Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^ Popsat celou historii vzniku státu Izrael je na dlouhý článek. Nemám rád, když se vytrhávají jednotlivosti, jak to dělají někteří kritikové konání Izraelců, byť je možno najít excesy, kdy byla obrana státu někdy přehnaná. Všem kritikům vřele doporučuji přísně sledovat návaznost akcí dle časové linky; ta je nepravdivější a nedá se popřít.

Vysoce kladně hodnotím podrobné popisy událostí p. Kindlem zde v diskusi. Jen připomněl známou věc, že na tom, že se Izrael v r.1948 ubránil, má podíl i dodávka zbraní z Československa.

Pro neznalé vývoje událostí kolem Izraele bych připomněl velmi rozšířené heslo v arabském (muslimském!) světě, které, byť dnes nevyslovované, mají mnozí muslimové jako červený hadr před očima a které, hlavně v prvních desetiletí existence státu Izrael, bylo vůdčí myšlenkou jejich konání: "ZAŽENEME ŽIDY DO MOŘE!" A následovala řada válek s tímto cílem.

Když použiji trochu nadnesené srovnání, při názoru, že OSN je ve sporu kolem Izraele málo použitelná organizace (předsedá-li komisi pro lidská práva Saud), pak platí: stejně jako se ve Španělsku bojovalo za Prahu, tak obrana Izraele je obranou evropských demokratických hodnot.

1 0
možnosti

Cítím to stejně. R^R^

3 0
možnosti

Ta EU je ještě větší tragédie, než píšete.

Ona je vysloveně proarabská.

To už není liknavost, to je otevřená zrada, kterou evropská instituce páchá směrem k zemím evropského typu civilizace.

5 0
možnosti
Foto

Izrael je jednou z nejotevřenějších společností, celou jednu čtvrtinu izraelského státu tvoří občané nežidovského původu. Arabové v Izraeli mají stejná práva, včetně hlasovacího. Stát Izrael je jednou z mála zemí, kde mohou volit i arabské ženy. Ve 120členném Knessetu mají arabské strany 10 křesel. Arabština je spolu s hebrejštinou uznaná jako státní jazyk židovského státu. Roku 2002 rozhodl izraelský soud, že vláda nemůže přidělovat pozemky na základě etnického či náboženského původu. Arabové mají stejné možnosti získat vedoucí pozice v zemědělských, průmyslových podnicích či ve službách. Arabští studenti mají volný přístup na střední a vysoké školy, tisíce Palestinců jsou zaměstnány v Izraeli.Muslimové dobrovolně slouží v Izraelském vojsku,ač nemusí. V Izraeli podle komentátorů a samorných Židů dochází k zajímavé věci. Muslimové se začínají stěhovat do židovských čtvrtí a vzhledem k situaci v Iránu a v Sýrii se začínají uvědomovat, že Izrael je zemí, kde mohou žít svobodně, bez trestu nedávat na vládu a Izrael jim posktyuje bezpečí.

7 0
možnosti
Foto

Povinná vojenská služba by se měla týkat všech občanů. Kde jinde máte možnost těm občanům vyložit důležitost vlasti a její obrany? V tom věku je ještě myšlení lidí dostatečně plastické.

0 0
možnosti
Foto

Vlast má člověk jenom jednu. Je třeba si vybrat mezi ČSSR a Izraelem.

0 0
možnosti

V už jste si doživotně vybral ČSSR, že ? :-P

4 0
možnosti
Foto

Já s vámi souhlasím i karmu dám. :-)

Jen jsem minule měl problém s některými tvrzeními, která, podle informací z otevřených zdrojů, chápu jinak, než jste napsal. Jedná se především o území současné a při vzniku státu a město Jeruzalém a jeho status.

Ale uznávám, že nemusím všechno chápat správně.

4 0
možnosti
Foto

Hezký večer přeji, zkuste si za výchozí bod vzít původní plán rozdělení tehdejší Palestíny. Plán byl vytvoření dvou, suverenních nezávislých států. Zatímco Izraelci se dali okamžitě do budování, jejích partneři, tedy Arabové tyto snahy blokovali a prakticky okamžitě rozpoutali otevřený válečný konflikt. Zkuste si trochu zafantazírovat a představit si, že by i Arabská strana následovala tu Izraelskou, respektive Židovskou, jak by to asi dnes vypadalo. Nebylo by vůbec na překážku, aby Jerusalém bylo společné hlavní město obou zemí s tím, že Chrámová hora a ono přilehlé území by bylo pod neutrální správou obou zemí rovnocenně. Stačilo k tomu jen malinko. Jen krůček. Aby se Arabové vzdali nenávisti a závisti. A byl by klid a mír. A spokojenost na obou stranách.

5 0
možnosti

K69a44r48e96l 15B35o94k

4. 12. 2017 23:06

I z mých osobních zkušeností s Izraelem, Vám dávám za pravdu.R^KARMA.

1 0
možnosti

Ze by se rezjir odkopal?

1 1
možnosti
Foto

Karma, mám stejné zkušenosti z Israele a občas i z mailové pošty.

5 0
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy