Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OD

Pane Braun, s tou tvrdou pěstí jste trochu přes čáru.

Nepropadejte tomu americkému stihomamu, že svět je periferie USA.

Tohle je ryze anglosaský problém mezi bílými, podobný, ale řešený zcela opačně mají Indové. Evropa (kromě UK - berme je jako atlantické ostrovany) nezná takto vyhrocené vztahy mezi genders. Pohledem Středoevropana je to celé příliš hysterické, agresivní, americké. To poslední zejména. Mám své zkušenosti, skupina 49 osob (UK, AUT, CAN, NZE, Filipíny, Singapur, Malajsie a USA) měla v Praze nehodu. Jediný, kdo zkusil vysoudit více než obvyklé zákonné odškodnění, byl Texasan. Mám kolegu, je to takový kunderovsky nesnesitelný lehkoživka a elegán, ten je velmi žádán v latinských jazycích a kupodivu v němčině, ale na Američan(k)y má doživotní ban, protože jeho necudné, žoviální komentáře jevů vzbuzují reakce, které jeho zaměstnavatel nemůže potřebovat. Je zajímavé, že autochtonní Britky ho mají celkem rády a jeho humor jim sedí.

Mám pocit, že tam za mořem trochu přeháníte s tím bolševismem, stejně jako u nás mnozí rádi srovnávají kdekoho s Adolfem. U obojí platí - nehrozí - v USA komunismus, v Evropě nacismus.

0 0
možnosti
Foto

Zvláštní pane Dubrovsky, že mně kritizujete za americké přehánění, přičemž mně oslovujete hezky po americku pane Braun, namísto českého Braune.

Ale vážně, vůbec nejsem přes čáru a kdybyste si udělal ten čas a přečetl diskusi, viděl byste vysvětlení té tvrdé pěsti. Já opravdu nemohu za to, že jste to neudělal. Je to tam dokonce dvakrát. Takže ještě po třetí, speciálně pro vás. Ta situace tady mi připomíná, sice vzdáleně ale přesto situaci v 50. letech, kdy byli lidé souzení ještě předtím, nežli někdo prokázal jejích vinu. Skutečnost je taková, že kdyby se provalilo že Steven Spielberg v dětství sáhl nějaké spolužačce na zadek, nebo měl nějakou poznámku vůči někomu jiné barvy pleti, byly by jeho filmy rychle odstraněny z nabídek televizí a kin. Taková je skutečnost. Liam Neeson by mohl vyprávět, jak když v dobré víře přiznal, že kdysi měl nějakou rasistickou poznámku, dodal že se dnes za to velice stydí a namísto toho, aby se dočkal uznání že s tím šel ven, spustila se proti němu nechutná kampaň což vedlo ke zrušení slavnostní premiéry jeho filmu v New Yorku. Kdyby tento prostor nebyl omezen, mohl bych vám napsat ne desítky, ale stovky podobných případů. To je skutečnost a ta tvrdá pěst se prostě nad námi vznáší. Přepisování pohádek, vystřihování scén z filmů, písně které vám žádné radio nezahraje, přestože před rokem byly hity. Vlajky které nesmíte vyvěsit. To vše je skutečnost a jen dodávám, že já rozhodně nesdílím hysterií fanoušků Trumpa o tom, že USA hrozí komunismus v podání Bidena. Ovšem ten posun doleva je značný.

3 0
možnosti
JR

J37a52n 37R27á47ž

6. 2. 2021 16:15

V USA atmosféra připomínající spíše středověký hon na čarodějnice, se začíná až příliž podobat amtosféře strachu panující v padesátých letech u nás. Tehdy také stačilo, že někdo označí svého spolubčana, že je osobou nepřátelskou lidově demokratické společnosti k tomu, aby byl bez soudu poslán na převýchovu. Tahy do byly tábory nucených prací. To se stalo mému otci a že je nepřítelem společnosti se dověděl z dekretu, kterým ho dělnická komise do TNT na převýchovu poslala.

Věřím, že si "lidově demokratičtí" progresivní Američané vezmou příklad z Maovy Číny, kde se museli pdrobit zdrcující sebekritice za nevhodné chování miliony občanů a zavedou do praxe obdobný ceremoniál veřejné a mediálně publikované masové sebekritiky za nevhodné jednání i tam.

0 0
možnosti
PB

... a zavedou do praxe obdobný ceremoniál veřejné a mediálně publikované masové sebekritiky za nevhodné jednání...

S návrhem přicházíte pozdě. Taková show už tam existuje a je dost populární.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/usa-rasismus-vecere-race-to-diner.A200210_212837_zahranicni_aha

1 0
možnosti
Foto

Jsem tady a zdravím:) jestli tu vydržím, nevím, když ne, pochopím:)

Já nevím, zda to byla "tehdy" právě dělnická třída;-), co na MM ukazovala... Protože pokud bychom do ní podle razantního názoru ve zdejších diskuzích zařazovali i toho ulhaného strašného levičáka Michaela Moora, tak ten totiž přesně vyhmátnul, na co se v Americe masírované médii hraje a jak je ízy podporovat boom mít doma zbraň. Dokazoval, jak se najednou po vystřílení columbinské školy odvádí pozornost od těch hlavních hráčů k "násilí" v Simpsonových, South parku a samozřejmě k podobě vizáže,textům a muziky M. Mansona. Michael Moore mu dal supr prostor, mimochodem mluvil mi ten extravagantní chlápek k zulíbání z duše rozumněR^a vlastně ho tento levičák tímto obhajoval. Objevil Mansonovu stylizaci a tím dokumentem o honu davu - fakt ne levicových;-),tyhle "jakonásilné" tvůrce včetně MMansona podpořil. (Na pozadí masakru na Columbineské střední škole se režisér Michael Moore vydává na pouť po Spojených státech, aby blíže prozkoumal příčiny, které ženou Američany neustále žít v paranoidním strachu před zlem, servírovaným všemocnými médii)

Vy mi v chápání grotesky a jiného přístupu v jeho osobě, dnes velice těšíte:)) no jak jsme si náhle v kauze KT blíž;-D Mimojiné Moore postavil do protikladu mnohem vyváženější a pozitivnější přístup médií Kanady a i nesrovnatelně větší odolnost Kanaďanů vůči programově šířeným katastrofickým honbám za senzací, než jak je tomu u části Američanů, která podlehne úplně všemu:) bowling for columbine

0 0
možnosti
Foto

Asi budu muset poprvé zaletět do Ameriky a poplácat par Američanek po zadku.

0 0
možnosti
JF

Latentní Creuztfeldt-Jakobova nemoc už bohužel není jen americká záležitost ... :-/

0 0
možnosti
JK

Proč dělnická pěsť ? Chlápek, který se nikdy nijak netajil fascinací násilím je označen za násilníka a manipulátora bývalými přítelkyněmi, vydavatele si patrně najde jinde.

Marylin Manson v roce 2009 prohlásil, že "každý den sní o tom, jak by herečce nejraději rozmlátil hlavu kladivem". Možná provokoce či "umělecká licence", ale stejně se divím, že má tolik lidí hned jasno.

0 0
možnosti
Foto

Předně, pane Korejsi, citujete zde rozhovor pro magazín Spin, kde se jej ptali na jeho nové album pocity. To co zde uvádíte, co samozřejmě velice rád uvádí bulvár je ale vytrženo z kontextu celé oné části toho rozhovoru. Týká se to jeho přítelkyně poté, co se rozešli. A přiznejme si, kolik z nás, po nějakém rozchodu neměla podobné myšlenky? Jsou to pouze myšlenky zhrzeného milence či samce, jak chcete. Co je ale nejdůležitější... Pokud neexistuje oficiální a právoplatný rozsudek, jsou jakékoliv akce vedoucí k likvidaci totožné s tím, co se dělo v 50. letech v Československu, kdy dělníci z hutí a dolů a továren hrozili tvrdou pěstí proti těm, co nebyli v oblíbě. A to se dnes jeví jako pravděpodobná budoucnost, protože nejde jen o vydavatele. Jde o zrušené účinkování v televizním seriálů, Deppovi zrušili pokračování Pirátů z Karibiku a další dva filmy, před časem se do podobných problémů dostal i Mel Gibson. Manson je geniální muzikant, který je trošku padlý na hlavu ale to patří k celému tomu uměleckému kolotoči. V hudbě jakou dělá, budete asi těžko zpívat o konvalinkách na rozkvetlé louce. Navíc jeho texty nejsou jen bezúčelově o násilí. Ony reflektují dnešní svět. Už jen ten jeho pseudonym vychází z rozporuplnosti Ameriky, která je stejnou měrou fascinována celebritami jako Marilyn Monroe a Charlesem Mansonem na druhé straně.

Já neříkám, že je nevinný. Ale kde to proboha žijeme, když jen na základě nějakého prohlášení o něčem, co se mělo stát před 10 lety, navíc velmi chaotického prohlášení, je ničena kariéra.

2 0
možnosti
JU

Vypadá to, že v USA je každá celebrita mužského typu buď rasista, anebo násilník...Tady to vidíte - rasista, násilník, rasista, násilník, rasista, násilník...akorat tady, to je asi jediná výjimka, jsou dva rasisté vedle sebe.

Jo a ještě jsem zapomněl pedofil, ale těch je zatím řádově méně.

2 0
možnosti
JK

Co jste dělal, když soudili Kulínského?

2 1
možnosti
LV

Uniká mi pointa Vašeho příspěvku.

8 0
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy