Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J37a66n 11R44á74ž

18. 10. 2018 13:54

S článkem souhlasím až na druhou část poslední věty. Stalo se u nás stereotypem strašení Putinem, což není dobré. Ne, že bychom neměli být před imperiálními choutkami Ruska ostražití, ale stejně tak musíme být ostražití i před imperiálními choutkami USA a Číny, jakož i před ambicemi silově ovládat Evropu ze strany Německa, či Francie. Prostě údělem malých států, a především středoevropských, ležících uprostřed zájmového území západu i východu, je být neustále v střehu.

3 0
možnosti

J60o75s14e24f 23N60i50k78l

18. 10. 2018 13:16

...je možné, že máte pravdu a je možné že se mýlite...to může ukázat brzká budoucnost....co myslíte, která část světa se stane novou "Sýrií"...

2 0
možnosti

R^

Dík za informace. Většina z nás je zná a mnozí z nás je nikdy nepochopí a stále budou psát ty svoje nesmysly. Vždy vstanou noví bojovníci v závisti, nenávisti a lži! A o pravdu jim vůbec nepůjde! I v této diskusi již povstali! Jsou nepoučitelní. Někteří z nás si kladou otázku, zda za svoji činnost nejsou placeni! Hybridní válka?

:-)

9 2
možnosti

J63o16s74e26f 61N74i71k32l

18. 10. 2018 14:52

...položím vám stejnou otázku (výše),... co myslíte, která část světa se stane novou "Sýrií" a kdo za tím bude stát USA nebo RF?

0 0
možnosti
Foto

Jen tak mimochodem - tvorba pana Petříka, a to včetně jeho diskusních příspěvků, je velmi monotónní. To je jako chtít polemizovat se softwarem mobilního telefonu.

16 3
možnosti
Foto

Spíš bych to tipnul na telefonní záznamník.

SW mobilu je velmi kreativní

1 0
možnosti
Foto

Pěkná a věcná polemika, ale mám jednu poznámku:

"Bylo pro západ nepřípustné, dovolit další komunistické šíření."

Toto je naprosto nedostatečné zdůvodnění. Pouze sděluji, že něco nechci. Co když komunismus představuje jedinou možnou formu lidského soužití na této zeměkouli? V r. 1967 tato idea velmi silně žila.

A skutečně pro celý Západ to bylo nepřípustné? V onom roce 1967 se velmi kriticky vyjádřil k vietnamskému dobrodružství De Gaulle.

A je opravdu žádoucí zastavovat šíření komunismu podporou naprosto zkorumpovaných diktatur?

Buď komunismus představuje budoucnost lidstva, pak ho zastavit nelze, nebo nepředstavuje, pak zastaví sám od sebe jako v Československu. S komunismem nelze bojovat, komunismus musí vyhnít. Komunisté museli sami poznat, že nepředstavuje nejlepší budoucnost. Vzdali to sami v momentu, kdy zjistili, že při sebelepší vůli nedokáží zajistit vyšší životní úroveň než v kapitalismu, jak slibovali.

6 2
možnosti
Foto

Ale to se dostáváme na půdu, ve které ani já ani vy nejsme silní v kramflecích. Předně, ukažte mi vládu nebo politiky kteří nejsou zkorumpovaní. V nejvyšších funkcích tato varianta neexistuje a nehovořím o korupci k vlastnímu prospěchu. Ona politika je vážně svinstvo. To víme oba. Snad. V roce 1967 byl svět v jiné pozici. Vzpomeňte na Francii 1968 kdy studenti demonstrovali, Francie vystoupila z vojenské frakce NATO, kdy nechybělo mnoho a stala by se, po vzoru Finska sovětským satelitem. USA a spojenci prostě museli hájit své zájmy. A já přiznávám, že sám nevím jaké bylo skutečné pozadí války ve Vietnamu. Neví to nikdo než pár generálů a samozřejmě špičky. To co víme, já nebo Petřík, to jsou jen dedukce z Vikipedie. Tedy nám nezbývá než se přiklonit na tu či onou stranu a věřit té či oné pravdě. A my víme, jak to bylo se SSSR a Stalinem a jeho touhou po ovládnutí světa. Na rozdíl od nich, západ měl dost mechanismů, aby se jednotlivci nebo jedné skupině takové možnosti nedostalo. Proto zastávám prozápadní pozici i když nepopírám a nikdy jsem to nedělal, že se nedopouštěli chyb a přehmatů

7 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS