Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Díky za připomenutí. Doufejme, že v Polsku zvítězí zdravý rozum. Jak jsem vyrozuměl z těch videí, v tom zákoně 196 je za urážku náboženského cítění považována i jakákoliv kritika katolické církve. To už je skutečně na úrovni komunistického totalitního režimu.

2 0
možnosti
Foto

A přesně o to jde. Samozřejmě že je nesmysl trhat bibli, stejně jak každou jinou knihu. Je hloupost šlapat po obrazu svatých. Pokud mám nějaké přesvědčení, nedávám je najevo takovým primitivním způsobem, ale být kvůli tomu hnán k soudu? To už je trochu moc ale hlavně, ten zákon se, jak vy říkáte, týká všeho, co katolická církev uzná za urážku. Například výtvarnice měla problémy, když pannu Marii zvěčnila s duhou, jako symbolem homosexuálů. Církvím by mělo být vyhrazeno místo které jím patří. Tedy takové, kde nebudou mít možnost rozhodovat o dění v zemi.

2 0
možnosti

J61a49k82u40b 64Š50o34l29c

7. 5. 2021 10:23

Asi i zde můžete jít do vězení, pokud spálíte vlajku, přitom je to ve finále jen kus látky. Nebo, když plácnete něco o události na Novém Zélandu, tak schytáte šest let. Můžete se tomu divit, ale každý stát má podobné zákony chránící něco, co podle vás za chránění nestojí. I ta interrupce není tak jednoznačná, za jakou ji považujete. Pro mě je třeba v popředí zdraví matky, ale život začíná zplozením, ne narozením.

V Polsku si demokraticky zvolili, tak jim to asi tak vyhovuje. Tady, když vyhraje pravice, tak spousta lidí bude muset také překousnout různé věci. Pokud to nepřekračuje hranice, že zákony jsou účelově používány proti opozici, tak v tom nevidím nic problém.

1 4
možnosti
Foto

Plácáte nesmysly pane Šolci. O Zelandu si můžete plácat co chcete ale schvalovat zabíjení a teror ne. Vlajka je symbol státu, její spálení je známkou barbarství ale nevěřím že byste za to šel do vězení. Ta interrupce je naprosto jednoznačná. V Polsku přijali zákon, že těhotenství nelze přerušit ani v okamžiku, kdy jeho pokračování přímo ohrožuje život matky. Církev si v Polsku nikdo nezvolil a pravice bohužel v Česku nezvítězí. Mimo jiné i proto, že skutečně pravicová strana zde není.

1 0
možnosti

J71a52n 63K13o78z71á93k

6. 5. 2021 23:49

Jste mě rozesmál tím, že v zájmu matky. Ohrožením každé ženy je porod i těhotenství, takže každé těhotné. Jenže ty ženy k nám nejezdí v ohrožení života, ale na interrupci, za kterou si rády zaplatí.

0 0
možnosti

Asi nevíte, že pro některé ženy mohou být kvůli jejich zdravotnímu postižení těhotenství a porod životu nebezpečné.

0 0
možnosti

OK, takže urážet náboženské cítění je dovolené a správné, neboť máme svobodu slova. Proboha, kde to žijeme...?

3 3
možnosti

Nejde o jen svobodu slova. Náboženští fanatici, ať už to jsou někteří muslimové nebo někteří katolíci, jsou schopni se cítit "uraženi" jen tím, že žijete podle svého rozumu a zvyklostí a nikoliv podle jejich výkladu jejich víry. Je to jedna z nejodpornějších lidských vlastností, nutit násilím ostatní žít podle nějaké ideologie - a je úplně jedno, zda to je fašismus, komunismus nebo náboženství.

To, co se děje v Polsku ze strany z řetězu utrženého katolického kléru normálním lidem, je taková nelidská zhovadilost, že se opravdu obávám, aby tam nedošlo k věšení těchto zrůd na kandelábry jako v Maďarsku v 56. roce.

5 0
možnosti
Foto

Držím jim palce, aby ten zákon zrušili.

5 1
možnosti
Foto

Opravte se titulek

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS