Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Český národ byl historicky svobodný pouze několik krátkých etap. Přes tisíc let se bránil německému vlivu a snahám o ztrátu jazyka a kultury. Snad jen v dobách, kdy byl český král německým císařem mohl dýchat svobodně. Pokud bylo dojednáno světovými mocnostmi, že po SWW připadneme bolševikovi (aby se probůh nevydal až do Paříže), dlouhých 40 let nikdo ani nepípl a to ani v roce 1968. Je to presentováno, jako naše svobodné rozhodnutí spolupracovat s bolševikem na své vlastní nesvobodě. Západní Evropa si vtloukala do hlav, že jsme tady chudáci stíhaní hladomorem a všichni máme v hlavě sečku. V roce 1989 si mnoho Čechů myslelo, že přijde svoboda a demokracie, právo na sebeurčení v rámci Evropy. Teď je jasno, že to byl omyl. Je snaha popřít dějiny Evropy a zapomenout na dílo našich předků. Pošpinit vše české rudým komunismem a přijmout dary EU a být vděční. Nejvíc nám takto radí ti, kteří odsud utekli jako ekonomičtí a političtí emigranti. Pod pohrůžkou ekonomických sankcí (tak jak to dělá USA a Rusko všude ve světě), máme přijmout severský socialismus skandinávců a předat vše do rukou EU. Naše mládež může cestovat a brouzdat internetem nejlépe v angličtině a toužit po konzumu a snadném životě. Místo vědeckého poznání máme znovu podlehnout náboženským bludům a strachu z vlastního názoru. Ano, z jednoho socialismu jsme se dostali a druhý musíme vítat jako členové EU. Data z internetu, vojenskou sílu a hospodářský tlak užívá každá velmoc USA, Rusko nebo Čína pro svoje potřeby a cíle. Hnát k vůli tomu naše lidi do ulic je nesmysl. Ani EU ani NATO nikdy nehne prstem pro naše zájmy. Jen tehdy, pokud to bude především v jejich zájmu. A lidi na náměstí jsou jen divadlo pro noviny.Proto taky Milion chvilek někdo finančně posiluje. Ale především, nikdo tady nevede politickou diskuzi, jen staví lidi proti sobě a rozbíjí národ zevnitř překonaným pravo-levým nesmyslem a "demokratickým" třídním bojem jak v minulém století.

0 0
možnosti
PK

Začínám se přistihovat, že s Vámi stále více souhlasím. Už ani nevím, v jakém tématu jsem Vám byl oponentem a je to asi celkem jedno.

Tady dávám opět karmu, neboť s Vámi souhlasím. Už zase. :-)

Mám jen připomínku k osobě pana Hrušínského. Už asi nikdy nezapomenu na jeho nenávist a komentování při zvolení prezidenta Zemana. Nejde mi ani o Zemana jako takového. Ale ta fanatická nenávist, to zlo v očích při TV rozhovoru ... z toho mi tenkrát nebylo vůbec dobře.

Snažil jsem se to dohledat, abych dodal svému příspěvku váhu, ale už se to asi někde v tom Matrixu ztratilo.

To ovšem neznamená, že s Vámi ve Vašem příspěvku nesouhlasím. Jen si dovolím říci, že pana Jana Hrušínského nerespektuji jako herce. A už vůbec ne jako komentátora aktuálního politického dění.

Rád bych jen zdůraznil, že nejsem nadšený z toho, co se v naší zemi děje a kdo jí vede. Nicméně takto voliči rozdali karty a respektuji to.

Jenže to, co se děje ve společnosti, to obrovské rozdělení mezi dvěma tábory, ta nenávist, zlo, urážky je naprosto příšerné. To povyšování se nad druhé mě straší. Nebudu to svádět na českou povahu, ale je smutné, jak jsme jeden proti druhému.

Mějte hezký den a nezbývá než se Vám poklonit jak jste z oné dálky přesně vystihl to, co se zde nyní děje.

p.s. omlouvám se za dost dlouhý příspěvek.

2 0
možnosti
Foto

Dobrý den, já si matně vzpomínám, že jste se jednou do mně "pustil" v záležitosti Izraele, pokud se nepletu. Ale jak jsem napsal už několikrát, každou kritiku která je vedena normálním způsobem a ne snahou udělat s oponenta hned ze startu blbce mám rád. K panu Hrušínskému: Já jsem nikdy u něj žádnou nenávist nezaregistroval. Tím neříkám že někdo jiný to nemůže vidět jinak. Já věci vidím v tom světle, že pan Hrušínský ale i jiní, říkají to co oni sami cítí. Například Aňa Geislerová, jejíž názory jsou hodně naivní a svědčí o jisté nevyzrálosti, přesto oceňuji její upřímnost. Stejně jako u Tomáše Töpfera, jenž svým klidem a moudrostí strčí mnohé prvoligové politiky do kapsy. Bohužel on už se moc nevyjadřuje. Každý máme nějaký pohled a názor a nejlepší forma jak jej uvést do praxe jsou volby. Pokud je ovšem možnost výběru. Ta je v současném Česku hodně okleštěná. A demonstrace? Ty samozřejmě nic nezmění a proto jsem taky vyslovil značnou skepsi vůči organizátorům, protože jako vzdělaní lidé to musí vědět. Demonstrace ovšem vnímám jako důležitý komunikační prvek mezi voličem a politikem, protože jakou máte možnost setkat se s politiky? Možná mírnou před volbami. Jinak ovšem se k ním nedostanete. A to nemluvím jen o Zemanovi ale i o zástupcích na nižší úrovni. Pak tedy přichází demonstrace jako nástroj politikovi říct, že lidi vytáčí.

