Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlas v tom, že nápis i pojetí článku je bulvární. Ale s nadsázkou, spíš to vyplývá z iniciativy novinářů Idnesu. Pochybuji, že to "nařídil" Babiš.

Problémy zločinnosti v USA ale nelze "okecat". 1980 - 0,5 mil. vězňů, 2017 - 2,4 mil., z toho cca 1/3 šatlava.

Cca 16 tis. vražd, u nás 130.

0 0
možnosti
Foto

No nevím jak je možné srovnávat počet vražd v Česku a USA. A ty počty které uvádíte jsou pouze informativní, protože jak jsem už napsal v komentáři k onomu článku, a i zde to zaznělo, dostat se v USA do vězení rozhodně neznamená, že by dotyčný byl kriminálník. Navíc, doporučuji si uvědomit podíl ilegálních latino imigrantů, kteří na počtech vězněných mají veliký vliv. To nejsou Američané a po propuštění bývají deportování, zatímco ve statistikách jsou tyto údaje uchovány.

3 0
možnosti
Foto

Karma, komické je, že jako blogerovi by vám to nejspíš neprošlo. A jako diskusní příspěvek už vůbec ne.:-)

1 0
možnosti

J56o85s28e28f 34N30i74k81l

8. 12. 2018 11:15

...za alkohol za volantem, posílá soud provinilce (asi jak koho) na protialkoholickou léčbu, nebo na sezení s psychologem...a platíte a platíte...

1 0
možnosti

L58u75d48ě71k 84T89o75n24d60r

8. 12. 2018 11:12

"Američané jsou národ kriminálníků" není ani tak trestný čin, jako ukázka bulvárního novinářství. Ukázka, kam až se propadla současná česká žurnalistika, která už nectí žádná psaná i nepsaná pravidla klasické žurnalistiky, kdy u zpravodajství byla dodržována přísná "neutralita", objektivita.

A kdy názory byly uváděny odděleně od zpráv a označeny, že nejde o neutrální fakta, ale názor nebo komentář redaktora.

A zábavné, bulvární články byly v prostoru, kde každý čtenář věděl že účelem je pobavit nebo ukojit čtenářské choutky po bulváru z VIP světa.

Dnes je jedinným kritériem "čtenost". A čtenost je zaručena přehánením, hraním na city, bulvárností titulků a zpráv, protože to přináší "čtenost" = prachy, zisk.

Je to smutné, kam až se česká žurnalistika dostala. Možná si tím zvýší příjmy, ale ztratí a ztratila to nejdůležitější - důvěryhodnost. Dnes už jen málokdo věří novinářům. O to víc pak věří "kamarádům" na fejsúúúku, kdejakému "zpravodajskému" webu vytvořeného bůhvíkým... Ale není to vina čtenářů. Je to vina novinářů.

A bohužel opravdové novinářské osobnosti, jakým byl K.Čapek, J.Petránek... jsou mrtví. Zbyli nám jen ti "pseudo-novináři".

8 0
možnosti

Jak u clanku, tak u blogu plati: Cim pitomejsi nadpis, tim vyssi ctenost. A cim vyssi ctenost, tim vic penizku za reklamu do pokladny majitele platku.

5 0
možnosti
Foto

Já bych se na zmíněný článek díval z jiného úhlu. Zatímco v USA je většina kriminálních činů vyšetřena a pachatel poslán do lochu, u nás je tomu právě naopak. Policista, který se příliš snaží, je odvolán, ti největší darebáci jsou na svobodě a navíc jim ještě téměř polovina národa tleská, jací jsou to jánošíci (malé j je tam schválně).

U nás prakticky v každé rodině byl nějaký člen KSČ (a pod.), tedy člen partaje, jejíž ideologie je dnes zákonem kvalifikována za zločinnou a zavrženíhodnou. Takže u nás lze vlastně asi 1/5 občanů považovat za zločince či spolupachatele. A ani tato zločinecká organizace (tedy KSČM) není za propagaci své ideologie kriminalizována. A přitom se její konání navíc moc neliší od nějaké mafie, ať americké, tak italské, o ruské nemluvě.

Vzpomeňme na bývalého starostu NY R. Giulianiho, který dokázal udělat z města bezpečné místo pro život.

9 4
možnosti

J82o60s78e34f 32N55i88k24l

8. 12. 2018 9:51

....USA jsou tak trochu "policejním státem"...známý jel z noční směny (mezi 2. a 3. hodinou ranní) a než ujejel 23 mil, byl třikrát kontrolován policejní hlídkou s pistolemi v ruce...zato má policie respekt...

2 1
možnosti
Foto

Tak tohle je možné pouze pokud probíhal tzv. checkpoint anebo policie někoho hledala. Jinak vás nezastaví, pokud nevzbudíte něčím pozornost. Být tedy kontrolován třikrát za sebou se mi jeví jako nesmysl.

3 0
možnosti

Jak uz psal nekdo nize, proste nadsazka. Kazdy stat ma sice jina pravidla ale i tak se asi kazdy pozastavi nad tim ze v USA sedi v kriminalech vic lidi nez v Cine a Indii dohromady coz je ca.8,5x vic na pocet obyvatel nez v USA.

Cina+Indie ca.2718 milionu obyvatel USA 327 milionu obyvatel

Aktualni cisla veznenych v ruznych statech z rijna 2018 jsou zde: https://de.statista.com/statistik/daten/studie/3212/umfrage/laender-mit-den-meisten-gefangenen-im-jahr-2007/

3 2
možnosti
Foto

njn, je to vážně hodně uvězněných. To jsem nečekala. Skoro to vypadá, že vězeňství může být v USA velmi zajímavý byznys.

2 0
možnosti
Foto

Přijde mi, že ten nadpis se hodí spíš do blogu, přitáhnout co nejvíc čtenářů.... Ale jinak jsme četli asi každý jiný článek...

4 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Citujte, kde autor něco takového dělá, lháři.

6 3
možnosti
Foto

Je to otázka možnost užívání nadsázky. Vždy bych to takto bral. Alespoň v názvu, který má být upoutávkou. V tom článku jsou uvedeny údaje,. které mohou a nemusí tu nadsázku podporovat. To už si každý musí dořešit sám.

Vy ale ve své kritice jste neuvedl nic, co by ten nadpis zpochybnilo. Kromě snad toho, že USA mají odlišný osudní systém. A to je málo.

10 3
možnosti
Foto

Já zpochybnil první větu, totiž že Amerika je národem kriminálníků. Někdo zde napsal že se jedná o nadsázku, jenže se jedná o nadsázku velice nebezpečnou, protože jak sám dobře víte, jsou lidé a skupiny, kterým se hodí každá záminka, k dehonestaci USA. Hlavně ale, je nepřípustné takto označovat jakýkoliv národ. Například: Nemůžeme označovat Iránce za národ vrahů a teroristů jen proto, že jejích náboženští vůdcové terorismus aktivně podporují. Totéž platí obecně o Arabech. nemůžeme označovat Japonce za národ sebevrahů kvůli kamikadze a konečně, nemůžeme označovat Rusy za válečné štváče, jen proto že mají jednoho v čele země. Kromě toho že je to hloupé a primitivní, je to také postižitelné trestním zákonem.Ten zákon se nazývá hanobením národa a rasy a je to tuším paragraf 355. Jak by se asi administrace na mě jako na blogera dívala, kdybych svůj blog nadepsal titulkem : Arabové jsou národem teroristů? Asi bych tady mohl sbalit fidlátka a se slzou v oku na svou blogerskou eru vzpomenout. Nadsázka nenadsázka. A já musím zdůraznit, pro jistého trolla, že nikdy jsem nic takového nenapsal, neprohlásil a dokonce jsem si to ani nemyslel.

O to mi pane Řezníku šlo a nikoliv o rozebrání samotného článku, protože své výhrady jsem uvedl v tamní diskusi a jsou tam, pokud je někdo nesmazal protože by se domníval že jsou mimo téma. I to se děje. Přeji hezký víkend.

2 0
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy