Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LM

A je lepsi si sypat po triceti letech popel na hlavu za poslech Orliku

Anebo si tricet let chodit(jezdit) kazdej mesic pro davky na urad .....?

0 0
možnosti
Foto

Já se k rasizmu nebudu stavět vůbec nijak, ale Orlík byla má oblíbená kapela dodnes si jí s chutí poslechnu. A rozhodně se za to nemíním omlouvat.

0 0
možnosti
JZ

Tak jsem se podíval na ten rozhovor, tedy na 3. až 6. minutu (více mi trpělivost a večeře na stole neumožnila) a rozhodně bych vyjádření pánů nekomentoval slovy "jednoznačně se staví k minulosti" a "lépe už to říci nebylo možné".

Matáskova reakce: Prostě ta věc byla. Nebudeme se tvářit, že to nebylo. Je to součást našeho života. Nějak jsem se poučili a jedeme dál jako.

Landa: tehdy byla jiná doba, chtěli jsme být divocí, se skutečnýma náckama jsme se štípali. Nevím co bych tomu celkem řekl, měli jsme 3 rasistické písničky, sypat si popel na hlavu nehodlám, nevím v čem je problém.

Upřímně, pokud bych se měl dnes po dvaceti letech vyjádřit k některým svým činům, které jsem prováděl ve svých osmnácti, a se kterými dnes nesouhlasím, vyjádřil bych to jednoznačněji: tenkrát jsem věc špatně pochopil, neuvědomoval jsem si co dělám, neměl jsem hodnoty, které mám dnes, udělal jsem chybu, lituju toho, dnes s tím samozřejmě nesouhlasím a myslím si už něco jiného. Asi v tomto duchu bych se vyjádřil já.

Nicméně připouštím, že Orlík jsem měl během svých studentských let rád a hezkých pár pětikorun z mé peněženky za ním do jukeboxu během hospodských pařeb letělo.

1 0
možnosti
Foto

Takže i k vám...kdy se za poslech Orlíků omluvíte a řeknete že dnes už máte jiné hodnoty? Nechápete že to je úplně stejný případ, s tím rozdílem, že vy nejste tak slavný jako Matásek s Landou? On je problém že jste neviděl celou část, která je Orlíku věnována. Možná byste pak věci vnímal jinak. A možná ne. V každém případě jakákoliv omluva a lítost, je naprostý nesmysl. Předně by tomu nikdo nevěřil a mnozí by opět ječeli že se jedná o kalkul a pak, co by taková lítost vyřešila? ̈

Mimochodem, co se týče skladby SOS, myslíte si, že například u ní by bylo na místě vyslovit lítost a prohlásit že si autor myslí dnes něco jiného, když ten text byl až nechutně prorocký?

2 0
možnosti
PN

Pitomost

Landa a Matásek jsou fenoménem právě kvůli Orlíku. Po této etapě už nikdy nepředvedli něco, co by se alespoň vzdáleně blížilo třeba "bílému jezdci". To je něco naprosto nadčasového a dnes ještě mnohem lépe odrážející realitu než tomu bylo tehdy. Jenomže to nemohou ve své "umělecké" bublině přiznat, jinak by je progresivní levičáci zlynčovali a oni by si ani neškrtli.

No a rasismus? Já tvrdím, že lidé se dělí na tři kategorie - rasisté, pokrytci a blbci.

2 1
možnosti

Nenechme se ovlivnit newspeakovým významem slova rasismus, jak se vyskytuje převážně v nerozborné frázi "rasismus a xenofobie". (Inu, pádná politická nadávka bývá binomická, jak vidíme v historii na klasických příkladech jako "židobolševik" nebo "oportunismus a revisionismus" a "ztroskotanci a zaprodanci".) Toho xenofoba klidně beru, vždyť to doslova znamená strach z cizího, což je racionální reakce všech tvorů kteří neztratili pud sebezáchovy. Ale s rasismem to má společného jen to, že rozdíly ve fenotypu (podobně jako rozdíly v jazyce nebo náboženství) pouze zviditelňují problémy, které existují i bez těchto rozdílů, i když tam nejsou tak vidět na první pohled. Pokud nám oprávněně vadilo, když nám sem v množství větším než malém padala bílá těla z německého dubu a ruské břízy, je nesmysl hovořit o rasismu, když je do toho zahrnuta i africká palma.

0 0
možnosti
MS

Podle mne podstatnější otázka než míra rasizmu v tvorbě Orlíku je to, jak se k tomuto období protagonisté postavili. Pokud otevřeně problematické postoje přiznali a distancovali se od nich a je to na jejich současném životě vidět, nevidím důvod, proč by měli být stigmatizováni. Nenávist až za hrob pro "pomýlené" a jejich příbuzné vyznávali komunisti. V křesťanství vidíme proměnu Šavla v Pavla, celníka Matouše v apoštola a spoustu dalších. Doživotní diskvalifikaci za dávné poklesky skutečné či jen dnešní optikou vyznává zběsilá část společnosti, která se v řadě ohledů rychle blíží komunistům.

0 0
možnosti

Ta diskuse o rasismu mi připomíná, jak továrník Ivo Zdeborský (modrooký blonďák) obdržel za protektorátu Svatováclavskou orlici za sbírku básní, v níž se vyznával z hrdosti na svou rasu. Typickej nácek, žejo? Ovšem věc se měla tak, že svým jménem pouze kryl skutečného autora židovského původu.

I když v dnešní době to už asi nelze použít jako argument, protože dnešní multikulturalisté nadávají do nácků i těm Židům a financují snahy o jejich zahnání do moře. Inu, narozdíl od německých nacistů, kteří chtěli zlikvidovat ostatní národy, cílem dnešních multikulturalistů je zničit všechny národy včetně svého.

3 0
možnosti
Foto

Když pročítám ty diskuse, nemohu se ubránit otázce. Kolik z vás, kteří dnes se mnou nesouhlasíte a Landu a Matáskem a Orlík označujete za rasisty,šlo v létech 1990 nebo 1991 na policii a podali oznámení o spáchání trestného činu? Kolik z vás, a někteří dokonce přiznávají že v té době Orlík poslouchali, jde na policii v současnosti, poté co na pultech obchodů s CD vidí Orlíky? Nikdo. A to je přesně ta situace, se kterou se potýkají v celém světě, začalo to v USA, kdy například když v divadle v rámci role, bílý herec si natře tvář na černo, je to vnímáno jako rasismus. Po létech, kdy to nikoho nezajímalo, také proč by mělo, najednou vidíme strašáky rasismu. Je zločinem nesouhlasit s hloupým heslem black lives matter, přestože přece na všech životech záleží.

Jen kvůli argumentu...připusťme na moment, že Orlík opravdu byla rasistická a nacionalistická kapela. Tak co s tím teď? Orlík už není, Landa dělá něco jiného, Matásek úplně jiného. Tak co s tím, že před 30 léty budili vášně? Znovu se ptám. Bylo na ně podáno oznámení? Byli trestně stíhání? Byli odsouzeni? Proboha chcete žít v právním státě ale řídíte se soudcem lynčem, kdy na sociálních mediích nějaký nemotora plivne jedovatou slinu a všichni mu okamžitě přitakávají. Ale proč se neobrátíte na policii, soudy, úřady?

9 0
možnosti
VV

Nastesti Vladimir Mensik uz nezije. Dost casto ho socialisticti filmari natirali na cerno.

1 0
možnosti
OD

Víte, nevím o nikom zde, kdo by to řešil tak politicky jako vy. My se tu spíše snažíme o anglickou zdrženlivost, než bychom byli hystericky aktivističtí po americkém způsobu. Zvláště, když jde o hádku celebrit na twitteru. Kuba je po Vovkovi (o původu Marthy nevím nic) zidovského původu, tak je možná trochu víc háklivý.

Víříte logr v hrnku kafe, nic víc. Chtělo by to ubrat na rasanci útoku proti "zlosynu".

1 0
možnosti
Foto

Po třiceti letech se tady řeší rasismus Orlíku, jakoby chtěli Landa s Matáskem kandidovat na prezidenta. Je to směšné a absurdní při pomyšlení, že máme premiéra, který byl agentem Stb. Podle některých i zde na blogu, by bylo dobré je doživotně zbavit možnosti veřejně vystupovat a každá ráno před čištěním zubů povinnost pokleknout.

11 0
možnosti
PK

Dobrý blog, není nutné něco dodat, souhlas a karma. R^R^R^

3 0
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy