Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dovolil bych si doplnit malé upřesnění. Právě Koněvova zkušenost v Maďarsku v roce 1956 zřejmě formovala jeho postoj k vojenské intervenci vojsk Varšavské smlouvy v roce 1968 do Československa. Neexistují důkazy o tom, že by se Koněv jakkoli aktivně na této invazi podílel. Existují úplně jiná svědectví. Koněv spolu s dalšími veliteli-veterány z Velké vlastenecké války se vyjádřili v tom smyslu, že intervence do Československa v roce 1968 poškodila pověst Rudé armády. Tehdejším politikům u nás a v Sovětském svazu se to rozhodně nehodilo do krámu, proto se o tom pochopitelně veřejně nemluvilo. Jenže Koněv už byl starý a nemocný, takže říkal, jak to cítil a vnímal. Zřejmě proto odmítl v roce 1970 převzít od Husáka vysoké státní vyznamenání.

Koněv byl nepochybně kontroverzní člověk, ale rozhodně nebyl beze cti.

4 2
možnosti

Pak se ale naši komunisti s Ivanem Koněvem v čele nesmí divit, že jeho pomník je poléván rudou barvou!

3 0
možnosti

R^

Dík za racionální slova!

Bohužel čeští komunisti stále bezhlavě slouží Putinovu ruskému imperialismu, ač je to v rozporu s jejich původní ideologií! Opět lžou a podvádí český národ jako v roce 1948! Vlastizrada je komunistům vlastní!

:-)

7 0
možnosti

Pane blogere Braune,

očekával jsem podobné reakce. Ušpinit se dá všechno i dík za osvobození. Nevšiml jste si jen toho, že můj článek se netýká poválečných komunistických zločinů, které jsme si tady udělali především sami, pod vedením našich fanatických soudruhů a naší pokřivené justice.

Jsem rád, že zůstáváte vděčen osvoboditelům a to byl hlavní účel mého článku. Těch mrtvých, kteří nám přinesli svobodu bylo skutečně mnoho a zaslouží si nejvyšší úctu od našeho národa.

3 8
možnosti

Za pokřivení české justice vděčíme českým komunistům podřízeným ruským komunistům! Za pokřivení českých dějin vděčíme českým komunistům pod vedením ruských komunistů! Komunisti falšovali i datum ukončení světové války, aby potvrdili osvobození Sovětským svazem!

7 0
možnosti

Skutečný osvoboditel přináší svobodu. To se v našem případě nestalo a potvrdil to i srpen 1968. Takže žádný vděk za osvobození a pomníky sovětským generálům, ale jen nezbytná pieta u hrobu padlých.

16 0
možnosti

Ta "skupina že Švédska", to je strašný řev.

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS