Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Neznám vaší motivaci k napsán í blogu, ale mám pocit, že postavit jej na obhajobě Okamury vás poněkud rozpoltilo.

Celkem chápu, že separátní pojetí textu pana Cempera působí přehnaně, jenže Okamuru je nutno vnímat v dlouhodobém kontextu, protože se doputil i výroků, proti nimž je projev v PSP dětskou říkankou. Okamura si nevidí do obličeje a je schopen s "moudrostí" sobě vlastní obhajovat tento stát před jinonárodnostním elementem, ačkoliv ten tu už stejně dávno máme a to v míře nemalé, částečně i v jeho osobě. S touž "moudrostí" pak chce státu ordinovat v podstatě smrtelné medikamenty (např. švýcarský způsob řízení státu) a vydává je za pokroutky. Pokud bych přijal jeho názory, pak bych zřejmě musel Ku Klux Klan považovat za společenskou samosprávnou oganizaci.

Exodus v minulých letech nebyl živelný a stejně tak jej EU nezvládla. Jedna zem, resp. jedna osoba vyzvala k bezbřehému přílivu a pak v nesnázích vnucuje své návštěvy sousedům. To je fakt. Stejně je fakt, že EU se zcela vymkla svému původnímu zaměření a stal se z ní amorfní byrokratický moloch. Jenže děsit tím českého občana je nemístné a zavádějící, protože ČR má aktuálně zaděláno na podstatně větší problémy, jejichž neřešení před sebou vlády hrnou jako buldozer (neplést, prosím, s Paroubkem:-)).

Asi se shodneme na tom, že migrace je přirozenou aktivitou na zemském povrchu - vynecháme-li doznívající exodus. Proto je nutné se připravit na další vlnu, resp. podstatně výraznější vzedmutí té současné. To současnou vlnu bych totiž pojímal jako politickou, protože i války jsou politikum. Ta už se připravující bude ekologická a existenční, ačkoliv i za ní stojí člověk.

Nenechme za nás mluvit axtrémy a etrémisty, jímž Okamura bezpochyby je.

Hezký den.

2 0
možnosti
Foto

Obávám se, že jste můj text nepochopil. Jsem ten úplně poslední, který by chtěl Okamuru hájit, obhajovat, zastávat se jej. Bohužel, v Česku se často setkávám s tím, že pokud někoho nemáme rádi, tak tolerujeme i naprosté pitomosti, jen když jej poškodí. Takto je tomu u Zemana, dokonce i u Babiše u komunistů a nyní i u Okamury. Já se jen vyslovil k jeho projevu v PS a k tomu co napsal pan Cemper. On totiž, jak jej znám z minulosti, hází termíny jako rasismus a nacismus na všechny strany, aniž by měl vůbec tušení, jaký je skutečný význam těchto slov. Já nevím jestli pan Okamura naplňuje znaky pro to označit jej za nacistu. Podle mě je to někdo na tři písmena, kdy první je B a poslední také B. A na rozdíl od pana Čumpelíka níže si vůbec nemyslím, že populistou je ten kdo prosazuje názory většiny lidí ale ten, kdo prosazuje názory, které jsou většině lidí líbivé aniž by byly rozumné. Taková snaha vlichotit se. Každopádně Okamura extrémistou je a to není možné nijak popřít. I vám přeji krásný den.

0 0
možnosti

Klobouk dolů,

že se někdo zastal toho populisty Tomia Okamury.

(Pro upřesnění, populista je politik, který se snaží prosadit to, co si přeje většina občanů. Být populistou znamená být s občany a je to v podstatě pochvala.)

Nesouhlasím se vším, ale v úctě dávám Karmu!R^

2 2
možnosti
Foto

Okamura je populista proto, že slíbí to, co si lid žádá..... aniž by to bylo správné nebo aniž by to mohl splnit. Poněkud jste to popletl.

1 0
možnosti
Foto

Tak jako se jeden maličko k zamyšlení zastaví nad páně Cemperovým generalizujícím prohlášením...zvažuje, no podložení proto by se nějak asi i našlo, zrovna tak se zastaví nad mírou hysterie, že politici přivedli Evropu na kraj katastrofy ve Vašem článku. Politici od Vás podle mě dostávají také neadekvátní nálepku... přehnanost, co má rovněž vzbudit rozruch. pardon.

3 4
možnosti

Pan Okamura slibuje, proto je populistický. Ostatní politici jiných stran dělají co, oni vám vyhrožují, proto je volíte? Mísení národů a ras, bych taky nechal raději na přírodě. Tihle ti evropští "Mičurinci" za peníze pohnojí všechno.:-)

11 0
možnosti

Otocene receno .. takze vsechny staty, ktere nejsou v EU ci NATO jsou nakloneny Rusku. Mozna bychom se nejdrive meli vymanit sami ze sebe. Hlavne nekteri z nas.

2 0
možnosti

Spíše to ukazuje, že jedinci, kteří v Evropě bojují proti členství v NATO či EU, jsou zpravidla proruští.

6 1
možnosti

Okamura proslul svého času svým geniálním plánem na vystěhování Romů do Indie, takže asi to nebude žádný Einstein. Že má rasistické sklony je evidentní. Jak dalece může být polojaponec českým nacistou si netroufám posuzovat. (Doufám, že to nebude považováno za rasismus z mé strany:-)).

7 3
možnosti

Však ne nadarmo se říká "poturčenec horší Turka". Nejhorší fanatici byli křesťanští konvertité k islámu. Okamura je Polojaponec, a o to víc si musí svou českou identitu dokazovat otevřeným rasismem.

2 2
možnosti

Mně tedy EU heslo Ein Volk, ein Reich, ein Führer nepřipomíná. Víte vůbec, o čem píšete? Reich bylo Německo, Volk nadřazený německý národ, který měl být veden jedním führerem. Nacistické Německo byla centralizovaná totalitní diktatura s jedním vůdcem, kde byly postupně likvidovány celé skupiny obyvatel. Opravdu toto někde vidíte v EU? Můžete prosím dát příklad?

6 2
možnosti
Foto

Dnes je Reich EU, Ein Volk bude pele-mele všech národů, co se do Evropy podaří narvat, Ein Führer bude ten, co se to celé pokusí ukočírovat. Dávám mu životnost pár měsíců, pokud se ovšem nechopí zbraně a svou moc nepostaví na hrubém násilí. To se totiž ukočírovat nedá.

7 2
možnosti

Dobře, jak si vysvětlujete tuto část věty z projevu pana Okamury?

...a promícháme rasy a kultury tak, aby Čech, Ital i Němec měli v budoucnu společné předky asi třeba někde v Somálsku.

Geneticky jsme všichni Afričané. Jaký výklad byste podal k uvedení příkladu Somálska ve srovnání s Čechy, Italy nebo Němci? Lze se důvodně domnívat, že je zde Somálsko uvedeno jako rasově nevhodná země pro uvedené evropské národy. Do toho ale podle mne nikomu nic není. Znám Italy narozené v Lybii, kde jejich rodiče byli součástí státní koloniální správy. Část Somálska byla historicky i pod britskou správou. Nedivím se, že Okamurovu formulaci může leckdo spojovat s nacismem, protože z dikce věty plyne, že je Somálsko nějakou podzemí s podlidmi, s nimiž se nikdo nemá křížit. Ale vy to tak nevidíte, asi?

2 2
možnosti
Foto

Z čeho dovozujete, že Okamura považuje Somálce za podlidi? To předjímáte na základě znalostí 2.světové války. Jenže on nic takového neřekl.

6 1
možnosti
Foto

J37a82n 49C62e58m61p12e47r

26. 11. 2018 8:42

Rasy nejsou nic, co předurčil Bůh. Všichni pocházíme z jednoho kmene. Zvířete, které se stalo člověkem. To, že je někdo "bílej", "černej", "žlutej", "fialovej".... je jen na základ těchto, v jaké podnebí daná skupina lidí žila. Kdyby Slovani žili v Africe, budou také černí. Okamurovi kecy o míchání ras jsou jen reprodukcí nacistické ideologie, která nemá s realitou nic společného. Reprodukcí pseudovědy, kterou žádný rozumný vědec neuznává. Eugenika a rasové teorie nebyly mezi vědci nikdy považovány za vědu, nejsou a nebudou,

7 8
možnosti
Foto

Cempere, plácáte nesmysly. To je jako tvrdit, že jezevčík, vlčák, boxer, barzoj a čivava jsou stejní. Nejsou a nebudou. To že jsou to všechno psi je pravda, ale rozdíly jsou na první pohled zřetelné a je naprosto v pořádku je pojmenovat. Tím, že před rozdíly zavřeme oči je nevymažeme.

8 3
možnosti

Kladete otázku, jak by bylo možné soužití Švéda s Eritrejcem. Tak o tom něco málo vím. Když naši přátelé v roce 1983 emigrovali do Švédska, museli absolvovat roční kurz švédštiny. Moje přítelkyně tehdy psala, že má v kurzu spolužáka, mladého Eritrejce, který ji ohromil svými znalostmi o Československu. Po více než deseti letech ho potkala znovu, kdy jako stavební inženýrka ve Skanska řídila stavbu velké administrativní budovy ve Stockholmu a její známý Eritrejec pracoval na vysoké pozici společnosti, která si budovu nechala postavit...

V dánském Fjaltringu nám děti předvedly rockový muzikál na biblické téma, postavu Ježíše ztvárnil krásný chlapeček původem Tamil. A místní nám s pýchou předvedli eskymácké muzeum, které u nich vedli Inuita s Norem, kteří v něm rovněž provozovali divadelní školu pro menšiny z celého světa. Mimochodem, zmíněný Nor vystudoval na konci 60. let v Praze divadelní vědu a znal se v Československu s kde kým. Ve Fjaltringu jsme nějakou dobu bydleli a po celou dobu jsme žasli nad přátelskou a vstřícnou atmosférou, která v té obci na severu Jutska panovala a na níž z domova nejsme zvyklí.

Dánsko i Švédsko mají jedno společné: a to hrdost na národní tradice a hluboký vztah ke své zemi. Jedete tamní krajinou a na stožárech venkovských usedlostí se třepetají státní vlajky, tradiční svátky (Slunovrat, Lucky atp.), které u nás už dávno upadly v zapomnění, dodnes dodržují a společně slaví. A také ze všech průzkumů tyto národy vycházejí jako nejspokojenější obyvatelé zeměkoule...

3 1
možnosti
Foto

Na stožárech se třepetají státní vlajky..... hrdost na národní tradice....

Zkuste to u nás a budete označena za nacionalistku.

1 3
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy