Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Vaši myšlenku trochu pootočím. Máte za to, že může být stejná víra dvou lidí, z nichž jeden věří v Synovství Ježíše Krista a druhý v Mohamedovo poslání jako posledního božího proroka?

2 0
možnosti
Foto

Proč by měla být stejná? Je to důležité? Kdo je Ježíš Kristus a co je to Synovství? Pro mně to jsou naprosto cizí věci, ve které hluboce nevěřím. Přesto věřím v Boha. Jako jediného, který nepotřebuje nějakého cesťáka nebo obchodního zástupce, co bude šířit jeho myšlenky. Víra je to v co věřím, náboženství je cesta k donucení věřit v to co věří většina.

1 1
možnosti
ZH

Komunisti zase věří, že náboženství je opiem lidstva, že žádný bůh neexistuje a že jsou s pomocí své ideologie (náboženství) schopni vybudovat lepší společnost.

To, že Ježíš přišel na zem a je Božím Synem, je víra. To, že Mohamed byl posledním Alláhovým prorokem a že přinesl plné zjevení Koránu, je také víra. Náboženství je až nějaká ritualizovaná nadstavba, která sjednocuje lidi stejné víry.

Babiš zase věří, že se mu podaří zamést své zločiny pod koberec a nepůjde bručet.

Pořád si myslíte, že na víře vůbec nezáleží?

0 1
možnosti
Foto

Samozřejmě že nezáleží, protože víra je intimní záležitostí každého jedince. Teprve v okamžiku, kdy se začne slučovat a šířit a hlavně propagovat, stává se z ní náboženství nebo, jako v případě komunismu ideologie. A tam pak nastává problém ve směru jakým se ubírá.

0 0
možnosti
ZH

No... Každý máme nějaký slepý úhel, kdy nevidíme očividné...

Breivik věří, že jeho teroristický čin je oprávněný. Někdo zas věří, že pokud vám podřízne krk, bude činit Alláhovu vůli a bude za to odměněn. Někdo jiný zas věří, že i nepříteli je třeba pomoct, když se ten nepřítel ocitne v nouzi. Atp. To jsou individuální a intimní víry, byť mají cosi a dosti společného s nějakým náboženstvím. Vaše osobní víra je úzce spojená a ovlivněná náboženstvím (ideologií), se kterým jste nějak spojen, nebo ke kterému nějak inklinujete. Vaše víra není a nemůže být oddělená od okolního světa a na něm nezávislá.

Proto tvrdím, že záleží i na individuální víře a že tam jsou někdy i nebetyčné rozdíly. Něčí víra je vražedná, něčí mírumilovná.

0 0
možnosti
Foto

Srovnávat náboženství a totalitní ideologie je chucpe. A dovoluji si upozornit, že jsou náboženství stará, ta v nejlepším věku a náboženství v pubertě. Počítáme-li staletí na roky. Neberu panu Plachému jeho nedůvěru ke křesťanství, ale ona christianizace Evropy také přinesla písmo a příběhy a mnoho dobrého.

0 0
možnosti
Foto

Samozřejmě, že přinesla christianizace spoustu dobrého., třeba to písmo. A spoustu dobrého máme i od Arabů, třeba čísla.

0 3
možnosti
RN

R86a94d79i54m 86N54o47v30á81k

26. 1. 2020 11:34

tzv. Arabské číslice nejsou od arabů. Argumentujete nesmyslem.

1 0
možnosti
Foto

"...Tento systém vychází z Hindsko-arabské číselné soustavy a má původ v Indii v období mezi 400 př. n. l. a 400 n. l. Do Evropy se dostal díky arabským matematikům a astronomům (mimo jiné díky knize od Al-Chorezmího), od čehož pochází dnešní označení; o jejich rozšíření se zde zasloužil Fibonacci..."

https://cs.wikipedia.org/wiki/Arabsk%C3%A9_%C4%8D%C3%ADslice

0 0
možnosti
Foto

Na pováženou je, že se s fanatismem nepočítá. Lidé se nemění, fanatismus tu vždy byl a bude a náboženské zákony budou vždy pro část věřících důležitější než zákony světské. A také se zapomnělo na to, že akce vyvolává reakci. Když se lidem zakazuje o problémech mluvit, vybublá to jinde a jinak. To je princip utahování šroubů. Potom se ta rozumná "třetí" strana většinou nestačí divit...

3 0
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy