Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Váš článek jsem si přečetla až dnes. Napsal jste to výstižně - o osvobození skutečně nemůže být v dalších historických souvislostech ani řeči. Myslím, že jsme to tušili vždy, jen jsme nechtěli prolomit to tabu - znevážit oběti sovětských vojáků při porážce nacismu. Až dnes víme ( někteří), že se nevylučuje úcta a poděkování obětem a konstatování, že jedna totalita byla nahrazena jinou. Argumentace svobodnými volbami neobstojí - komunisté přece neříkali tehdy ve svém volebním programu pravdu, jinak by je lidé tak masivně nevolili.

1 0
možnosti
JL

Pane Braune. Vas treti odstavec je nepresny. Sovetska armada odesla z naseho uzemi presne podle dohody a to po svobodnych volbach. (1946).

Ten dalsi politicky vyvoj byl jen a jen na obcanech Ceskoslovenska. Vase pokrouceni dejinych skutecnosti je propaganda podobna te opozicni.

Politickou budoucnost po WWII si Ceskoslovensko pripravilo samo. S prispenim Sovetu v cele se Zorinem, zradcu pod vedenim Filingera (odtrzeni soc. dem. skupiny a pridani se ke KSC) a take neschopnosti pravicaku rozeznat a pripravit se na boj proti teto sile. (jmena tech vudcu je nekolik).

Takto je treba se divat na udalosti v CSR v letch 1945-1948!!!

1 3
možnosti
Foto

Pane Limo, můžete mi přesně definovat, v čem je můj odstavec nepřesný? Tvrdím v něm snad někde. že rudá armáda v Československu po roce 1946 zůstala?

2 0
možnosti
PN

P85e90t64r 22N22e95d89o35m89a

10. 5. 2020 14:15

autor ma schopnost nahlizet na minci z obou stran

2 0
možnosti
FF

Naprostý souhlas. A proto je zcela na místě odstranění sochy generála Koněva a nahrazení tohoto pomníku pomníkem připomínajícím oběti všech, kteří se na osvobození Evropy podíleli, tedy všem těm bezejmenným lidem, kteří skutečně prošli boji a ne těm, kteří je sledovali a ídili z veliteských štábů.

6 1
možnosti
Foto

Vzácná a prav divá slova. Rozšíření schopnosti takto nahlížet na historické i současné události by eliminovalo mnohý spor. R^

6 1
možnosti
JB

Pane Braune, díky za Váš článek. Vidím to úplně stejně. To video, které ukazuje uctivé vítání německých generálů na Rudém náměstí 1. 5. 1941 generálem Timošenkem, je velmi názorné. Promítat by se to mělo při výuce dějepisu nejen u nás, ale hlavně v Rusku.

9 0
možnosti
JT

J66i17r47i 93T65i53c66h58y

9. 5. 2020 18:03

Chapali jsme to jako osvobozeni, bohuzel se pak z toho stala okupace.

5 1
možnosti
Foto

R^ Ano. Toto je poměrně střízlivý názor i náhled, daný i prizmatem jak vlast. zkušeností, tak i odstupem, který nemohl být až tak v r. 45 MNOHÝM ZŘEJMÝM.

p.s.: MĚL JSEM VČERA HOTOVÝ KONCEPT S OHLEDEM NA ONA DATA, AČ v širším rozsahu. A to i včetně dokumentů i foto, a to v ,,rozptylu od třicátých let až do doby nedlouho poválečné. Avšak, nezveřejnil jsem jej, a nejspíše tak ani neučiním. Zdejší ,,veřejná rozeřvaná pavlač", by byla to schopna, a to až velice značně to až triviálně dehonestovat, což jsem již dávno pchopil nedlouho poté, co jsem zde mnohé nejednou zveřejnil i doložil, (nikoli nějakými odkazy na net!) v celé řadě svých blogů:-/

0 0
možnosti
Foto

Karma, naprosto souhlasím. Pokud má být výsledkem osvobození "Svoboda", tak osvobodili například Američané Holandsko, ale ne SSSR nás.

14 1
možnosti
JP

Paní Jandová, Američané, tam kde vstoupili, nastavěli vojenské základny, nainstalovali odposlechy a mají pod palcem ekonomiku těchto státu. Říkali tomu pomoc.

2 14
možnosti
AM

Trochu zkreslené. Ruská armáda po válce odešla. Popíráte demokratické volby 1946.

A Británie a západ nás tedy "zradili" podruhé, nejprve Hitler, pak Stalin.

9 5
možnosti
Foto

Jejda, Vy jste zařadil Stalina k západním zrádcům? Rv

4 3
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy