Diskuse

Yom HaShoah

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

...modlitby nebyly vyslyšeny...

To vnímám jako židovský přístup...

Bůh Ježíše Krista je Láska a k té lásce vybízí člověka. V souladu s Tórou je však v člověku vložen kód, který nazýváme prvotní hřích Adamův, který nyní objevují patologové a neurologové spolu s Františkem Koukolíkem a varují před ním.

Bůh Ježíš Kristus skrze Marii se ve své velikosti ponížil mezi lidi, aby jim přinesl spásu k přemožení prvotního hříchu, přemožení kódu sebezničení.

Člověk Ježíše nepřijal a ve svojí zvrácené humanitě vyvražďuje své myšlenkové odpůrce, vyvražďuje jiné národy, vyvražďuje jiné rasy... Člověk odmítá být obrazem Boží Lásky. Ale zjevně nebude jiné cesty než ta Láska!

:-)

0 0
možnosti
Foto

Ježiš Kristus není Bůh.

0 0
možnosti

Krásné a děkuji. Jen mě napadá: jak zastavit to věčné krveprolévání, války, boje, mocenskou hru- při které k těm strašlivým ztrátám na životech dochází? Kritizovat stále dokola celosvětovou politiku? Pravice s levicí si neustále házet na hlavu, kdo je ten spravedlivější a správnější? Vše se neustále opakuje a lidi se kvůli tomu nenávidí i v běžných diskuzích. Vášně, jaké to v nás probouzí;-). ) Tak například já ty vášně tedy v sobě vždy ráda vyslyším a potřebuji je vypsat:-),což o to...... a myslím, že spousta lidí zde na blogu to má podobně hozený;-),ale když člověk dojde k samé podstatě, tak mu dochází, že tudy cesta nevede. Snad opravdu začít u sebe samého. U snahy o vlastní vyrovnanost, na kladení důrazu na klid a vlastní pozitivní nastavení a především dobrou vůli....... Člověk pak vysílá pozitivní vibraci do svého okolí, mezi své nejbližší...... Ti pak rovněž najednou- aniž by věděli proč, také reagují jinak... Je to jako řetězec, ty vibrace se šíří............Všichni, ale úplně všichni jsme propojeni všudy přítomnou energií- Bohem. Aktivovat toto- hluboce věřit v sílu této energie, znamená( podle mne)- skutečně věřit v Boha. Pak snad může dojít celosvětově k nějakému posunu................... Karma je ale neúprosná. Takže vše, co se děje je nutné přijmout. I smrt. Možná nám lidem ani nepřísluší něco soudit, posuzovat, odsuzovat...., protože všichni si tu navzájem vyřizujeme účty z "minula". Vrah i jeho oběť.Možná i ta dnešní oběť, byla kdysi vrahem-toho dnešního vraha. Věčné učení, věčné návraty.............Nutná cesta,nepřestupitelný zákon života-lidskou myslí často nepřipustitelný a nepřijatelný.

1 1
možnosti

To není cesta! Váš Bůh je imanentní!

Bůh Ježíše Krista je živá Láska. A my máme být obrazem Boží Lásky.

:-)

0 0
možnosti
Foto

V Jad Vašem byl pro mě nejděsivější Památník dětí - ve tmě, jen se světlem svíček odrážených v zrcadlech, je slyšet jen hlas, který čte jména dětí - jméno věk, původ. Jeden a půl miliónu jmen dětí.

Mimochodem, dnes od 14 hodin probíhá v řadě měst veřejné čtení jmen obětí: http://www.terezinstudies.cz/events/jom-ha-soa/jom_ha_soa_2017.html

4 0
možnosti
Foto

mnohovýkladový Kafka - jednoho rána je najednou z člověka obtížný hmyz... jak říká A. Lustig...a dodává, stačilo jen to, abyste se narodili ,,špatné,, matce. Já - dodnes si nemálo z nás lidí nabubřele osobuje tohle ,,špatné,, stále určovat. DíkyR^

4 0
možnosti