Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Zčásti se vlády zastanu: dělá v podstatě to samé, k čemu se v současnosti uchylují všechny západ. vlády s cílem minimalizovat další úmrtí a zahlcení nemocnic (musíme taky myslet na necovidové vážně nemocné); zatím jiný boj proti koronaviru neznáme. Je to samozřejmě o vzdání se svobod, na něž jsme si zvykli, ale jde o nutnou solidaritu do doby, než "bude líp". Nejen naše vláda má sem tam kiksy v rozhodování, něco dělá méně důsledněji, než nyní třeba i Švédsko, a pomaleji než okol. západ. země. Slušný občan to pochopí.

1 0
možnosti
ZD

Zdá se. vážený autore, že již nemáte o čem psát a chytáte se i jinak vcelku normálních výroků. Dnešní doba přináší zajímavý fenomén, že se od všech omezujících žádá naprosto precizní slovní formulace co je konkrétně zakazováno a co není výslovně uvedeno dostane rozměr lidové tvořivosti. Proto se - pro mne nepochopitelně - vláda soustředí na doslovný popis toho co se nesmí. A skutečně se v lidech, nadržených na využití každé skuliny a mezery, objevuje pozoruhodná absurdní činorodost a vytrácí se selský rozum. A tak apel na jeho "reinkarnaci" považuji za normální řečnický obrat. Jenže ti vyjímeční, co jsou puzeni najít na čemkoliv cokoliv, jen aby ukojili svoje grafomanské choutky se chytají za cokoliv. Hezký večer s přáním klidných Vánoc.

0 0
možnosti
Foto

Vánoce mně pane Dando samozřejmě nezajímají, neboť jsem radikálním odpůrcem všeho křesťanského. A o žádném výroku jsem nenapsal ani řádek.

0 0
možnosti
MK

Pane autore. Pokud budete používat selský rozum, tak nebudete mít potřebu psát takové bláboly. Na hory se jezdilo dřív ať byly hospody zavřené nebo otevřené, protože se tam jezdilo především za sportem a krásnou přírodou.

4 3
možnosti
Foto

Kdybyste vy, pane Kyslingere používal selský rozum, pochopil byste že můj blog není primárně o horách. I když to co jste napsal je naprostý nesmysl. I za komunistů, měla většina sjezdovek a horských zařízení sociální zázemí. Mohli jste si tam koupit čaj nebo kafe, či se zahřát a zajít na toaletu. Zájemci mohli přijet třeba na celý víkend. Pokud navíc rodina přijede na hory i s dětmi, tak jen naprostý moula si může myslet, že těmto dětem bude stačit jen blbnout na sněhu a nebudou mít i jiné potřeby. Důležitým bodem mého blogu byla i poznámka, co se stane, když si rodina přiveze svoje občerstvení a někde na svahu si prostě rozhodne posvačit nebo se osvěžit. Ve smyslu současných chaotických předpisů to bude porušení zákona a tudíž všudypřítomní strážci těchto předpisů mohou mít hody.

Ale jak jsem napsal, jedná se jen o jednu část mého blogu. Jeho smyslem bylo něco docela jiného a zde je třeba použít selský rozum k pochopení. Zdá se, že velké množství lidí jej používat umí. Inu, jsou i výjimky.

1 1
možnosti
VR

To není jen ve vládě, ale i v lidech. V Německu jsou zavřené hospody a nikdo nevyvěsil vlajky a neotevřel na protest. Dodržování odstupu v obchodě je normální. (Mimo těch s kalkulačkou v ruce - Češi a Poláci).

Patříme k východu ne západu. Jako ruští mužici. Na ty platí jen býkovec a řezat po zádech jinak neposlechnou.

7 4
možnosti
ZD

Souhlas. Podle mne celkem rozumný apel na "reinkarnaci" rozumu. Autorovy úvahy o hlídajících promrzlých policistech jsou přesně na opačné straně toho selského rozumu. Navíc pojmenovat normální řečnický obrat vrcholem pokrytecké drzosti chce samo o sobě dost velkou dávku pokrytecké drzosti.

0 0
možnosti
PS

P17e18t32r 27S79k52á75c59e79l

17. 12. 2020 22:42

Že zdravý rozum ve společnosti a v politice zvláště chybí věděl již v roce 2002 pan Petr Hannig. A proto založil "Stranu zdravého rozumu", nyní "Rozumní". Dobře si všichni tohle zapamatujte, až půjdete k volbám. Zdravého rozumu je nám třeba.

3 4
možnosti
PS

P26e80t57r 11S61k76á18c78e69l

19. 12. 2020 22:52

Pro mínusující - v čem se mýlím? Platí totiž tohle: "Rozhodl jsem se, že nebudu zarputile lpět na svých názorech, nýbrž je opustím a přejdu k jiným, když mi někdo ukáže rozumné důvody, kterých bych se mohl chopit. Nemám totiž jiný cíl, než se přiblížit pravdě" » Antony van Leeuwenhock.

0 0
možnosti
VK

Ono to zase tak nelogické není, něco jako královna Koloběžka. Když necháte zavřené hotely a penziony a na svah vyrazí pouze dojížděči a domorodci + ti, co jim načerno pronajímají nějakou tu místnost, budete mít na svahu ale hlavně ve frontách na vlek tak polovinu lidí, aniž byste Mynářům zatrhnul jejich business.

1 0
možnosti
IL

I50v19a19n66a 69L37a37n54c20e

17. 12. 2020 14:15

Souhlasím s vámiR^R^R^ a nádherná písnička.R^R^R^

3 2
možnosti
JV

Pane autore, zdá se mi, že poněkud švejkujete.:-/

6 3
možnosti
PK

Pochybuji, že by pan Blatný mohl být nazván pokrytcem, a to z jednoduchého důvodu, protože jeho vnitřní přesvědčení není v rozporu s jeho vnitřním přesvědčením, což projevil zcela jasně v nejednom z rozhovorů.

A drzý asi musí být každý, kdo vstoupí do zdejší politiky a to je ještě ta nejslušnější charakteristika pro výkon této fce.

0 0
možnosti
PK

blbě jsem se upsal, proto oprava....jeho chování není v rozporu s jeho vnitřním přesvědčením

0 0
možnosti
LK

L22u82b43o28š 26K81r75i45m41l

17. 12. 2020 13:20

Jak někdo může očekávat zdravý rozum od někoho, kdo je radši když firma zkrachuje, než by umožnil propuštěním části zaměstnanců? Je přeci lepší když o práci přijdou všichni.

1 2
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy