Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

Ještě je v paměti případ rodiny iráckých křesťanů prchlých před Islámským státem, kteří dostali v Jihlavě zrenovovaný, v TV předvedený byt, a ohodnotili ho co horšího než kravíny v Iráku. Záhy pak bez rozlouční vzali dráhu do Němec. Jo, někdy je asi těžké zavděčit se lidem z tamního civilizačního okruhu ... :-/

2 0
možnosti
VV

To mam jeste v pameti. Ale zrenovovany byt nebyl. Byla to typicky socialisticka rekreacni jednotka jakehosi podniku.

0 0
možnosti
Foto

S dovolením... bych tohle nehrotila. Nevystavovala jako zásadní všeobjímající informaci...Už proto, že tohle je odjakživa věcí povahy. Jsou vždycky ti, co budou uvažovat jako Vy a dejme tomu já a mnoho jiných a pak jsou lidi nakrmení jistým sebevědomím a zpovykaní anebo ti, co mají představu vděku na zlatě za každých okolností, neb skutečně pro vás cosi udělali. A upřímně -a s tím nic nenaděláte, je to pak pro ně zklamáním, že realita je tvrdá. Je docela dobře, že uvádíte jako titulek i tohle české rčení. Protože další věcí je, ač na to trochu nerada přistupuju, že do všeho vstupuje i takzvaná národní povaha. Něco na tom je. Zažila jsem Slovenky sebevědomé ve věcech, kde Češka váhá a zažila jsem rozhovor s Francouzem - českým emigrantem, že co i ta poslední Francouzka očekává zcela samozřejmě jako normu, Češka pokorně čeká, jestli si jí někdo všimne. Těžké. A navíc nevím - žurnalistika... a jeden u toho nebyl:-)

0 0
možnosti
Foto

Tak hlavne,aby zustalo u stezovani na jidlo a dalsi gernerace nedelaly vetsi problemy,viz Francie.

2 0
možnosti
Foto

Podle zpráv by to měli být lidé a jejich rodiny, které pomáhali Američanům a ti šmejdi jim nejsou schopní jim pořádně najíst?

0 1
možnosti
Foto

Jako že nedostávají kaviár na stříbře? No to je opravdu drzost.

6 0
možnosti
Foto

Za mě R^. Ještě bych jim připomněl, v jakých podmínkách museli v Izraeli žít mnozí Židé vyhnaní z arabských zemí po roce 1948. Tedy do té doby, než získali normální ubytován, zatímco přebývali v provizoriu. Po výtce více než skromném. Ale to dnešní muslimy nejspíš nezajímá. Trocha skromnosti by jistě byla na místě. Díky za tento článek.

5 0
možnosti
DP

Nic noveho pod sluncem. Pri prvni velke migracni vlne z Blizkeho Vychodu v roce 1984 se imigranti po prichodu do Svedska rozcilovali, ze nebyli ubytovani v prvotridnich hotelech, ale ve stanech, nekteri dokonce "hrozili" ze se vrati, nacez jim byvaly kolega, ktery tehdy u svedske migracni sluzby pracoval, s usmevem rekl, at se tedy vrati. A nezatracujme jenom migranty z mimoevroskych zemi, kdyz sem pobyval v polovine 60tych let jeden cas, nez sem si nasel podnajem ve Vidni, v tak zvanem "Tryskaci" (uprchlicky tabor Traiskirchen) tak se nasli i cesti krajane, kteri si stezovali na vsechno mozne, i kdyz meli ubytovani a stravu zdarma. Tehdy tam letela fama, ze OSN dotovalo kazdeho migranta sesti dolary za den (naprosty nesmysl) a tak ti lide na Rakusaky nadavali, ze si dolary shrabnou do vlastni kapsy a "uprchliky" nechaji "zivorit". Musim ale dodat, ze tech ceskoslovenskych stezovatelu byla mensina.

4 0
možnosti
Foto

Ale vždyť je to tak jednoduché. Jestliže jsou hrubě nepokojeni s podmínkami pobytu v USA, mohou se vrátit zpět do Afghánistánu.

(Před chvílí jsem vlivem překlepu odeslal příspěvek nedokončený.)

3 0
možnosti
Foto

Ale vždyť je to tak jednoduché. Jestliže jsou hrubě nes

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS