Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já být Fialou, tak jdu ještě dál ve svých požadavcích a trval bych na tom, aby se zrušila příšerná omezující povinnost zastavoivat na křižovatkách na červenou. Vždycky si připadám jako trestanec na nucených pracech, a rád bych konečně, aby někdo prosadil naše práva na volnou a ničím nelimitovanou jízdu!! ;-D;-D

3 0
možnosti
Foto

Pan Fiala si neuvědomuje, že on není Bůh, který by jediný mohl dáti záruku, že situace je pod kontrolou. Podobně se chová celá opozice a svými názory boří to, o co se tady vláda celou dobu snaží. Dokud dělali mrtvé brouky, občané ukázněně plnili nařízení a situace se stabilizovala, dnes po žhavých proslovech opozičních stran a rozhodnutí soudu, lidé zapomínají na opatrnost a vystavují sebe i své spoluobčany zdravotnímu nebezpečí.

Už není na prvním místě lidský život, ale ekonomická situace. Další velká hrozba, které se však žádný stát nevyhne, všichni začnou s velkými ztrátami, které se časem nahradí, ale ti co umřou, to mají na věky, žádný jejich restart nepřijde.

Po bitvě je každý generál, ale tato bitva ještě není vyhrána, neznáme sílu nepřítele, proto není dobré rozvolňovat své šiky a dát mu možnost znovu zaútočit.

4 0
možnosti

Mluvit o hranicích jsou bláboly. Je daleko nebezpečnější jet na výlet do Karlovarského kraje, než na trh v polském příhraničí. Je daleko rizikovější jet z Ostravy do Prahy, než do polského Těšína. Virus nezná hranice ani uvnitř státu, tak by měla být zavedena nějaká stejná celoevropská pravidla a zrušit znovu hraniční kontroly. Kamiony si po Evropě vesele jezdí a nikoho to nezajímá. Hobbymarkety jsou narvané lidma a knihkupectví, kam zajde 40 lidí za den, jsou zavřená. Blábolit ovšem může každý. Snad naše soudy konečně zruší idiotskou diktaturu Agrofertu. Všechny státy kolem nás kromě Rakouska mají na % méně nakažených, než Česká republika. Ostrava má 300 nakažených v karanténě. 0,001% obyvatel. Podle mě stačí roušky a pobyt kdekoliv. V práci hrozí větší riziko nakažení, než na farmářském trhu v Polsku.

2 4
možnosti
Foto

Vypadá to, že Vy asi budete Mudr. epimeiolog, když víte. Pořád tu máte v hubě Babiše. Vám všem takovýmhle tlachalům nejde o lidi , je Vám to jedno. Kdyby vláda už v únoru zamezila lyžovačce v Italii, Rakosku, tak tu možná nebyl nakažený téměř nikdo. Ale to si nevololil ani Babiš. Škoda. Téhle nemoci jak tady na někde na blogu kdos napsal : lidé by zdravým rozumem by se měli této nemocic bát , bát se o sebe a své blýzké", ale lidé jsou sobci a hlavně blbci. Čína opět zavírá velké město, asi jen tak, protože jí to baví, že ? Já bych lidi pustila za hranice mají na to právo, ale ať si tam do doby bež přejde celá epidemie zůstanou nevrací, aby neohrožovali ty další zodpovědné!

0 1
možnosti

Srovnání s takzvanou španělskou chřipkou moc nesedí. Už jsem o ní četl dříve, ale na váš popud jsem se podíval do Wikipedie, ale ani údaje odtud nejsou v korelaci s dojmy ve vašem článku. Především věkový profil obětí španělské chřipky byl jiný - nejvíc umírali lidé mezi 20 a 40 lety, na COVID-19 umírají hlavně podstatně starší lidé, často s 1 až 3 dalšími vážnými chorobami. Úmrtnost pandemie španělské chřipky se odhaduje na 3 až 5 %, počet obětí se udává mezi 17 a 100 miliony, odpovídající 10 až 20 % z nakažených lidí (smrtnost). Těmto číslům se při současné pandemii ani zdaleka neblížíme. Je třeba si uvědomit, že tehdy nežily na Zemi ani dvě miliardy lidí (tohoto počtu dosáhla planeta až v roce 1927), zatímco v roce 2018 žily na Zemi 7,6 miliardy lidí a také podmínky a okolnosti tehdejšího světa se výrazně lišily od světa současného. Rozumím však tomu, že jste vystrašený, o což jde možná zejména.

4 4
možnosti

Pan autor nevypadá vystrašený, spíš znechucený. Takže nerozumíte.

A srovnáváte celkem irelevantní údaje, kromě té smrtnosti, např. věk nakažených. Člověk jako člověk, ne?

Aspoň by to tak mělo mezi námi lidmi být.

2 2
možnosti

Vy že jste fanda Izraele? Styděli by se za vás. Vycestování nemá žádnou, ale žádnou souvislost s veřejným zdravím v Česku. Vy to nechápete?

4 10
možnosti
Foto

O čem to píšete, pane Baráku?

8 3
možnosti

R45o39b40e78r24t 35P23e54l46c

22. 4. 2020 20:07

To se nedá dočíst...více k tomu nelze napsat, protože by to nebylo v souladu s etickým kodexem diskutéra...Rv

7 5
možnosti
Foto

Váš komentář se líbí panu Hruškovi, který s velkým despektem píše o USA a Američanech. Gratuluji

0 0
možnosti

Občas jsem Vás rád četl, ale tento blábol se Vám moc nepovedl. Snad zase příště.

9 9
možnosti
Foto

Aha, takže jestli tomu mám rozumět, platí rovnice: jedeš do ciziny = jsi automaticky nakažený! Bože to názor, ostatní státy asi chtějí, aby se u nich naši cestovatelé zcela jistě nakazili a odvezli COVID-19 do naší krásné zemičky ;-D

8 8
možnosti
Foto

Svědí vás zadnice jeďte, ale zůstante tam než, přejde celá epidemie. Ten kdo s téhle nemoci nemá respekt, kdo si myslí, že on ji nedostane tak se může dostat do pozice premiera Jansona a dalších chytrolínů, kteří svoji nezodpovědností a kecama o promořením vlastně nepřímo zapřičili smrt spousty lidí. Jen se laskavě podívejte ma mapy jak to bylo na počátku, jak jsme si to sem importovali, to nelze popřít, nejsem vyděšená, jen jsem zodpovědná a takový střelce jako Vy jsem v životě mockrát potkala. Vláda ustupuje tlaku takových hejsků jako VY.

4 0
možnosti

Ach ta starostlivost Čecha žijícího v USA o nás čecháčky žijící v ČR.

7 6
možnosti

Jo a co říkáte na ty protesty u vás doma?Raději mrtvý než rudý.

1 2
možnosti
Foto

A ještě jedna poznámečka. Někdo se ohání ústavou. Tak by si jí měl také přečíst. Ustava je komplexní dokument, kde nejde jednu hlavu vytrhovat od druhé a její součástí je také listina základních lidských práv a svobod. A to nejzákladnější lidské právo je právo na život. Tomu jsou všechna ostatní práva podřízena.

Nevím proč mi nějaký ťulpas podsouvá Babiše, jako bych byl jeho příznivcem. Nejsem a nikdy nebudu. Jenže ta situace už dalece přesahuje jednotlivé politiky.

1 2
možnosti

J87a21n 76B88u60r71d92a

22. 4. 2020 16:43

Ne, nejsou mu podřízena. Práva v Listině nemají žádnou abstraktní hierarchii. Stojí vedle sebe (resp. zákaz mučení se všem ostatním trochu vymyká).

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS