Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Lhostejné to nebylo nikomu od konce oné války. Rozdíl by v tom, že byly jiné věci na řešení a ten režim si vylizoval rány. Na druhou stranu, pokud by ho někdo chtěl dostat na kolena alespoň částečně, musel by omezit styky na nulu. Což se neděje ani teď, viz humanitární pomoc, která v těchto dnech jde z jihu. Dále by připadal v úvahu vojenský úder, ale ten by bez pozemní invaze znamenal jen hromady mrtvých severokorejců, stejný účinek jako při úplném odstřihnutí severokorejského státu. Rozdíl by byl jen ve způsobu, jak by lidé zemřeli: hladem nebo bombami. Pozemní útok je vyloučený, žádná země si takové vojenské ztráty dnes nedovolí. Takže článek Evy D. má logiku v tom, že je lepší bojovně nevykřikovat, když stejně se s tím hnout nemůže, jen se tím velmoc zesměšní. Asi jiný způsob než tichá diplomacie a postupné nahlodávání režimu informačními toky, neexistuje.

5 0
možnosti
Foto

Kim není na hlavu padlý, aby si nespočítal, jak by dopadl, kdyby vojensky napadl Jižní Koreu nebo Japonsko.

Ale velmi dobře ví, jak dopadl Kaddáfí, který jaderné zbraně neměl. Amíci zabili nejen jeho a jeho rodinu, ale i většinu jeho vlády.

A Kima podporují, ale zároveň i drží na uzdě Čína s Ruskem, takže, kdyby Amíci neustále Kimovi nevyhrožovali vojenským napadením, tak tam určitě je větší klid.

1 10
možnosti
Foto

Řekl bych plný souhlas, až na bagatelizování sankcí. R^

1 0
možnosti
Foto

Naprosto přesně popsáno R^R^R^

3 1
možnosti

Mluví se o jaderném nebezpečí Kima - zapomnělo se mluvit o tom podstatném, tj. o jeho většinovém lidu ! Jak žijí - jaké mají perspektivy. Politika Číny a Ruska je neuvěřitelně farizejská - "Zajistili jsme ti polovinu země - podporujeme tě, tak si tam diktátoruj". Vaše dynastická rodina ,to tak dělala již 40 let - vyhovuje to, vliv západu je tak umenšen. Vyhovuje to tak všem - evistuje dokonce země, kde prezident přijíždí k nám i s krtkem a mluví o tom, že je třeba se od nás ! Učit demokracii. Kime uber, rakety přes Japonsko jsi již přehnal - dále nech své lidi okusovat kůru ze stromů - jistě do paláce ti zase nějakou zásilku pošleme. Budeme to nazývat zajišťováním míru v našich končinách ... ! Zdravíne tě z Pekingu a Moskvy ! ... :-)

6 0
možnosti
Foto

Z geopolitického hlediska se cítí být KLDR stejně ohrožena jako Izrael. Jenom místo Iránu má na krku USA.

2 4
možnosti

Patová situace už spoustu let a podíl na ní mají všichni, při pohledu do zpětného zrcátka není nikdo nevinný a debaty kdo byl horší nic nepřinesou. Když to zrcátko odložíte, je pravděpodobné, že je to jen zástupné soupeření velmocí. Kim ví, že USA ani atomovou bombou neporazí a dokud ji nepoužije, nikdo ji na něj nehodí, protože vedle je mnohamilionový Soul a kousek dál Japonsko. Takže se to dál povleče.

0 1
možnosti
Foto

No a co z toho vyplývá? Předně, Severní Korea není velmoc, takže o žádné soupeření velmocí nejde. Kim neleze krkem jen USA, to je zkreslená představa. On samozřejmě rozčiluje i Čínu a Rusko a jediný problém tu je v tom, že tyto dvě země se bojí spojení severní a jižní části s tím, že by tím pádem získaly USA v regionu větší podíl. Myslím, a napsal jsem to v blogu, že z toho je nutné vycházet. Nevidím důvod, proč by měl být vyloučen jakýsi pakt mezi USA, Ruskem a Čínou. Amerika nemá na území severní Koreje zájem. Takže dohodnout se na nějaké společné akci s tím, že o stabilizaci země by se pak postaraly neutrální země, by nemusel být problém.

4 0
možnosti

Naprostý souhlas a pochopitelně karma.

6 0
možnosti
Foto

Jako občan druhořadého vazalského státu jste zcela mimo reálné dění. Přemýšlení v první osobě množného čísla jakési "my" zde nemá smysl.

1 7
možnosti
Foto

A co se tak zeptat oficiálně a veřejně, co by požadovala za zastavení zkoušek jaderných a raketových zbraní a pokud možno jí vyhovět.

V každém případě lze vyhlásit, že severokorejské rakety směřující nad japonské výsostné území budou sestřeleny.

1 6
možnosti

E35v41a 96D42r21e81y60o70v52á

20. 9. 2017 23:01

Obávám se, že na tuto strategii reakční síly nepřistoupí.. ono se totiž chce válčit, a SK je zřejmě poslední nedobytou baštou, kam se jaksi nepodařilo nasadit úspěšně "páťáky"..

1 13
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy