Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

...1967... jinak mate pravdu, v prosinci 2017 to stare stanovisko zmenili, ale pri navsteve jejich stranek se mi to napoprve nepodarilo najit. :-/

Takze trapas ve zpravodajstvi je vzhledem k situaci jeste o neco vetsi, ale porad se da celkem snadno porozumet, jak mohl vzniknout.

0 0
možnosti
Foto

Jednu pikantnost na okraj. Když jsem se díval teď na stránky českého velvyslanectví v Tel Avivu, tak jsem se sice nedopátral informace, které město považuje ČR za hlavní město Izraele. O tom se moudře mlčí. Ale Československo obnovilo své diplomatické zastoupení v Izraeli po r. 1989. Vzhledem k tomu, že Stát Izrael dohodl s československou, tak i českou stranou o jeho lokalizaci v Tel Avivu, tak tím rozhodl, že Tel Aviv je alespoň z pohledu mezinárodního práva hlavním městem Státu Izrael.

1 6
možnosti

Je to uplne uveritelna ignorance. CR a spousta dalsich zemi uznava jako hlavni mesto Tel Aviv. Jsou tam velvyslanectvi vetsiny zemi, vcetne CR a je tam taky izraelske ministerstvo obrany, aby byl zmatek dovrsen. Takze trapny omyl, ale svadi to k nemu velmi.

1 3
možnosti
Foto

Ceska republika neuznava Tel Aviv jako Hlavni mesto a ministerstvo obrany spada pod vladu ktera sidli v Hlavnim meste Izraele Jerusaleme

4 1
možnosti
Foto

Jen pro upresneni: pan Szanto neni spojen s mnou kritizovanou reportazi. Ty vyroky tam pronesl nejaky zensky hlas. Pana Szanto se neodvazuji soudit protoze chapu jeho slozitou pozici, kdy musi pusobit maximalne nestranne. Presto si myslim ze jeho komentare nejsou tak nesmyslne jako je tomu u jinych

2 0
možnosti
Foto

Ano, včera dle archivu ČT 24 třikrát použila spojení Tel Aviv a Damašek v 16, 18 a 19 hodin, ale podstatnější však je, že Irán se k dronu nehlasí, Sýrie ano, ale sděluje, že neopustil syrské území (Golany) a že byl použit k mapování cílů nad islámským státem.

Izrael nebyl tedy nucen k tak masívní odvetě, měl se omluvit za chybu a nabídnout náhradu škody.

1 7
možnosti
Foto

Já nějak nechápu, když nebyl setřelen nad území státu Izrael, jak se dostal do rukou Izraele. Ono se dnes nedá přesně zjistit, kde byl sestřelen. ;-D;-D;-D

4 0
možnosti
NM

...při tomto si vždy vzpomenu na doby kdy jsemm si raději vypnul zvuk v Tv u hokejového zápasu a pustil jsem si radio...

0 0
možnosti
LB

Zmíněnou relaci na ČT jsem neviděla. Vzhledem k tomu, že blízkovýchodní zpravodaj České televize Jakub Szántó uprostřed tohoto týdne v Praze přebíral prestižní novinářskou cenu Ferdinanda Peroutky, která mu byla udělena za vynikající připravenost a profesionalitu, soudím, že tentokrát jej zastoupil méně znalý náhradník, který se dopustil chyby. Stát by se to nemělo, ale jak pravil klasik, neomylný je jen Bůh.

Jakub Szántó působil v zahraniční redakci na Nově už v době svých studií, v České televizi je od roku 2006, od července 2013 působí v Tel Avivu jako stálý zpravodaj pro Blízký východ. Společnost F. Peroutky, která tuto cenu uděluje, oceňuje zejména to, že Szántó se " zabývá historickým kontextem, vysvětluje, analyzuje, a zároveň nepoučuje, komu se má fandit; cítí jen plnou odpovědnost za to, jak a proč zprávu prezentuje."

7 1
možnosti
JK

Ano, Szántó informuje pouze z pohledu izraelských zpravodajců, což z objektivitou má společné pouze jedno a to nic.;-)

2 7
možnosti
MB

Na vývoj diskuse se dá zareagovat jednou větou ! = Je puštěna televize, (rozhlas - weby) a záleží na tom, jaký posluchač před tím sedí ... ! Já jsem nastaven tak, že žádám informace - ty si přemelu a ty věrozvěstné, pak odmítám . To byla krásná doba - Je to pravda !, tady to píšou, ÚV, prezident - ten či onen, to taky řekl ... :-) ...

0 1
možnosti
Foto

Odkud nám Ben Gurion děkoval za zbraně pro Izrael, což přivedlo Slánského a jeho druhy a mnohé další pod šibenici, ale zachránilo to Jeruzalém?

0 7
možnosti

Ty jsi borec na historii! :-)

1 0
možnosti
JC

A přitom Trump nechtěl být pokrytec, protože tohle už před cca 20 lety odhlasoval americký parlament (kongres i senát) a on nechtěl jen pokrytecky odsunovat platnost tohoto nařízení, jako předchozí presidenti včetně toho opěvovaného Obamy.

7 0
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy