Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je to asi dobře a je to vlastně v pořádku, že každého zajímá budoucnost a reálnost a to nejstrategičtější a nejlepší pro tu opravdu uklidněnou budoucnost. Ale to je opravdu časový horizont, až srdce pláče, jak daleký a pokud vůbec... nevidím to moc. Velmi dobře to píše kdesi dole Leona Bláhová ve svém jednom příspěvku... děti potřebují pomoc okamžitou... okamžitou! Jak říká režisér slavného filmu Želvy mohou létat ...mimochodem s reálnými herci dětmi... bez rukou a bez nohou, sirotkové tříletí, desetiletí...na afghánské planině - "Každého u všech politických stolů zajímalo, co bude, kdy tam přiletí Američani... a naprosto nikoho dlouhé měsíce nezajímaly vůbec žádné děti, nikoho nenapadlo tohle řešit... jak se musejí učit přežít. Jak je dospělí v prostředí přístřešků a v bahnu používají pro každou práci, pro každý kšeft, pro zaopatřování jídla, jak se někdo někoho trochu ujme a někdo nemá nikoho... řešila se hlavně strategie politického řešení."

Trochu se do těch věcí reálně na kůži vžít. A to kouzelné slovo, co pak následuje, až se člověk vcítí - je slovo rychlá Dočasná, ale potřebná a co nejbližší pomoc. K tomu filmu - s prominutím přivázat neznalé v kině...leckdo by názor změnil. To není film jako umění... to je hodinový pravdivý dokument, kdy akorát brečíte. Děti...

1 0
možnosti
Foto

O tom filmu jsem nikdy neslyšel, což mně udivuje, když je tak slavný a film je mým velkým hobby. Co je těžkého na tom pochopit, že kde nic není, není možno pomáhat?

0 0
možnosti
LH

M.B.:"Přijměme, pozvěme, postarejme se, sirotci, ale nikdo už neříká co dále.Co až je přijmeme, pozveme až se postaráme, dáme jím byty, co pak. Kde budou pracovat". ??

Pane Braune, přece vůbec není cílem migrace do Evropy jejich integrace s původním obyvatelstvem, ani obohacení kulturní (i když něčím by mohla být), tím méně výpomoc ekonomická. Chaos, chaos a zase chaos, po němž přijde na scénu s diktátem nových pravidel velký organizátor současného marasmu a bude přivítán s nadšením. Ty epizodní hry se sirotky jsou je divadélkem pro veřejnost a karavány jdou dál...

1 0
možnosti
Foto

Nejsme takoví nelidové, abychom nepomohli malým dětem, sirotkům. Ovšem, kde je vzít? Jsou snad v uprchlických táborech v Řecku? A jak se tam tedy, malé bezbranné děti, tak do 6 let věku, bez rodičů dostaly?

A co dál? Řekněme, že 50 takových dětí, abychom uklidnili své svědomí, získáme do dočasné péče. Na jak dlouho a kam půjdou potom? Zpět do táborů asi stěží, takže do rodné země?

A proč by tedy, do rodné země, neměly jít hned, když jsou to sirotci. Profinancovat sirotčinec v Sýrii pro několik set dětí by asi nebyl problém, jenže Sýrie pojem sirotčinec vůbec nezná.

Je to tedy takový začarovaný kruh, protože jediní "sirotci" (o čemž se dá s úspěchem pochybovat) jsou chlapci ve věku 12-17 let (a o tom věku se též dá s úspěchem pochybovat).

Takže, pokud poskytneme péči 50 nedoprovázeným "dětem" do 17 let, tak jsme prostě zvýšili počet muslimských migrantů v Evropě o dalších 50. Číslo, samo o sobě málo významné, ale spolu s dalšími "kapkami" tvoří proud.

10 0
možnosti
Foto

Snad vše kolem imigrantů a uprchlíků EU nezvládla a prokaučovala.

17 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlas. A Frau Merkel má zlatou.

3 0
možnosti
Foto

R^ Jen dodávám příklad o českých lidech, které můžeme potkat každý den. Je-li mnoho těch, kteří natahují na ulici ruce a přejí si být obdarováni, pak ti z nich, kdo tu pomoc opravdu potřebují, často přijdou zkrátka. Často i proto, že nejsou tak vemlouvaví, vynalézaví a vlastně zneužívající vědomí o těch skutečně potřebných.

7 0
možnosti

Postarat se musí obec a stát, kde se narodili! :-)

4 0
možnosti

R^

Velmi správně!

Sociální dávky nejsou řešení v Česku ani pro Čechy, ani pro cizince! Jediná racionální pomoc je dát lidem práci! Vyučit a dát práci! "Kdo nepracuje, ať nejí", myslím, že řekl svatý Pavel. A když nemůžeš, musí se postarat o tebe tvoje obec nebo tvůj stát. Tak to bylo, tak by to mělo být! Nemůžeš žádat živobytí od cizí obce nebo cizího státu! To jsi odkázán jen na milosrdenství místních. (A toho už moc s vyblednutím křesťanství v Evropě není!)

Chceš se stát občanem nového státu? Nejdřív musíš něco nabídnout! Co umíš? Pak můžeš přijmout jazyk, historii, kulturu, zvyky a právo. Musíš usilovat o splynutí s novou společností. Odmítáš? Pak musíš zpátky domů!

Jiný postup je dán jen hloupostí úředníků!

:-)

21 1
možnosti
Foto

Jak chcete zajistit,aby zrovna třeba Syrie byla bezpečným domovem pro všechny její obyvatele,kteří museli uprchnout?Mnozí z nich se tam ze strachu před vítěznou stranou nikdy nevrátí,takový je osud poražených v občanské válce.Co nabízíte?Beznadějné čekání za zdí uprchlického tábora bez budoucnosti a beznaděj...?Mladí ze Sýrie,kteří neměli možnost chodit do škol a nastartovat život,jistě patří ke "ztracené generaci".Nebudou to mít v životě jednoduché,to ještě neznamená,že by někteří z nich neměli dostat šanci o svou naději bojovat.Problém je,že správné řešení neexistuje....

4 17
možnosti

Správné řešení neexistuje?!?

Dočasně přijmout, pomoci, vyučit, vystudovat a hledat uplatnění! Doma? U nás? Ve světě? Kdekoliv, kde se kdo uplatní! Sociální dávky nejsou řešení! :-)

4 0
možnosti
Foto

Macron nedělá dobrou politiku "pro západ" už proto, že odstřižením V4 by logicky jen rozšířil Putinovu éru vlivu....

4 0
možnosti
SN

:-)......Martine, jsem druhý, který nemůže spát, protože mám 4 koně na pastvině a trnu, jestli mi vítr nepřetrhá elektrický ohradník! Perfektně jste to napsal, ale....možná pochválen nebudete! R^R^R^!!

6 0
možnosti
Foto

No já mám ještě ke spánku pár hodin. Děkuji. Vím že asi pochválen nebudu. Je mi to jedno. Já svoje názory psal, píšu a budu psát jak já cítím a nikdo mně nedonutí abych to změnil. Jsem přesvědčen, že je nutné konečně vidět věci ze široké perspektivy a ne jen z pohledu zlí muslimové, hodní evropané nebo naopak.

12 0
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy