Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mne nikdy nepřesvědčily o charakteru člověka kecy a podpisy. Jen ČINY!

0 0
možnosti

Pripomina mi to slib vernosti Risi a nacisticky pozdrav na shromazdeni po atentatu na Heydricha ...

2 0
možnosti

Jeden maly rozdil. Ny staromestskem namesti se toho divadla ucastnilo pres 60 000 lidi. Tolik se jich do narodniho nevejde.

1 0
možnosti
Foto

Zasloužilá umělkyně, jíž bylo zakázáno vystupovat, signatářka Charty 77 a disidentka, která předtím podepsala spolupráci s komunistickou Státní bezpečností (StB) – to je jen část paradoxů z nevšedního života herečky .....„Mefisto mi podstrčil čtvrtku čistého papíru a půjčil plnicí pero,“ napsala ve své vzpomínkové knize..." :-/ Jen jedna z mnoha:-(

1 0
možnosti
Foto

J91i40ř51í 18K27i50n70d87l

18. 10. 2017 21:39

Herci měli ponětí o co jde. Jako herci v divadle brali málo a proto se rvali o každou roli ve filmu, protože jenom zde se daly vydělat pěkné peníze, za které se dala i koupit chalupa. Bylo jim jednou v čem hrají, hlavně že mají roli a peníze. Kdyby nepodepsali, přišli by o možnost hrát ve filmu v seriálech. Stejně Čech věděl, že musí podepsat, protože by s hraním a natáčením desek byl šmytec. Věděl, že ti hudebníci, kteří se vzpřeli režimu skončili jako alkoholici a později smrtí. Režim je nemusel oficiálně zakazovat, stačilo nedovolit jim nikde mít koncert a natáčet desky.

5 0
možnosti
Foto

Má to háček. Některé kulturní osobnosti tvrdí, že nepodepsaly tzv. antichartu vědomě a záměně. A pokud tedy alespoň některé osobnosti věděly, o co se jedná, tak to mohli a museli vědět všichni.

A jako tehdejší pravidelný posluchač Hlasu Ameriky musím sdělit, když jsem ty záběry viděl včetně projevu Švorcové ("a našli se někteří, kteří...), tak mi bylo jasné, která bije. A následovala podpisová akce v RP,

Samozřejmě nikdo nemohl mít nic proti tvůrčím činům ve jménu socialismu.

0 0
možnosti

A ten Hlas Ameriky jste poslouchal ze sluzebnich duvodu, ze?

1 0
možnosti

Obsah Charty v té době prakticky nikdo neznal. Tak se po celé republice podepisovala prohlášení, že se budeme dobře učit a pracovat a podobné texty. V nich nebylo nic o chartě, jen sliby, že budeme čestní, poctiví a pracovití občani. ten text byl tak nezávadný, že by se dal podepsat i dneska. U nás na střední škole jedna třída odmítla podepsat. Podepsali v okamžiku, kdy si přečetli, co vlastně podepisují. S textem Charty (ale i dalšími, jako 2.000 slov) se hodně lidí seznámilo až po r. 1989.

2 0
možnosti
Foto

Pokud je mi známo, tak tehdy celá "politcká republika" poslouchala pravidelně západní rozhlas.

1 0
možnosti

T52o74m76á70š 80G33a82y83e20r

18. 10. 2017 19:42

Zajímalo by mě, jaký je Váš názor na vstup do KSČ po roce 21.8.1968.....

2 0
možnosti

Nejen vstupu do KSC, ale i vazaciho protokolu StB.

0 0
možnosti

To Franta Ringo Čech svůj podpis zatlouká a zatlouká, že prej falšovali ...

1 0
možnosti
Foto

Já, Martine, v s článkem zásadě souhlasím. S jednou malou výjimkou. Celý národ už od 12.ledna 1977, kdy Rudém Právu vyšel článek "Ztroskotanci a samozvanci" (http://archiv.ucl.cas.cz/index.php?path=RudePravo/1977/1/12/2.png), věděl, že se něco děje.

Opravdu celý národ a hodně se o tom mezi lidmi hovořilo. Byly i obavy, že budeme muset všichni ve školách, podnicích a jinde podepisovat něco jako "Antichartu", aniž bychom tu Chartu 77 vůbec četli.

Nakonec se to režim rozhodl řešit podobně jako kdysi nacisté velkým shromážděním umělců a dost by se jich našlo na fotkách z obou těch shromáždění. Myslím, že to okupační shromáždění bylo po atentátu na Heydricha.

A já si dovolím ještě jednu poznámku, za kterou, počítám, budu dozajista velmi bit. Chartu 77 tehdy vůbec nikdo neznal. A režim se rozhodl učinit ji známou tím článkem.

A proč by to dělal? Aby splnil své závazky z Helsinské konference, že dovolí opozici. A nejlepší opozice je ta, která si vlastně přeje totéž jako vládnoucí režim, ale v jiných barvách.

P.S. Jsem ročník 1948 a bylo mi tehdy, VŠ s dvěma dětmi 29 let, takže jsem věci vnímal opravdu se všemi jejich detaily.

P.P.S. A považuji za vrcholně nevkusné se nyní od někoho dožadovat nějaké odpovědi na téma "dobrovolně povinná účast na shromáždění". Těm, kterým bylo 40, je teď 80 atd.

3 0
možnosti
Foto

Antichartu bych neházel do propadliště dějin a zapomnění. Naopak bych jí udržoval při životě, aby mladší a následné generace reálně mohly sledovat, co dokáže totalitní a zvrhlý režim provádět i s velmi váženými osobnostmi.

13 0
možnosti
Foto

Podepsat živnostenský list.

0 2
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy