Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nejlepší a nejlépe fungující jsou daně z daní, které vám sebere někdo "spolehlivý", takže jim neutečete. Příklad č. 1 daň ze sociálního a zdravotního tzv. pojištění. To co se nazývá pojištěním je pěkně pojmenovaná daň a z ní platíte daň z příjmu. Příklad č. 2 najde na faktuře každý odběratel elektřiny. 28,30 za 1 MWh spotřebované elektřiny činí daň z elektřiny. K ní si stát přidá 21% daň z přidané hodnoty.

0 0
možnosti
SR

Výhra je příjem a ten se zdaňuje dle zákona o dani z příjmů. Už spoustu let. Je jedno, v čem jste vyhráli.

0 3
možnosti
Foto

Nemáte pravdu. Výhry z loterii v České republice nepodléhají dani

0 0
možnosti
Foto

R^už to zA mě napsal M. Trizuljak.R^

0 0
možnosti

Tak to je hruza, ze se zaplati dan z vyher... ;-)

0 0
možnosti
PD

Zaplatí se daň z výher, vyplácených z daní.

1 0
možnosti
Foto

Karma Vám za článek R^R^R^ a hodně velká "antikarma" popisovanému chování stávající Ministerstva pro obírání občanů.

4 0
možnosti
Foto

Omluva: "stávajícího"

0 0
možnosti
JV

J90i53ř76í 75V50o87l51k65a

30. 5. 2019 10:54

Když jsem to četl někdy včera, tak jsme v hospodě platili jednotlivá piva.To bylo účtenek. Potom jsme dostali fakturu za tiskárnu, papír, energii, vodné a stočné, i buřta pro psa a bylo po hurá, vyhrali jsme naštvanýho hospodskýho. Nakonec nám Franta odpustil, my zaplatili rundu a účet posíláme Babišovi. No, pro něj jsme jenom povl, co se musí škubat.

3 0
možnosti
VM

Karma

No a porovnejme tyto kroky s předvolebními sliby. Nakonec, já to věděl od začátku, že jenom lžou. Ale co ostatní?

Jenom bych chtěl připomenout. Uvědomte si, že veškeré, i na první pohled super dobré kroky této vlády (EET, zvýšení minimální mzdy, zvyšování jakýchkoli daní) se ve finále odrazí na cenách pro koncové zákazníky a nakonec, už se tak delší dobu vlády ANO děje. Výsledkem je pouze větší příjem státní kasy, ruku v ruce s větší inflací - tedy pro obyčejného člověka a i pro voliče ANO - nula s nulou pojde.

Uvedu příklad. Blízcí provozují hospodu. Prkotiny nikdy do účetnictví nedávali, třeba účtenku na 10 rohlíků nebo jeden chleba. Kdo by se s tím účtoval a účetní také není zadarmo. Auto používali své vlastní, náklady nikam nedávali, 2x týdně do Makra, otočka cca 30 Km, kdo by kvůli tomu vedl knihu jízd atd. . No a pak začal pan Babiš řádit. Tak že do účetnictví každá účtenka a někdy i víc, co se prostě na provozovnu dá napsat, koupilo se na IČO starší auto, tak že komplet náklady na auto do nákladů, a třeba i opravy soukromého auta :-).

Výsledek je následující. Odvody DPH +- ty samé. Náklady na EET, dražší účetnictví, větší odvody za zaměstnance a náklady na zaměstnance a samozřejmě rostoucí ceny energií se prostě odrazily v koncových cenách. A zaplatí to prostě zákazník.

Tak že z mého pohledu. Kupní síla vzhledem k inflaci, vyvolané kroky vlády, je stejná, tedy pro voliče ANO, prostě máte v peněžence stejně. Zboží, ale především služby znatelně podražily. Podnikatelé a živnostníci jsou na svých. Stát dostává sice více peněz, ale vzhledem k inflaci více znehodnocených.

Jediní, kdo jsou na tom biti jste vy, koncoví zákazníci.

No a Andy si nechal přiklepnou 100 mega od státu, tedy z našich daní, na naprosto zbytečnou linku na toustový chleba.

Dojde vám vůbec někdy, jaká se tady vlastně hraje hra?

10 0
možnosti
Foto

Já myslím, že je to naprosto správné a spravedlivé. Když platí daně slušní občané, proč by je neměli platit udavači? :-)

Vám samozřejmě karma. R^

1 4
možnosti
JR

J25a45n 18R54i68c60h60t56e10r

30. 5. 2019 12:27

Doufejte, že se nebude platit daň z hlouposti, to byste si musela najít brigádu.

0 2
možnosti
MB

Prakticky veškeré diskuse na blozích přeurčuje představa Občana o úloze státu. Já jej považuji za "Placeného sluhu - servis". Svého druhu - nutné zlo. Pak má být malý - efektivní, sužovat pouze do úrovně nutného. Naopak má vytvářet elementární předpoklady pro uvolnění všeho tvořivého. Děje se přesný opak - čelní Slouhové si nasazují masky Spasitelů a vymýšlejí neuvěřitelné Ptákoviny! Mezi tyto patří Účtenkovka i 3-4 vlna EET. Stát organizuje Hazardní hry - Chce dozorovat běžný život OSVČ v Přímém přenosu! Je i pozoruhodné, že řada spoluobčanů Stát považuje za primární zdroj blaha = živitele. Důchodce lze ještě i chápat - Oligarcha na to jde zase po svém. Žijeme v zajímavé době - na dluh, Koruna na to reaguje - Zcela apoliticky a říká to sama. Nezkvétáme, neposunujeme se - pravda i se to poměrně líbí ... Za komunistů i dnes stále zní to nezbytné = Bude lépe ! ... :-)

6 0
možnosti
VS

To je těžké, hospodářství zpomaluje a peníze dochází. Je nutné zajisti dotace a ke všemu i sociální služby. Možná že nastane daň z hlíny nebo z hlavy.;-)

2 2
možnosti
VS

Standa to rád zaplatí - že Stando;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy