Kdybych byl presidentem, nebyla by ČSSD v takové pozici

Někdy, když čtete starší rozhovory a novinové články, nestačíte se divit, a když si je dáte do souvislosti s aktuální politickou situaci, divíte se ještě více.

I když vlastně... Jaké divení. Slova z nadpisu mého dnešního miniblogu jsou z úst současného presidenta Miloše Zemana a když si uvědomíme aktuální pozici ČSSD, pak se mi nikdo nemůže divit, že jsem se téměř udusil smíchy, když jsem si onen inkriminovaný rozhovor přečetl.

Je z 11.3. 2005 a ZDE si jej přečtěte celý.

Inu, nadutost a sebestřednost, ty vašemu presidentovi nikdy moc nechyběly. A to si uvědomme, že v roce 2005 ještě neměl vedle sebe Ovčáčka.

Pravda ovšem může být i trošku jiná. Možná, že současná tragikomická situace, ve které se ČSSD nachází je promyšlenou pomstou Miloše Zemana za to, že jej před léty nedostatečně podpořila v jeho snaze stát se už tehdy presidentem. Ale kdo ví. Rozhodně stojí za to, si staré články a rozhovory připomínat. Například za takových 10 let si připomenout, jak president mající fotografickou paměť ujišťoval národ, že dehonestující článek redaktora Peroutky byl vlevo dole.

ODKAZ 1 : http://www.neaktuality.cz/domaci/zeman-kdybych-byl-prezident-nebyla-by-cssd-v-tak-ubohe-pozici/

ODKAZ 2: https://cs.wikipedia.org/wiki/Kauza_Hitler_je_gentleman

jako prezident byste měl patrně možnost dění v ČSSD nejen kritizovat, ale vahou svého úřadu i výrazně ovlivňovat…

Jistě. A díky tomu by sociální demokracie patrně nebyla v tak ubohé pozici, v jaké je dnes.
 

 

Autor: Martin Braun | čtvrtek 22.6.2017 8:30 | karma článku: 16,21 | přečteno: 614x