Děkuji za názor a přeji krásný den.

3 0
možnosti
Foto

Pěkně jste píchl do rudého sršního hnízda! R^

4 2
možnosti
JV

Víte, před pár týdny dostal přiopilý poslanec TOP09 Feri na Moravě lepáka. Politici oné strany a jim příbuzné se mohli v médiích potrhat a označili to za útok kvůli jinému názoru, což oni odsuzují, protože jsou proti násilí a skutek by hnali až na schůzi Parlamentu. A v tu dobu točila Top09 a Starostové předvolební klip, který kopíroval slavnou komedii. Paní Holubová označila Brexit za sprosté slovo (?) a pan Hrušínský v roli Kodeta na chodbě potká Ovčáčka, kterého pro jiný názor rovnou seřeže holí. Není to v tomto kontextu trochu podivné? Co myslíte?

4 2
možnosti
Foto

Neseřezal jej pro jiný názor ale pro urážku. Asi jste neviděl film Pelíšky.

2 0
možnosti
Foto

No tak zapojovat se do diskuse asi nemá teď smysl vzhledem k poštu komentářů. Tak jen krátce: Děkuji všem, i těm co se mnou nesouhlasí. Jen mám takový vtíravý pocit, že nejvíce nesouhlasu vyvolala úvaha pana Jana Hrušínského a bojím se, že vím proč. On totiž naplno a bez obalu pojmenoval pravdu. A je naprosto jedno, že on je takzvaným eurohujerem a já euroskeptikem. Oba máme Česko ve svém srdci. On doma, já stále ve svém novém domově, což rozhodně neznamená, že bych na Česko zanevřel. Oba říkáme co si myslíme. Asi proto jeho slova, vyvolávají tak ostré reakce. A je to, podle mně, zase jen další důkaz, že se stále nedaří naučit lidi myslet ve vyšších intencích. Ale ono to jednou půjde.

A závěrem jen poznámka. Stále platí že nemažu nikoho za nesouhlas. To by tento blog musel být jeden velký smazaný příspěvek. Mažu a mazat budu jednoho konkrétního člověka.

7 0
možnosti
Foto

R^ a po přečtení vašeho příspěvku se mi vybavilo jedno známé přísloví: Hážete perly s......

0 0
možnosti
AM

Pane Braun řešte si Izrael, který není schopen 50 let vyřešit a ukončit nesmyslné válčení. A herec Hrušínský, který se za celou kariéru zmohl na přihlouplé prince asi 25 let spal v sarkofágu. Jeho hlas nebyl nikde slyšet, když se tady kradlo a tunelovalo ve velkém, takže teď na aktivity umělců slyší akorát část pražáků, kteří zatím bojují s pojmem demokracie a představují si ji jako vládu lidu z ulice.;-€

6 5
možnosti
Foto

8-o to je ale pitomost....:-/

2 4
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

ZD

Tentokrát Vám karmu nedám. Ve správně odstartované úvaze jste zašel daleko, ale nedošel na konec jak vidíte i z jiných příspěvků. Určitě se shodneme, že je popisovaný výsledek výsledkem demokratických voleb. S tím nic nenaděláme a pokud se něco nestane dopadnou příští volby skoro stejně. Problémem - a tím co mohlo být ukončením Vaší, jinak správné úvahy - je aktuální důvěryhodnost tradičních stran. Tam se zatím v úvahách dostali jen někteří. Zkuste jít dál a zkuste z Vaší výhodné pozice (vidění zdálky) s obvyklým nadhledem popsat, jaké struktury vládnou tradičními stranami a PROČ jsou i přes svoji historickou úlohu pro hodně lidí nevolitelní. Naříkání nad rozlitým mlékem nic nepřinese to víte určitě sám. Proč tedy to naříkání v jakém stavu se nacházíme a kam směrujeme?

Čekal jsem, že volební úspěch ANO - a logicky neúspěch těch tradičních stran - povede k palácovým převratům v těch tradičních stranách. Již jsem o tom mnohokrát psal. Nic se nestalo a vesla se silou mocí drží stejné struktury, jejichž "nevolitelnost" přivedla do čela hnutí ANO.

Znovu připomínám, že pokud se v tradičních stranách něco zásadního nezmění, budou pro ně volby nemilým překvapením.

S tím - jinak dobrým hercem - jste se opravdu netrefil. Přikládám omyl pohledu z dálky - nic dramatického.

8 4
možnosti
AR
PK

Obecně bych se zněním blogu souhlasil , ale pan Hrušínský jako bonus,to skutečně ne. Poklona jeho otci, ale toto jablko se zakutálelo jak umělecky, tak lidsky hodně daleko...

9 2
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy