Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J72a85n 23R25i72c42h86t93e97r

15. 1. 2019 11:20

Četl jsem zajímavý nápad jedné paní z Hlučínska: Proč nejdouokupovat nějaký prázdný barák v Bruntále, Osoblaze nebo u Tachova? Tamnější lidé by určitě rádi chodili na přednášky, učili se cizím jazykům a revitalizovali staré věci... ale když ona je Praha k takovým způsobům tak pohodlná..."

A hlavně: v Praze jsou blízko média.

6 0
možnosti

Ono by stačilo, aby o těch na střeše dva dny nikdo nepsal, aby nebyli v hlavních zprávách v rozhlase a televizi, a vsadím se, že by slezli sami. Týden by tam určitě nevydrželi.

11 0
možnosti

Já to tak nevidím. Ono by totiž exekutorovi stačilo povolat policii pro vyklizení objektu, a požadavek by byl oprávněný a vykonán. Neshledávám žádnou neschopnost státu a nevymahatelnost práva, protože kdyby byl na tom zájem, je rychle a snadno vymoženo.

Já v tom vidím naopak zneužití situace - myslím si, že exekutor záměrně v tomto smyslu nekonal, a jeho snahou bylo navození pocitu, že je mu ve výkonu bráněno, aby pozměnit veřejné mínění. Protože dlouhodobým cílem exekutorů je získat zpět více pravomocí, aby z těchto nepříjemných situací mohli vytěžit mnohem více, než jim nyní zákon umožňuje.

3 3
možnosti

Muzete mi vysvetlit, proc ty lidi oznacujete za zlocince? Jakeho zlocinu se dopustili?

0 40
možnosti

Pro minusare - zlocin je trestny cin se sazbou alespon 5 let. Uz pro takovy trestny cin byli odsouzeni? Nebo i Babisovi ted budeme rikat zlocinec?

1 14
možnosti

V ádrubych souhlasil. Ale nepovažuji to za neschopnost státu,, neboť exekutoři jsou soukromé osoby, ne státní zaměstnanci, tedy nezastupují stát. Pouze pro něho vykonávají službu.

1 0
možnosti

a ty mesice pred nastupem exekutora?

0 0
možnosti
Foto

Tak exekutor na chatičku neodjel a dal se znovu do práce.Já bych byl optimista a věřím tomu,že dnes bude celá záležitost ukončena.Ono opravdu není jednoduché dostat cizí lidi z baráku tak jak to na první pohled vypadá....

1 0
možnosti

Mnoho povyku pro nic. Squateři na to jdou přes pasivní rezistenci a není si na nich moc co vzít. Jestli bude Klinika vyklizena hned, nebo v březnu, je úplně jedno.

"Zákoni" to vědí a taky vědí, že čas pracuje pro ně, takže je nejdřív zkusí utahat a když jim to nevyjde, nakonec tam pošlou těžkooděnce. Tak to proběhlo s jinými pražskými squaty, po různých tanečcích byly nakonec vyklizeny.

Zbrklé použití síly s sebou nese takové věci jako zbytečnou publicitu, různé soudní tahanice a tak.

1 0
možnosti

A co dál, kam půjdou nyní? Jiná ulice, jiný dům, jiné město? A proč toto začít dělat v lednu a ne např. v červnu? Dáme jim do ruky jiný argument, že je zima a zůstanou na ulici a tím z nich uděláme oběti? Kdopak potřeboval otočit pozornost jinam na kliniku.

3 0
možnosti

Tomu se říká politika. Neschopnost spojená s utajovanými sympatiemi k hrstce anarchistů!

15 0
možnosti
Foto

Byl jsem informován v neformálním rozhovoru s policistou, že když někdo naprosto bez právního důvodu obývá třeba Vaší chatu, tedy řádné smlouvy o nájmu, tak policie odmítne vám pomoci s jeho vystěhováním, pokud nebude mít k dispozici usnesení civilního soudu, že tam nemá co dělat. I když v podstatě ze zákona se tím zabývat musí

5 1
možnosti

Přesně takhle dopadl kamarád, kterému přestal platit podnájemník za byt. Policie se mu vysmála -pomohl až jiný kamarád s postavou vyhazovače, který podnájemníkovi domluvil (stačilo slovně!)..

5 0
možnosti

Jak se asi cití ti, kterým se exekutor za asistence policie za jejich nepřitomnosti vlámal do bytu a zabavil tam všechno na co přišel a postiženému trvalo několik let, než soud rozhodnul, že ta exekuce byla od samého počátku neoprávněná. Jednoho takto neoprávněně postiženého osobně znám. Ale radši se ho na to nebudu ptát, aby ho netrefil šlak.

22 0
možnosti
Foto

No a o tom právě píšu. Takový člověk má prostě smůlu. Zato ti, co evidentně porušují zákony a ještě se k tomu hrdě hlásí, mohou zůstat v naprostém klidu, protože jím nic nehrozí.

13 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS