Tak to byla facka v přímém přenosu

A fakt že zrovna od RB OSN, bude Putinovi a jeho sloužícím hodně dlouho ležet v žaludku. Čekal podporu, marně

Už jen fakt, že ruský velvyslanec ve Washingtonu vzteky hulákal o urážce Putina, a jen pár hodin poté dostal ruský medvěd za ucho znovu, musí být pro Kreml velká potupa. 

" Nu vot " děla nad výsledkem hlasování v RB OSN moje manželka a řekla to takovou tou nádhernou měkkou Ruštinou. A anglicky pak dodala na adresu Putina cosi, co napsat nemohu z důvodu mravopočestnosti ale kdysi to v jednou americkém filmu přeložili do Češtiny jako " Ať jde k šípku".

Zkrátka, po pátečním nemastném neslaném, útoku neútoku, kdy si jeden nemohl uvědomit, co se to vlastně stalo a proč se to stalo, přišla dnes , řekl bych mnohem důležitější reakce. Rozhodnutí RB totiž znamená jen jediné. Svět se dívá a občas se stane, že ta pomyslná hladina přeteče a i ti, kterým je jindy dosti obtížné věřit, jak se zachovají, si uvědomí že stačilo.

Víte například, že válka v Sýrii už stála skoro 500 000 lidských životů? A víte jak to začalo? 15 března 2011. Normální protesty a požadavky na demokratizaci a na zlepšení poměrů v zemi. A víte kdo stojí na straně Assada? Rusko, Irán a kdo ještě? Hezballah. Jedna z největších a nejzuřivějších teroristických a islámistických organizací. Matka Hamasu. 

Je zajímavé, že tohle nevadí těm, kteří hlásají, že Assad zničil IS. Nezničil ale pokud proti nim bojoval, pak jen proto, že se jednalo o konkurenci. IS kontra Hezballah. To jen pro připomenutí těm, kteří jsou nadšení z toho, že Putin je proti islamizaci. S Hezballahem po boku???

Výsledek hlasování RB OSN a odmítnutí Ruského protestu je významnou akcí, která, snad, donutí Moskvu aby se přestala chovat jako rozmazlený spratek, kterému vše projde a aby si uvědomila, že pokud se chce zařadit mezi světové demokratické a svobodné mocnosti, pokud chce být váženým a respektovaným členem mezinárodního společenství, musí s ním jednat čestně a nikoliv povýšeně.

 

Autor: Martin Braun | neděle 15.4.2018 0:27 | karma článku: 42,54 | přečteno: 15271x