Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Politik má pouze dvě možnosti jak se postavit k určitému problému.Bud navrhovat řešení a problém se snažit řešit,nebo přilévat olej do ohně.Zeman jako vždy zvolil tu druhou možnost.Tyhle žvásty Romum,kteří chtějí pracovat v hledání práce opravdu nepomohou a společnost zase bude naštvaná ne na ty flákače,sle na všechny Romy....

4 7
možnosti
PS

P37e97t84r 88S63k82á38c64e77l

1. 10. 2018 22:42

Možná by měl někdo panu prezidentovi napovědět jak problém řešit. Nemusím USA, ale prezident Reagan vyhrál podruhé volby mj. i proto, že vyřešil černošské bouře. Jak? Prostě umožnil "jim" dělat, co je baví - hudba, tanec, sport, zábavní podniky, atp. Již v roce 1994 jsem panu Karlu Kovandovi psal, že lze problém Romů řešit k obou-stranné spokojenosti, podobně jako Reagan. On nebyl žádný zázrak, ale jako vrchní osvětlovač v Hollywoodu měl zdravý rozum. Pan Kovanda mi odpověděl že je to problém. Kdo chce, hledá metody, kdo nechce, hledá důvody.

0 0
možnosti
BV

Ustanovení § 1 zákona č. 89/1885 ř. z., o robotárnách a polepšovnách, trestalo tuláctví: "Kdo bez zaměstnání a práce se potuluje nemoha prokázati, že má prostředky ku své výživě nebo že jich poctivě nabýti hledí, budiž potrestán jako tulák. Trestem jest tuhé vězení od jednoho až do tří měsíců; také nalezeno býti může na jedno nebo více zostření, jež v § 253 trestního zákona ze dne 27. května 1852 pod lit. a) až e) jsou uvedena."

Vládní nařízení č. 72 o kárných pracovních táborech ze dne 2. března 1939.- vznikly i tábory v Letech a Hodoníně pro osoby vyhýbající se práci všech národností - Romů cca10%. Nařízením Němců změněny na cikánské tábory teprve až 2. srpna 1942

V obou komunistických ústavách (z roku 1948 i 1960) byla stanovena povinnost pracovat. Do roku 1956 za vyhýbání se práci hrozila pokuta do 100 tisíc korun nebo odnětí svobody až na tři měsíce. V roce 1956 však byl trestní zákon obohacen o trestný čin příživnictví:

Trestní zákon č. 63/1956 Sb § 188a Příživnictví: "Kdo se živí nekalým způsobem a vyhýbá se poctivé práci, bude potrestán odnětím svobody na tři měsíce až dvě léta." Tato úprava byla korunována zřízením pracovních táborů, kde práci vykonávaly zejména osoby, které se vyhýbaly práci nebo ohrožovaly „výstavbu lidově demokratického zřízení nebo hospodářský život“.

Od roku 1961 § 203 Příživnictví: "Kdo se soustavně vyhýbá poctivé práci a opatřuje si prostředky k obživě prostitucí, hazardní hrou nebo jiným nekalým způsobem, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta."

Od roku 1965: § 203 Příživnictví: (1) Kdo pokračuje v soustavném vynechávání pracovních směn bez závažného důvodu nebo v předstírání pracovní neschopnosti, ač byl již pro takový čin postižen místním lidovým soudem nebo národním výborem, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo nápravným opatřením. (2) Kdo se soustavně vyhýbá poctivé práci a dává se někým vydržovat nebo si prostředky k obživě opatřuje jiným nekalým způsobem, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta.

8 0
možnosti
JZ

Skvěle napsané a zasloužená karma. R^:-)

7 1
možnosti
MS

Oficiální statistiky na základě etnické příslušnosti neexistují, nicméně v roce 2011 byl proveden průzkum v 11 evropských zemích o situaci Romů. Zaměstnání u nás mělo přes 40% Romů, nejvíce v Evropě (průměr pod 1/3). Středoškolské vzdělání nebo učební obor 30% oproti evropskému průměru 15%.

https://www.lidovky.cz/domov/romove-ziji-v-eu-ohrozeni-chudobou-nejvic-jich-pracuje-v-cesku.A120523_192552_ln_domov_sm

Publicitu mají hlavně ti problémoví, ale to je obecný rys novinařiny zaměřené pokud možno na katastrofy. Pokud by byli Češi ve velké míře rasisti, nemohl by před lety vyhrát pěveckou soutěž hlasy diváku Vlasta Horváth.

8 0
možnosti
MS

Rád bych věděl, jak se došlo k těm 40%, když se ani pořádně neví, kolik jich vlastně u nás je, protože k dispozici jsou jen údaje ze sčítání lidu, kde se k romské národnosti mohli, ale nemuseli hlásit.

4 0
možnosti
LP

Děkuji Vám za blog. Mám jen jednu otázku. Napsal jste: "Jsou to samozřejmě nesmysly, pro které neexistuje žádná relevantní statistika."

Neexistují takové statistiky náhodou proto, že není dovoleno dělat statistiky na základě etnické příslušnosti? Jak je to u nás, nevím, ale v západní Evropě je to běžné. A neplatí to jen pro trestnou činnost. K cikánům bych ještě poznamenal, že cikánství vnímám jako způsob života, jako cikány tedy vnímám i některé bílé rodiny.

Dvojí metr světu vládne...

9 0
možnosti
VS

"Určitě je ale možné tento zákon někde vyhledat. Mně se nechce."

Tak promiňte, ale Zaman, ač "vůbec není senilní" "náhodou" zamění "příživnictví" za "osoby práce se štítící", ale zmatený je bloger, který na to upozorní?

0 3
možnosti
Foto

Mezi námi "příživnictví" a "štítit se práce" jsou synonyma, podobně jako "milenka" a "přítelkyně".

5 0
možnosti
JV

"je to jen zlej, populistickej dědek"

.. VELKá PRAVDA!A tohoto dědka posíláme do ciziny jako reprezendanta této republiky a pro plno čecháčků je to guru. Hanba nám!

6 11
možnosti
JH

Ani nepřekvapuje, že zrovna Vy s tím Bangou tak souzníte:-)

5 0
možnosti
JC

Jen jednou jsme uvěřili Romovi, který vypadal slušně. Nechtěli jsme být za rasisty. Stálo nás to 40 tisíc a byli jsme rádi, že se vystěhoval. Už nikdy více. Ta zkušenost byla dost drahá.

7 0
možnosti
Foto

Dobré ráno, tak ještě tady :). Psal jsem v diskusi u pana Kováče, s dovolením vložím i sem, ač je příspěvek adresován panu Kováčovi.

Míro, musíš to příště víc vyfutrovat. On totiž pan Zeman není senilní (fakt nevěř tomu) je to jen zlej, populistickej dědek.Tady se mu hodili Roma, tak zkrátka zaměnil tr. čin příživa za vládní nařízení ze dne 2.3.1939 o kárných pracovních táborech, kam skutečně šly "osoby práce se štítící". Jen tak nějak zapomněl dodat, že se z takových táborů staly koncentráky pro Romy, odkud většina jela do Osvětimi a tam byli zplynováni. A nemusíme chodit daleko abychom pochopili, proč to Zeman dělá. Podívej se níž na pana Biceru. Ten rovnou napíše, že "Studovat většinou nechtějí a možná by bylo přesnější konstatování, že ke studiu povětšinou nemají vlohy". Jinými slovy: "Cigáni nejsou dost inteligentní na to, aby studovali". He, tu máš pravou a nefalšovanou ukázku rasismu jak fík. Ten člověk totiž automaticky předpokládá, že nemůžeme studovat, protože jsme méněcení. V mojí rodině není NIKDO, kdo by neměl alespoň maturitu. Ale pan Bicera má jasno :). A proto to ten Zeman prostě dělá. Jednoduchý.

7 4
možnosti
JC

Pan Banga tomu rozumí, používá stejné metody.

1 1
možnosti
Foto

Od Martina jsem ještě, na rozdíl od doktora Vodvářky nedostal "diskuzní ban" (stejně nevidím jediný důvod, proč takový nesmyslný zákaz dodržovat) a tak se vyjádřím.

Ač byl socialismus jakkoli hrůzný, tak žádné rasově nebo etnicky formulované zákony neměl.

Já si také číslo toho paragrafu o příživnictví nepamatuji, ale jeho přibližné znění bylo asi toto (ilustroval to níže Jirka Řezník): "Kdo si prostředky na živobytí nebo jejich část obstarává (špatným) způsobem, bude potrestán..."

Nešlo tedy o povinnost být zaměstnán, ale dospělý člověk se nesměl nechat živit rodiči (zahálčivý způsob života) nebo se potulovat a žebrat a podobně.

Také prostitutky, které se kryly formálním zaměstnáním uklízečky (práci vykonával někdo jiný) byly trestně stíhané, pokud jim policie (VB, nikoli StB) prokázala podstatně vyšší příjmy, než ty oficiálně přiznané.

Pokud, ale, mladá studentka tuto činnost vykonávala jako "vedlejšák" po večerech a vytěžovala západní cizince, pak ji často tajná policie využívala k získávání informací, třeba olověných, o těchto cizincích.

A cikáni (protože, žádní Romové tehdy neexistovali)? Tak ti alespoň trochu pracovat museli, jinak byli trestně stíháni. V tom má pan Kováč 100% pravdu. ale byli stíháni ne proto, že jsou cikáni, ale proto, že nepracovali.

Moje drahá maminka, která zemřela před dvěma lety, by se letos dožila 95 let a ta mi vyprávěla svou zkušenost. Pošta, kterou řídila, vyplácela cikánským dělníkům mzdu poštovní složenkou a tak se také dozvěděla, jak to chodí.

Šéf té firmy, byly to nějaké železniční stavby, jí, před asi 50 lety říkal toto: "Tak, to víte, oni jednou do práce přijdou, pak zase ne, ale nám to tak nevadí, protože to je práce těžká a alespoň něco vždycky udělají"

Tak jsem se zase rozepsal a omlouvám se autorovi i ctěnému čtenářstvu.

8 1
možnosti
VS

"Ač byl socialismus jakkoli hrůzný, tak žádné rasově nebo etnicky formulované zákony neměl."

Protože je nepotřeboval...

0 3
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy