Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

J67a83n 94Z31i75e12g10l26e49r

29. 10. 2018 15:24

Zasloužená karma R^:-)

0 0
možnosti
JB

S článkem nemohu než souhlasit, bohužel všechny státy i národy dokáží dělat hnusné věci. To co se stalo se nemůže odestát.

Horší je, že se to děje stále. Těžko se to dá vysvětlit ruským komunismem, nebo ruským carem. Státy mají také silného presidenta.

Nevím přesně, ale vypadá to tak, že dosavadní lídr světa, jím chce zůstat a všechny, kdo by mu mohli přerůst přes ramena, se snaží umenšit. To je odvěká paranoia všech velmocí, či velkých států. V minulosti to tak vždy bylo a zatím i je. Žádná morálka jednotlivých lidí v tom nehraje roli. Morálními důvody bojovat se jen "blbnou" lidé, aby byli ochotní. Vyjmout se dají ti co se brání.

1 0
možnosti

Článek hezký. Ale nemyslím, že by názory o čistotě SSSR byly teď u nás nějak rozšířené a propagované.

2 0
možnosti

R^

Dík za informace!

:-)

1 0
možnosti
Foto

Pokud Vás trápí otázka, zda komunisté mohou být demokraty, pak je možné upozornit na fakt, že

Engels vzpomínal, jak Marx ex ante téměř každým rokem předvídal, že nastane krize kapitalismu, ale že Marx vždy brilantně zdůvodnil, proč se tak nestalo. Ale Marxova genialita spočívala v položení otázky, tj. mezí fungování kapitalismu, otázky po mezích fungování kapitalismu.

Kdyby dnes Marx vstal z hrobu, byl by nadšen, jak se jeho ideje naplnily. Chtěl totiž toliko nalézt způsob, jak by společnost dokázala vypořádat s živelnými se smršťujícími a živelně se rozpínajícími rezervními armádami nezaměstnaných. Karel Marx se domníval pouze do r. 1867, že by změna společenského řádu mohla mít charakter násilného zvratu, ale v prvním díle Kapitálu si na základě analýzy historických změn ověřil, že demokracie sama o sobě umožňuje zásadní společenskou změnu, tedy že umožňuje řídit celospolečenský výrobní proces tak, aby nedocházelo k vytváření živelně se periodicky se rozpínajících a smršťujících rezervních armád nezaměstnaných. Heslo "osvobození práce" mělo znamenat její osvobození od ekonomického determinismu prostřednictvím zkracování pracovního dne. Známe to všichni: Říše svobody ....

0 3
možnosti
Foto

Na Afghánistánu si doposud vylámaly zuby všechny velmoci.

Při obsazování Afghánistánu v prosinci 1979 ze strany SSSR došlo k řadě paradoxů.

Tehdejší vládce Amín si myslel, že mu vojska SSSR jdou na pomoc proti radikálním islamistům, kteří jej ohrožovali a přikázal vojskům neklást odpor. Amín totiž Brežněva opakovaně žádal o vojenskou pomoc.

Mezitím byl Amín při obědě otrávený agentem KGB, jenže sovětský lékař toto nevěděl a Amína zachránil. Později byl tento sovětský lékař zastřelený komandem KGB společně s Aminem a jeho nezletilým synem.

A aby toho nebylo tak málo, tak příslušníci KGB zastřelili i svého velitele, protože jej ve zmatku při obsazování prezidentského paláce nepoznali.

1 0
možnosti
DR

Na Afghánistánu si doposud vylámaly zuby všechny velmoci.

Tak nějak. Jen si dovolím doplnit že ještě vylámou poněvadž současné NATO je naprosto nepoučitelné.

3 2
možnosti
Foto

A není tohle protimluv? Cituji: "....zatímco zločiny vojsk USA, případně NATO jsou široce publikovány, o zločinech, kterých se dopouštěla vojska Rudé armády, hovořit ani psát není dovoleno......

Ruský deník Literaturnaya gazeta, krátce po návratu prvních vojáků z Afghanistánu, jako první v SSSR zveřejnil informace o zrůdnostech, které vojska RA v této zemi páchala."

Jak je možné, že ruské noviny informovaly o něčem, co údajně nebylo dovoleno?

3 0
možnosti
Foto

Když si přečtete můj blog, odpověď najdete.

3 1
možnosti
DR

SSSR stejně jako Rusko nikdy čistý jako lilie nebyl, ovšem naprosto to samé platí i o těch slavných "demokratech" z USA. A to je věc kterou autor bohužel dodnes nepochopil. Hádky o tom který z nich je loupežník větší fakt k ničemu nevedou.

1 2
možnosti
Foto

Autor přesně tohle napsal. Takže jediný, kdo nic nepochopil jste vy, pane Rozsívale

4 0
možnosti
Foto

Musím vyjádřit jisté zklamání, že ti, co zde operují "zločiny" západu, nenašli kuráž nebo chuť diskutovat zde, kde popisuji opačné události. Asi to o něčem svědčí. A k samotné diskusi:

O mnohém svědčí také neustálé omílání mýtu, že ti co emigrovali a stále žijí mimo území ČR, nemohou vědět co se zde děje, jaký je vývoj, že nemohou mít relevantní informace. Svědčí to především o hluboce zakořeněném vnímání světa tak, jak byl občanům Československa vnucen bolševiky. Před rokem 1989 se pro většinu nás co odešli země opravdu uzavřela a informace o tom co se zde děje opravdu nebylo snadno získat. A jen složitě bylo možno soudit jestli jsou takové informace pravdivé nebo zkreslené.

Když pročítám tuto ale i jiné diskuse, mám pocit že některým diskutérům nedochází, že je rok 2018 a že komunističtí zločinci sice nesedí bohužel ve vězení, nicméně už nemají takovou moc jakou měli a tak informace se šíří naprosto svobodně a kdo o ně má zájem, má všechny možnosti si je opatřit. A to je i můj případ. Kromě toho že moje rodina je v ČR, že zde mám velkou skupinu přátel, kamarádů, známých, tak do Česka také jezdím.A mám tak možnost informace získávat nikoliv z druhé ruky ale od zdrojů.

Navíc argumenty, že kdo nežije v ČR nic neví, jsou naprosto směšné v době, kdy lidé cestují za práci, za studiem nebo zábavou a tak dnes skoro nikdo nesedí na zadku za humny. Podle těchto argumentů by totiž o dění v ČR nemohli nic vědět, tudíž i jej komentovat ani velvyslanci, pracovníci firem které působí v zahraničí, či sportovci.

Můj dnešní blog byl veden snahou ukázat, jak nebezpečná je komunistická propaganda i desetiletí po údajném pádu budování komunismu. Jak zákeřně prostupuje vědomím občanů. Jak podsouvá myšlenky, že vše bylo jinak. A jak je nutné pravdu říkat. I když je třeba nepříjemná, což je případ i vojenských akcí USA a NATO, kdy mnohé z nich byly zbytečné, nedokončené, zpackané a provázely je nelidskosti.

5 1
možnosti
Foto

Nechci Vám kazit radost, ale skuteční komunističtí zločinci jsou už mrtví. Od dob největšího teroru totiž uplynulo 60 - 70 let.

No a pokud v ČR fyzicky nepřebýváte, nevychováváte tu své děti, nemůžete např. vědět, jak to dnes v našich školách vypadá, čím dnešní česká mládež žije, jaké má zájmy a názory (byť jistě individuální). Tak to prostě je a platí to recipročně pro každého (my zase nevíme, jak to přesně vypadá na severoamerickém kontinentu, jelikož máme jen zprávy z médií nebo od známých, pokud je máme).

3 4
možnosti
JN

J92o29s45e15f 50N74i38k47l

19. 10. 2018 15:31

...Američané používali ve válce v Afghánistánu v r. 2009 bílý fosfor a bezpilotní letadla, při jejichž útocích přišlo o život 90% civilistů...v obou případech porušili mezinárodní úmluvy, lze proto hovořit o válečných zločinech...

1 4
možnosti
Foto

Tento blog není o Američanech

3 0
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy