Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Poděkování za tento úhel pohledu. Zdá se ale, řečeno s jistou mírou nadsázky, že dokud nebudou létat rakety Hamasu nad našimi hlavami, nikoho to moc nezajímá - viz čtenost, viz "množství" příspěvků v diskusi. Smutné.

9 0
možnosti
Foto

Já bych (zase) odkázal na Tenenboma (Chyťte Žida!). Otázek "Proč?" klade hodně a popisuje, s čím se setkal. Konstatuje, nehodnotí. Projekty financované EU (a nejen) jsou opravdu pozoruhodné. Ale za ty peníze nevzniká nic, co by se vůbec blížilo podpoře nějaké hospodářské soběstačnosti obyvatelstva PA. Budují se za to až nesmyslně luxusní sídla, ale žádná podpora průmyslu nebo jiné ekonomické činnosti.

Proč EU štědře sype peníze táborům v PA, ale nic těm stejným uprchlíkům (i "uprchlíkům") v chudém Jordánsku?

Možná odpověď je, že tím, že se Izraeli nasadí psí hlava, si ti plátci omlouvají vlastní antisemitismus: podívejte, jaký je Izrael špatný, on ten Hitler vlastně Židy odhadl správně.

Ta knížka stojí 4 stovky, ale nelituju. I když moc optimistické čtení to není.

2 0
možnosti
Foto

Ano je nejvyšší čas vyhlásit závazek výměny současného míru za budoucí území a začít odpočítávat. Nikoho vynesení této karty nebude nic stát, morální převaha začne být na straně Izraele, mezi Palestinci začnou dominovat ti, kdož budou chtít žít v míru, protože za to budou mít šanci bez krvavé práce něco získat. A naopak trvání násilí by vedlo k tomu, že by území trvale ztratili

0 9
možnosti

"Morální převaha" se opravdu "vyplatí", zvláště jménem Gaza.

Ach jo, takové hraběcí rady tak rád slyším.

9 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS