Diskuse

Den obětí komunismu

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A že bychom byli konkrétní, jak to bylo s Bedřichem Reicinem a Zdeňkem Tomanem? Byli to zločinci, oběti, a nebo hrdinové?

0 1
možnosti
Foto

R^Ale vzpomenou, jenom se o tom tak nemluví, škoda

3 0
možnosti

Nechapu, jak nekdo muze vzpominat na levna vajicka, pivo a rum, kdyz vztazeno k tehdejsi a dnesni prumerne mzde, ty veci byly drazsi nez dnes (tenkrat holt mel vic, kdo delal rukama, dnes ma vic ten, kdo dela hlavou - ale i soudruzi se radi ohaneli prumery). No a ty mrtve vetsinou lidi nepali, neb to nevideli na vlastni oci. Nicmene chapu, ze lide vzpominaji na minulost, byli mladi a zdravi (vetsinou), ale taky si pamatuji, co vsechno dokazali pokazit ti, kteri nam vladli a tvrdili, ze jdou pravicovym smerem (treba takovy SSMak Peta Necasu) - to neni tak vzdalena minulost, aby na to lide zapominali. Takze, bohuzel, pravicovym myslenkam nevetsi medvedi sluzbu prokazali ti, kteri je kazali, ale nechovali se tak.

3 1
možnosti

Současní polistopadoví bolševici jsou nenažraní a hrabou a hrabou a hrabou. A na toho, kdo skutečně pracuje, a je jedno zda rukama nebo hlavou, peníze už nemají. Proč je tedy stále volíme? Volme jen slušné lidi a partaj, která nezklamala!

0 0
možnosti

Zkuste se někdy zamyslet nad tím, proč se myšlenka komunismu neustále zvedá a padá- a bude to tak, co svět světem stojí. Zkuste se zamyslet nad tím kdo, nebo spíše co je tím spouštěčem..............

1 5
možnosti
Foto

všude, kde tu myšlenku zvedají, padá celá společnost.

4 0
možnosti
Foto

Já jsem z těch, kteří si myslí, že po 1989 se z vaničky vylilo i dítě... nevzpomínám na levná vajíčka, vzpomínám na POVINNOST pracovat. Takže žádný půlmilión nezaměstnaných, natož pak bezďáci...!!!

Taky bylo dostupné bydlení. Jj, do první poloviny 70. let se čekalo i deset let, ale pak už se bydlení dalo pořídit do pár let a za normální peníz. To dneska nehrozí.

Čert vem levná vajíčka, rum, pivo a nedostatek banánů...

A sorry, že se nevyjadřuju k 50. létům (neznám nikoho, kdo by je neodsoudil), ale stejně tak kdekdo odsoudil čarodějnické procesy...

0 5
možnosti
Foto

Neexistovala povinnost pracovat, ale povinnost chodit do práce, či přesněji řečeno, povinnost mít razítko v občanském průkazu. A já si moc dobře pamatuju, jak to v praxi vypadalo.

6 0
možnosti

Rád chodím na hřbitovy. Tam jsou pomníky skoro všech mrtvých. Zkuste tam zajít.

0 0
možnosti