taky narazil, děkuji za připomenutí.

1 0
možnosti
MK

Vysvětlení, pane Braune, leží jako tabu již dlouho stranou a šátek je jen zástupný problém. Na počátku by měla být otázka: V co věří muslimové , kteří chtějí v ČR potažmo v Evropě zůstat?

Pokud tomu islámu, který je u nich doma, není šátek jen provokací proti evropskému právu?!! Je možné vyznávat v Evropě stejný islám jako v islámských zemích?

2 0
možnosti
Foto

Vidím že stále operujete s pojmem muslimové, kteří chtějí v Evropě zůstat. Jenže oni tady jsou už desítky let. Muslimové jsou i Češi, Slováci. Muslim není ufoun někde z Marsu. Jsou to lidé z masa a kosti a je upřímně naprosto jedno v co věří. My nemáme právo ptát se kohokoliv v co věří. My se musíme ptát, jestli ten či ta přijímají naše zákony. A s tím souvisí fakt, že šátek je jen zástupný problém. Prostě je to šátek přes vlasy a tím to končí. Samozřejmě existují místa kam není možné jej nosit. To ale musí být opět dáno nějakým předpisem, pokud možno řádně odůvodněným. Není ale přípustné, abychom na ženu v šátku na ulici pořvávali at si jej sundá. Co je komu do toho?

0 0
možnosti
TP

T49o58m80á17š 50P74í25c38l

3. 11. 2016 15:18

Přirovnávání hidžábu ke starosvětskému bontonu v oblékání je mimořádně cynické a hlavně mimo realitu. Hidžáb (na okraj připomínám, že tím to jen začíná, nikábem a burkou pokračuje) nese hned dva významy. Tím prvním je zdůraznění podřadnosti ženy. Ta narozdíl od těch našich babiček nemá na výběr. Zatímco holky kolem ní jsou svobodné, veselé a mohou se zdobit, aby byly co nejhezčí, tato je proti své vůli nucena nosit hábit, který značí její podřadnost, přistřihává křídla její svobodě a dělá ji ošklivější. A co víc. Vaše babička mohla šátek časem odložit. Muslimská žena nemůže. Nejprve by ji do krve seřezal otec, poté bratr, poté manžel, poté třeba i syn. Naprosto běžná praxe v islámském prostředí. Druhým významem je zdůraznění moci islámu, zde není třeba se rozepisovat, ale jedním z praktických významů hidžábu je i to, že muslimové třeba ve Švédsku vědí, která žena už patří k nim a kterou je možno znásilnit.

Pokud chceme svobodnou společnost, ji chtít pro VŠECHNY (tedy i pro muslimky, aby nemohly být nuceny nosit ponižující hábity). Nebo snad muslimka podle vás nemá mít stejná práva jako běžná Evropanka?

2 0
možnosti
Foto

Takže jí to právo prostě donutíme přijmout. To jste chtěl říct? A nemáte pravdu, že naše babičky nosily šátky úplně dobrovolně. Stejně jako muž bez klobouku se v určitém období naprosto společensky znemožnil, pak i žena bez šátku byla na vesnici něčím nepředstavitelným. A jak jsem napsal v blogu, není to jen záležitost týkající se Česka nebo Československa. Jižní Evropa má tento zvyk na vesnicích nadále a jsou to křesťané.

0 0
možnosti
Foto

Protože došlo k několikerému zjevnému nepochopení, asi stárnu, zde je dovysvětlení. Nevím kdo je ona slečna. Neznám ji a i když je docela hezká, nezajímám se o ní. Četl jsem že má ráda zelenou tedy že je u zelených. To je jediná informace kterou mám. S kým chodí, nebo je li to už paní a je tedy snachou oné Šabatové, mně nezajímá. Samozřejmě že to byla z její strany provokace a docela jí vyšla. Ona totiž několikanásobně převýšila úroveň těch, co jí tam napadali. A ani se nemusela moc snažit. Stačilo jí, udržet nervy na uzdě a jen se usmívat.

Další výtka, která v diskusi zazněla je, že snad chci, abychom muslimum otevřeli náruč. Ne. Nikoliv. Tady totiž nejde o nějaké otevírání náruče ale o prosté přijetí faktu, že různí lidé, mají různé pohledy na svět. Tak jako já poslouchám temný black metal, a někdo jiný má orgasmus z Heleny Vondráčkové, tak i v otázce víry jsme každý jiný. Už několikrát jsem se v diskusích snažil upozornit na fakt, že muslim, nerovná se automaticky Arab. A to je podstatné. To podstatné ale je, že nemůžeme nikoho osvobodit násilím. Nemůžeme ženě, nosící šátek říct že je kráva a nadávat jí a tvrdit že to děláme pro její dobro, abychom jí zbavili břemene. Tím se totiž stavíme na úroveň těch, které kritizujeme a odmítáme. A naprostým nesmyslem je tvrzení, že dokud nebudou jeptišky v SA, tak nebudou šátky v Praze. Proboha, ten pán co to řekl musel být pod velkým vlivem. Kdyby se to totiž stalo, tak bychom de facto legitimizovali šariu a veškerá islámská nařízení.

A ještě poznámka ke kapele Masters of Persia. Předně, to video jsem vložil jen proto, že v oné hádce padla zmínka o Iránu a chtěl jsem jen říct, že i mladí lidé z Iránu proti jejích režimu bojují. Například vůdčí osobnost této kapely, můj dobrý přítel Meraj, byl iránskou islámskou policii krutě mučen pro své postoje. Nakonec z Iránu utekli, aby si zachránili holé životy. Dnes žijí a tvoří v Turecku a Masters of Persia jsou jen jednou z jejích aktivit.

0 0
možnosti
Foto

především se ale snaží propagovat historii a odkaz Persie. Doporučil bych tedy panu Vaňkovi, aby než bude příště kritizovat, trošku se informoval

0 0
možnosti
JP

S těmi šátky u nás máte pravdu, v Rusku je ještě starší a venkovské ženy nosí, u nás postupně mizely od 50.let. Ještě moje babička, která zemřela v 70.letech minulého století ve věku 84 let, bez šátkku na hlavě na ulici nevyšla, protože "slušná vdaná ženská musí mít na hlavě šátek". Prostovlasost byla považována za neslušnost.

Taky na to občas v diskusích upozorňuju.

1 0
možnosti
TP

T71o64m12á76š 74P16í49c90l

3. 11. 2016 15:21

Naštěstí od těchto dob už jsme trochu dál a ženy si vydobyly svobodu a nikdo už je k nošení ničeho nenutí. To se bohužel nedá říct o muslimském prostředí. Zdá se, že práva, která si vydobyly západní ženy, chtějí mnozí muslimkám upírat. Proto taková podpora jejich otcům, bratrům či manželům, aby mohli své ženy dle libosti omezovat a nutit je nosit hábity značící jejích podřadné postavení.

2 0
možnosti
PK

Včera večer jsem si na ČT24 v pořadu "Události, komentáře" vyslechl debatu s panem Klausem ml. a panem Baroněm ( http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1096898594-udalosti-komentare/216411000371102/obsah/502127-skoly-a-nabozenske-symboly )

Přiznávám se, že mě překvapila de facto neschopnost argumentace pana Klause ml., který plácal páté přes deváté a také mě překvapily argumenty pana Bartoně, které měly svoji logiku... Musím ale uznat, že patřím ke skupině ke které patří pan Klaus ml. a která se bojí postupné islamizace, zároveň patřím ke skupině, která věří v právo na svobodu vyznání a to jak politického, tak i náboženského... Otázka je jak z toho ven... a po včerejší diskuzi jsem si uvědomil, že stačí málo... Stačí zavést do škol povinné "uniformy"... Nemusí se jednat o něco podobného jako je např. v Británii, stačí bílá košile/halenka a tmavé kalhoty/sukně pod kolena... K tomu přidat zákaz výuky jakéhokoliv náboženství na základních a středních školách a již toto by stačilo, aby byl alespoň v tomto směru klid...

0 2
možnosti
JB

J30a59n 68B66u94r12i42a16n

3. 11. 2016 13:18

Tak k plošnému zákazu vyučování náboženství se neodhodlali ani komunisti. Bravo, konečně ateismus zvítězí, že?

0 0
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy