Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Ano, správně, o co by mohl Izrael dále, kdyby neanektoval území jiných států a tedy jim učinil alespoň nabídku výměny současného míru za budoucí území"

"Šarpačkovat se o území příjde draho, učinit nabídku vrátit území v horizontu 30-50 let za soužití v míru"

Izrael je v situaci, kdy si už nemůže dovolit jen tak opustit obsazená území v Judsku - Samaří(Západní břeh). Události v Gaze po r.2005 jsou toho odstrašujícím důkazem.

Nejhorší je situace Izraele v tom, že zatímco Arabové z okolních zemí mohou poslat do války s Izraelem statisíce vojáků a techniky, mohou prohrát všechny války a po dozbrojení mohou pokračovat a Izrael NIKDY neukončí existenci utočicich států, ale my v Izraeli nemáme stejný luxus jako oni a NESMÍME prohrát JEDINOU válku neboť další možnost NIKDY nedostaneme. Proto všechny izr.vlády(ať už pravicové či levicové) jsou při odevzdání extrémně opatrné a snaží se udržet území jako strategické pásmo v případě nenadálých útoků při počátečním ústupu IDF kvůli několikanásobné přesile arabských armád.

Vím, že pí.Pálkové a pánům J.Řezníka, D.Rozsívala to nikdy nevysvětlím.

Kdyby se Izrael držel vašich "zásad", nepřežil by a to je to, o co vám jde.

Ovšem k vašemu smutku se my v Izraeli nehodláme zničit.

2 0
možnosti
Foto

1) o jakých útočících státech mluvíte, když s Egyptem a Jordánskem má Izralel uzavřenou mírovou smlouvu? Ze strany států vám nic nehrozí, protože ty by tím porušili princip nepřípustnosti získání území ve válce.

2) Doprovázel snad vrácení Judska a Samaří jasné, nedvojsmyslné a autorittativní vyhlášení ochoty Státu izrael v budoucnu stáhnout se za linii přiměří z 5. června 1967 za dodržení klidu zbraní?

Snad nechce Stát Izrael vést snad ani jednu další válku. A za 30-50 let pokud všichni dostanou to co chtějí v míru a pokoji, tak na umění válčit všichni mezitím zapomenou, protože zestárnou.

0 0
možnosti
Foto

Naftali Bennett v rozhovoru pro izraelskou televizi vyjádřil nutnost přinutit Bibiho k větší spolupráci s ostatními pravicovými stranami. Což je i můj názor. Podle 50 minut starých informací má momentálně Bibi 67 křesel. Takže nyní je otázka, kdo případně bude další v jeho vládě.

0 0
možnosti
Foto

R^ - napětí stoupá, bude to Den D (jen aby to neskončilo nějakým komplikovaným patem, dodávám já, starý skeptik), ve virtuálním hlasování na webu jedné izraelské TV jsem klikl pro Likud s Bibim, byť chovám sympatie i k Nové pravici, ale hlas máme každý jenom jeden. Tož uvidíme.

1 0
možnosti
Foto

Ty vynaložené peníze pak nutně schází jinde a veřejnost už je unavená.

Zdroj: https://martinbraun.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=708196

Ano, správně, o co by mohl Izrael dále, kdyby neanektoval území jiných států a tedy jim učinil alespoň nabídku výměny současného míru za budoucí území?

0 2
možnosti

Přesně tak. Fandit Netanjahuovi, ani omylem. Navíc pokud přesun velvyslanectví z Tel-Avivu do Jeruzaléma který dosud provedly slovy dvě!!! země a uznání Golan což učinili dokonce pouze USA a všichni ostatní v tomto Trumpa poslali někam, jsou obrovské úspěchy, tak prosím. Máme demokracii, čili každý holt bereme význam slova úspěch jinak.

0 2
možnosti

Nejsem si jistý, že by měl Bibi pokračovat ve funkci premiéra v případě, že by měl jen pouze jednu ze tří obžalob.

Např.E.Olmert jako premiér odstoupil pro podezření z korupce, když hrozila obžaloba. Též 2 prezidenti(Weizmann, Kacav) odstoupili před podáním obžalob.

Jenom Bibi se brání zuby nehty za každou cenu.

Bibi udělal pro Izrael mnoho dobrého, jak píšete v blogu, ale i ten nejlepší politik, pokud je zapleten do korupce a navíc s ním i jeho manželka, MUSÍ odejít se ctí.

Tak to doposud v izr.polit.scéně fungovalo.

Co se týče bezpečnosti, Gantz-Lapid nejsou žádné holubice míru. Ovšem pravdou je, že nemají zkušenosti v mezi.politice jako Bibi.

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu a současně to tak jednoduché není. Což ale určitě víte sám. Je pravda, že Bibi vykazuje silné známky opojení mocí, jenže právě ta nezkušenost a do jisté míry i dvojakost konkurenční dvojice je velkým rizikem a volá spíše po pokračování vlády Benyamina Netanyahua. Každopádně zítřek ukáže směr.

2 0
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy