Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

kdo čte Blesk chce tvrdit že se cítí povýšen nad kategorii obdivovatelů Troškových filmů?8-o

0 0
možnosti
BM

Je třeba rozlišovat závist od názoru a naopak.

0 1
možnosti
LK

L64u87b36o51š 31K27u77b36e33c

7. 11. 2017 23:54

Tak se snažte.

0 0
možnosti
JN

Pane Braune, když tak žijete v tej Kanadě, jistě je vám známo, že na McGillově univerzitě v Monteralu dlouhá léta (30 let na jednom místě lze považovat za dlouhá léta) působil profesor ekonomie Stephen Leacock. Jeho akademická kariéra byla velmi úspěšná, stal se řádným profesorem, vedoucím katedry, členem Kanadské královské společnosti a doktorem honoris causa na několika dalších univerzitách. Vydal celou řadu ekonomických, politologických a historických prací.

A kromě toho psal také humoristické povídky. Někteří jej dokonce považují za nejznámějšího kanadského spisovatele, a to i přesto, že se narodil v Anglii. V českém jazyce bylo vydáno několik jeho knih, ty které jsem četl, považuji za velmi dobré. Vám bych vřele doporučil výbor povídek nazvaný Kanadské žertíky. A zejména povídku Zachraňte mě před mými přáteli. V té povídce je tak nějak shrnuto, jak tvoří bulvární pisálkové. Pan Leacock zemřel v roce 1944. Je ta povídka tedy hódně stará.

A vidíte, pořád se najde nějaký prostoduchý Braun, který čte bulvár a dělá si z něj hodnotící závěry.

3 2
možnosti
Foto

Mam radost ze vam tak moc lezu krkem. Znamena to ze co delam delam dobre. Jen uberte na lhani a uvidite nebudete tak trapny. Dekuju za mily komentar

1 0
možnosti
Foto

Ze čteni Martinova bogu dovozuji, že Troškovy pohádky se v Kanadě vysílaji v místně příslušných jazycích, bez titulků.

0 1
možnosti
MM

Mimo téma, probůh, nechcete už radši připravit večeři pro svoji mladou manželku, nebo v Modřanech zametat spadané listí z chodníků?

8 1
možnosti

No, když si jako podnět pro svůj blog berete Blesk, tak se to dá omluvit jedině tím, že už nejste "zdejší".

Z.Trošku znám jako obyčejného člověka (bydlel ve stejném domě s mojí matkou), a je to skvělý člověk. Myslím, že ke svým kolegům spíš hledí s úctou než se závistí.

8 3
možnosti
MB

Pozor - Blesk je oficiální hradní tiskovina, včetně zajištěného sedadla redaktora v letadle smjěr zahraničí. Osobně může být a jistě je i příjemný člověk. APOLITICKY jej připodobňuji k M.Zemanovi - Cíleně předkládají svou nevalnou produkci spotřebiteli na stůl. Ten se chová očekávaně - přijímá ji. Jsou mega rozdíly toho sděleného - viz pohádky s J.Werichem - tam nějaká nadstavba je, pak se to chvála daří i Strachovi. Podobně komedie - Pelíšky - sranda se silným obsahem. Mám rád Vydru, ty Kameňáky to je fakt kamene , lom hrůzy ! ... :-)

1 1
možnosti
PD

P74e31t61r 32D45r24a15p91a94l

31. 10. 2017 9:26

Strachovy pohádky jsou aspoň pro inteligentnejší část publika, které se nespokojí jen se šišlající Blanarovičovou

5 0
možnosti
Foto

Které děti jsou inteligentnější, prosím? Ty dospělé, okolo maturity?

6 4
možnosti
PT

P36e14t84r 33T15o48m33e42k

31. 10. 2017 9:06

Zeman Trošku vyznamenal, protože ví, že davy(a každý si dosaďte jaké, hloupé, nevzdělané,...) Trošku milují a davy budou volit prezidenta. Pro mě jsou Troškovy filmy hnůj.

4 8
možnosti
Foto

To ale je opravdu silné vyjádření. A navíc, bez reálného podkladu, vedené pouze politickou nenávistí, pane Tomku.

5 3
možnosti
MK

Mno, když citujete toho Trošku v Blesku, tak byste asi měl některé pasáže citovat CELÉ (ne, nejsou dlouhé):

Toto je citace ve Vašem textu:

„To jsou nesmysly, které jsou v tomto žánru za čárou. Jsem přesvědčen, že do pohádky nepatří,“

a takto text v článku POKRAČUJE:

"podotkl Troška, jenž si ale prý jinak práce Jiřího Stracha velmi váží. „Je skvělé, že umí udělat české filmy, pohádky, detektivky, které diváky přilákají. A to je dobře...," zmírnil své "naštvání" Troška."

Nebylo by od věci zmínit také to, že církev (zvláště pak někteří duchovní) může být proti Troškovi trochu zaujatá i proto, že je gay a veřejně se k tomu hlásí. Což je také v tom inkriminovaném článku, na který odkazujete, jen jste to opět poněkud nezmínil.

Tak nevím, kdo tady co nemůže rozdejchat.

Přeju hezký den a zhluboka dýchat :-)

11 5
možnosti
AT

Tím pokračováním jste to nevylepšil. Naopak. Toto je příklad takového drobného argumentačního faulu, kdy svého protivníka poplivám, setřu na něm co se dá, abych se z toho na závěr vyzul tím, že JINAK si ho vážím a je to v podstatě docela fajn člověk ;-)

8 4
možnosti
JN

V Kanadě vychází Blesk?

4 2
možnosti
Foto

V době Internetu ho jistě lze i odebírat. Divil bych se, kdyby ne.

0 0
možnosti
MB

Lyceum v Dijonu je zajímavé - , odkud vzešly takové osobnosti jako herci Jiří Voskovec a Raoul Schránil, profesor Václav Černý, politik Čestmír Císař nebo režisér Zdeněk Troška. Režisér je vzdělanec - Jeho dílo považuji za většinový kolos braků. Sám říká - Jsem si vědom, nicméně jsem realista, řídím se trhem, sledovaností ... Občas zde dopisuje kolega - bloger Martin Faltýn. Již dříve jsem mu položil dotaz - má k prostředí blízko, k uvedenému mlčí . Třeba se dnes ozve ... Z.Troška jménem a svým dílem odpovídá - Je troškou Miloše Zemana ... :-)

2 7
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy