Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobrá vůle zde byla. Ale co je moc toho je zu viel

0 0
možnosti
OT

Domnívám se, za "Blbé kecy jste napsal Vy a ne pan Pachta." by měl příspěvek pana Polického vymazán.

0 2
možnosti
Foto

Já ho dnes mazat nebudu. Co prováděl minule bylo horší. Snad ti co nechapou proč ho mazu teď pochopí

2 1
možnosti
Foto

Schválně zde nechávám dnes komentáře filatelisty Polickeho aby si každý mohl udělat na jeho úroveň názor.

1 1
možnosti
Foto

byla jste rychlejší

1 0
možnosti
Foto

J14a32n91a 37M33a76j25o60v67á

19. 9. 2018 12:26

Položila jsem pod blogem k němuž se vyjadřujete jeho autorovi otázku, jak konkrétně a komu konkrétně "se" má pomáhat.

Do včerejší půlnoci se ke té otázce plusem přidalo dalších 38 lidí. Odpověď nedorazila.

On je totiž na webu http://www.sojdrova.cz článek s přílohou, jenže žádné konkrétní informace tam nejsou (kromě těch, že se jedná o děti ve věku 12 - 17 a v 70 % chlapce a některé informace si vzájemně odporují.

Tak se teď budu dívat sem, jestli třeba nebude Váš článek více hoden pozornosti, než dotazy v diskusi pod článkem jeho. Vám R^

3 0
možnosti
Foto

J82a81n82a 80M97a67j49o67v87á

19. 9. 2018 12:33

V tomto dokumentu: https://www.sojdrova.cz/zpravy_documents/508/edited-Pomoc-detskym-obetem-valky-160918.pdf se hovoří o dětech 12 - 17 a o umístění do dětských domovů (to fakt nechápu, proč se nesebrat a nepostavit domov tam, kde to znají), v článku, pod kterým dokument visí se zase píše o zkušenostech s náhradní rodinnou péčí ( https://www.sojdrova.cz/zpravy/2018/09/pomoc-detskym-obetem-valky ), tak nevím.

Co jsem tam ani náznakem nenašla je způsob pomoci. Tak takhle umím pomáhat taky, řící, že by "se" něco mělo udělat. Od politika čekám návrh řešení - vždyť mají dost možností, jak si ho nechat zpracovat.

2 1
možnosti
Foto

Technicky mi nejde do hlavy, kde malý Syrský sirotek sehnal několik tisíc dolarů pro převaděče a protlačil se přes dospělé sám na člun a dostal se přes Turecko do Řecka. Když se může z pětadvacetiletého muže stát dítě, je docela možné, že tam v lepším případě nějakého rodiče mají a ten jej v rámci úspory dalších úplatků pošle napřed jako sirotka, v horším případě jej tam nechali rodiče, protože pro ně znamenal další finanční zátěž na cestě do Evropy. Něco jiného jsou praví sirotci v místě konfliktu, kde sirotek, pokud ho někdo přijme, znamená další levnou otrockou pracovní sílu do domácnosti.

14 2
možnosti
Foto

Blbé kecy jste naopsal Vy a ne pan Pachta. Ppolkud rozumíte psanému textu tak bylo jasně uvedeno, že se připravoval plán na přijetí, tedy nebylo rozhodnuto o přijetí konkrétních lidí o tom jaký mají mít věk atd-

Každopádně v těch táborech jsou tisíce dětí a pokud bude ochota pomoci je možné stanovit třeb i věkovou hranici-on se opravdu dá věk stanovit celkem přesně.

Co je ale podstatné je, že ty děti jsou v táborech v situaci, že pokud jim nepomůžeme my tak s velkou pravděpodobností se o ně budou zajímat spolky jako ALKkajda, Daeš a podobně.

Kdyžz pominu humanitární rozměr je prostě žádoucí abysme těm dětem pomohli a nenechali je v situaci, která jim moc výběru ke komu se přikloní nenechá.

a snad jen jeden odkaz

Zhruba třetinu obyvatel tábora Moria přitom tvoří děti. Řada teenagerů se podle MSF pokusila o sebevraždu nebo se týden co týden sebepoškozují. Další děti trpí panickými stavy, úzkostmi či elektivním mutismem, tedy funkčním narušením řeči, kdy děti mluvit mohou, ale odmítají to.

„Je třeba okamžitě evakuovat nejvíce zranitelné osoby do bezpečného ubytování v jiných evropských zemích,“ vyzvali Lékaři bez hranic.

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/migrace-recko-lekari-bez-hranic-dmi-/zahranicni.aspx?c=A180918_060951_zahranicni_kafi

1 11
možnosti
LT

L42u56d38ě38k 24T51o82n25d44r

19. 9. 2018 10:32

Pane Polický a není to tedy málo? 50?

Neměli bychom jich chtít 500? 5.000? Nebo raději 50.000? Určitě jich je v táborech ještě víc. A v Lybii, Somálsku a v celé Africe jsou určitě miliony a miliony dětí, které je třeba zachránit! Ty jsou na tom ještě mnohem hůř, než ty děti Šrojdrové v táborech.

Přeci nebudete takový nelida a odporný sobec, že se zastavíte na pouhých 50! Chtějte milion dětí! Pak teprve budete opravdový spasitel. A hlavně pane Polický, bežte sám příkladem a aspoň o jedno se postarejte sám osobně vy.

Pokud to neuděláte, jste jen pouhý pokrytec, co chce za státní peníze dělat prázdná gesta a honit si triko.

6 2
možnosti
Foto

A Pachta nikde, asi má hodinu Kung fu.

3 1
možnosti
Foto

pod pojmem sirotek si představuji malé, bezbranné dítě, řekněme do deseti let.

Pokud by tomu tak bylo i v těchto případech, přimlouval bych se za to, nějakou formou těmto dětem pomoci. A mohlo by jich v tom případě být i více, než oněch padesát.

Jenže skutečnost mnohdy bývá taková, že z nezletilých se vyklubou dávno dospělí a všechno je najednou jinak.

Ano, hledejme formy, jak pomoci, ale stanovme si podmínky a trvejme na jejich bezpodmínečném dodržování.

A pokud nebudou dodrženy, je nám líto, ale pomoc skončí.

6 0
možnosti
RP

Myslím, že by to bylo náročné na organizaci a peníze ...a ti takzvaní sirotci až zjistí, že za humny je SRN se ztratí....

2 2
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy