Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Asi mám štěstí, či je moje tělo totální ignorant, ale už čtvrt století se každý podzim nechávám očkovat proti chřipce a nemám s tím sebemenší problém. Pravda, v době očkování nemám rýmu, kašel, ani zvýšenou teplotu, tak to asi bude tím. O vakcíně na Covid 19 se poradím se svým praktickým lékařem a, světe, div se, dám na jeho názor.

0 0
možnosti
ND

Možná z oblasti sci-fi, ale vzhledem k tomu, že světu vládnou peníze a moc, tak nebude tak nepravděpodobné, že je zde 3. světová válka bez tradičních zbraní, místo zbraní a vojáků je použit nebezpečný vir, ale s tím, že před jeho použitím byla již vakcína vyzkoumána, aby lidstvo nevyhnulo úplně a také ti, kteří tu válku vedou byli v bezpečí....ostatní si člověk může už dosadit sám.

Já se k této verzi přikláním...

0 0
možnosti
OT

Rozhodně si myslím, Covid není pokračováním Španělské chřipky, ale výsledek snahy Čínských komunistů ovládnout svět. Vzniknul tam SARS i MERS a možná, že to, co se teď děje v Indii je taky jejich práce. A fascinuje mě, že nikdo s tím nemíní nic dělat.

0 0
možnosti
Foto

J10o79s77e97f 38B69á96r31t24a

9. 12. 2020 10:22

Na webu ulozto lze stáhnout velice zajímavý britský dokument Španělská chřipka (asi 40 minut). Je tam popsán pacient nula - americký farmář, který to chytil od ptáků a když narukoval do války, tak to už s celou lodí nakažených vojáků přivezl do Evropy. Průběh nemoci, zasažené plíce byl hodně podobný dnešnímu viru. Opravdu to stojí za shlédnutí.

0 0
možnosti
AM

Dnes není kdysi, věda dost pokročila, zbytek viz pan Karel Boháček.

Jestli nějaké otevřené otázky jsou, tak typu délky ochrany, jestli virus očkovaný člověk vůbec nebude mít, nebo z části ano ale bez onemocnění apod.

Nešiřte prosím odpor k očkování

2 0
možnosti
Foto

Jen doplním, u vakcíny Pfizer/Modena je hlavní problém s tím, že chrání očkovaného před propuknutím nemoci (s nějakou účinností), ale ... podle zatím dostupných dat nebrání šíření viru.

Tedy i očkovaný člověk může dál být z epidemiologického hlediska problém.

1 0
možnosti
VB

Mně je líto seniorů a dalších klientů růz. sociál. ústavů, kteří nemají takové informace k dění jako my ostatní, takže jejich souhlas s očkováním nebude hodnotně informovaný a dobrovolný. A ani my zatím nemůžeme poskytnout více informovaný a dobrovol. souhlas, protože vakcíny jsou skutečně "uspěchané", zatím žádný věrohodný úřad nezveřejnil do médií kuse uniklé případy nežádoucích účinků (např. zánět míchy). Vysoká horečka pro 80letého Brita - přežije ji? Po očkování proti prasečí chřipce bylo ve více zemích dost vážnějších nežádoucích účinků, např. francouzská rodina se nyní domohla odškodnění 1,4 mil. eur, protože jejich syn má zřejmě trvalé následky na zdraví po vakcinaci (od r. 2009).

1 0
možnosti
Foto

Očkování určitě přináší podobné smutné případy.

Podstatný je ale jejich podíl v počtu očkovaných a vedle toho pak srovnání s následky průchodu nemoci neočkovanou populací.

2 0
možnosti
RJ

španělská chřipka velmi zasáhla skupinu 20-40 let.

V té době byla průměrná doba dožití něco kolem 50 let.

Od roku 1990 se zvýšil průměrný věk dožití z 65 na 75 let, něco co příroda nedokázala do tisíciletí jsme udělali za 30 let uměle.

Bohužel tím jsme ale vystavili tyto obyvatele i možnosti chytnout vir který cílí v 99% právě na skupinu 65+.

Koronavir tu klidně mohl být před 100 lety, jenže ta jeho cílová skupina v té době neexistovala.

2 0
možnosti
Foto

Před sto lety (1921) byl sice podíl lidí 65+ v naší populavi několikrát nižší než dnes (pokud dobře počítám, bylo to přibližně 6%), ale není pravda, že ta skupina před sto lety neexistovala.

1 0
možnosti
Foto

I12v19a11n 24M78a11r45e17k

9. 12. 2020 7:57

Potkaly se dvě bílé myšky. "Už jsi se byla očkovat proti covidu", ptá se jedna druhé? "Blázníš?"odpověděla ji druhá, "Ještě neskončily pokusy na lidech"8-o

2 0
možnosti
Foto

Tak vakcína tu není v podstatě nijak extra rychle. ta vakcína tu byla někdy na přelomu února a března 2020 jako výsledek mnohaletého výzkumu, zahájeného už před prvním SARS a MERS a pro tyto dva viry modifikovaná a na SARS-CoV-2 modifikovaná okamžitě, jakmile Čína uvolnila genetickou strukturu tohoto nového koronaviru pro světová vědecká pracoviště. Ten necelý rok probíhalo jen testování ... a prošla vším, čím prochází každý nový lék. Obecně ... každá žena, která sní měsíčně kvůli menstruaci pravidelně pár ibalginů (brufenů, ipobrufenů apod) nebo paralenů, je vystavena větší pravděpodobnosti nežádoucích účinků, než po jednorázovém užití jakékoliv vakcíny, která prošla standardizovaným procesem stejně jako ta vakcína proti Covid 19. Toliko můj názor ...

6 0
možnosti
RW

"jakmile Čína uvolnila genetickou strukturu tohoto nového koronaviru pro světová vědecká pracoviště" - žádám vás aby jste nelhal. Buď zveřejněte kdy a kde byl virus izolován nebo svůj přspěvek uveďte na pravou míru!!!

0 1
možnosti
PK

Taky jsem zaznamenal, hlavně v zahraničních mediích pochyby o schopnosti vakcíny. Nejsem z oboru, po profesi jsem matematik analytik a tak i mé názory patří k laické veřejnosti. Zbývá tedy jen doufat, že vakcína nebude obsahovat celý virus, který by byl schopen se množit nebo dostávat do buněk a člověka infikovat. Měla by míti jen ty významné součásti, které stimulují imunitní systém, aby tvořil protilátky a také složku buněčné imunity a pak by to snad mělo být smyslplné.

A co se týče rychlosti vývoje, tak se náš MZ vyjádřil v tom smyslu, že se nejedná o nový výzkum, ale že navazuje na řadu předchozích výzkumů z oblasti SARS virů i jiných oblastí, a tudíž byla možnost zareagovat rychleji a prý extrémní zrychlení se týká především administrativního procesu.

Za sebe, nemám to příliš jasné, jestli se mám či nemám nechat očkovat, ale moc času asi nebude.

3 0
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy