Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZD

Kvalifikovaný názor - karma.

0 0
možnosti

Dnes nedokáži s Vámi souhlasit. Zdá se mi, že těch pár výhrůžek smrtí poslancům při volbě prezidenta je pro mne přijatelnější než vláda zombie!

Nevím, zda Vaše doporučení dát volbu prezidenta do rukou lidu je šťastné, když zatím nedokážeme zvítězit nad místní a zahranční masturbací národa nejrůznějšími kanály! Příliš velký podíl občanů si stále jen dělá srandu z naší politiky a jsou k dění v naší republice zcela lhostejní! Za tím účelem zde kolují nejrůznější štvavé, nenávistné, dehonestující maily. A souhra těchto dvou faktorů je zatím přes veškeré úsilí normálních redaktorů stále zatím nepřekonatelná.

Nicméně chápu, že prezidentská volba parlamentem nám zajistila kontinuitu prezidentů s předlistopadovou érou stejně jako ji zajistila přímá volba pod pevnou masáží vnitrostání i zahraniční! Já jen doufám, že mezi námi kolující evidenční čísla a krycí jména našich prezidentů nejsou pravdivá! Musíme dozrát! Slovákům k dozrání napomohla vražda Jána Kuciaka a jeho milenky. Doufám, že takovou vraždu nebudeme v Česku potřebovat!

:-)

1 1
možnosti
Foto

Ale dosavadní vyšetřování vraždy Kuciaka a jeho přítelkyně právě jasně demonstrovalo, že Slováci reagovali na něco, co se neodehrálo (propojení s ̈Ficem).

0 1
možnosti
JL

Pane Braune souhlasim s vami. Jsem take pro osobni volby do Snemovny. (ne pres volbu strany, ale volbou sveho zastupce primo).

Tento system je nejblize k volicum a snadno kontrolovatelny. Spojime-li funkce premiera a prezidenta, usetrime penize a republika bude mit organizaci, ktera ma smysl. Ale to je tezka zmena pro ten lid cesky!!!

3 1
možnosti
JL

Pane Braune, dekuji za uznani!!!

0 0
možnosti
DR

Už jsem psal níže v jiném blogu, žádný parlamentní prezidentský cirkus už naštěstí nebude. Byl to jen klasický a už tradiční výkřik pana profesora ke kterému se nikdo nepřipojil.

2 3
možnosti
DR

Plně chápu zaryté ODS příznivce pana Kindla a Dvořáka že se jim nelíbí že toho jejich komedianta všichni s tímto nápadem poslali k čertu ale to je naštěstí tak všechno co s tím můžou udělat. Hezký den pánové. R^

0 1
možnosti
JR

J77a57n 34R50á63ž

12. 7. 2019 11:55

Pár poznámek k první polovině článku:

- Emeritního rektora a předsedu ODS Fialu považuji stejně jako autor článku za inteligentního člověka, ale bohužel dokazuje, že vysoké IQ a politická inteligence, není totéž.

- Navrhnout dnes zrušení přímé volby prezidenta může udělat jen politik zcela odtržený od reality, čili od nálad mezi občany a opět to dokazuje naprosto špatné Fialovy politické instinkty

- V roce 2011 při hlasování o přímé volbě prezidenta, bylo ze 160 přítomných poslanců 157 PRO a PROTI byli jen 3 z 51 přítomných poslanců ODS.

-naprosto se ztotožňuji z názorem, že podivné hrátky současného Hradního pána jsou umožněny výhradně tím, že mezi současnými pány Podhradí není nikdo, kdo by se mu silou své osobnosti a vůlí dosáhnout svého cíle rovnal a tak limity toho,co může a co nemůže, si stanovuje sám.

- "Šachy" s demisemi ministrů dělal i Havel, když odmítal přijmout demisi Jana Rumla, váhal u Josefa Zieleniece či Jana Kalvody a až na opakovanou žádost přijal demisi Jiřího Skalického, či Klaus, když odmítl přijmout demisi hned čtyř ministrů ve vládě Stanislava Grosse (tří za KDU-ČSL a jednoho za US-DEU), licitoval u rezignace tří členů vlády za Věci veřejné, či odmítl jmenovat ministrem nominanta ČSSD Milana Urbana s odůvodněním,, že nezná pořádně ani jeden světový jazyk. Takže neochota jmenovat ministrem kultury Šmardu, protože se mu nezdá, že člověk bez vysokoškolského vzdělání může dělat ministra, je proti "ohýbání Ústavy" těmi pány, jen nicotným kapricem.

4 0
možnosti
Foto

R60o70m35a66n 93K83o16z44e53l

12. 7. 2019 12:02

Pan Fiala si možná nevzpomíná ani na tento názorový veletoč a že už je to fakt trapné.

https://www.radio.cz/cz/rubrika/udalosti/-ods-zacala-prekvapive-prosazovat-primou-volbu-prezidenta-

1 0
možnosti
Foto

Položme si otázku, koho by býval parlament v nepřímé volbě zvolil? Zkuste sem dát pár tipů a zdůvodnit je.

Jediným rozumným řešením je přejít na konstituční monarchii. Viz řada menších úspěšných evropských států.

0 0
možnosti
Foto

Aha, Zemana učinit králem a Kateřinu princeznou, která bude rodiči donucena vzít si Klause juniora.

1 1
možnosti
Foto

Já jsem pro, aby prezidenta naší země volil opět Parlament České republiky, jak to bylo tradicí už od roku 1918. Funkce prezidenta je u nás víceméně jen ceremoniální a přímá volba je tak zbytečným luxusem, který jenom polarizuje společnost. Že je zpochybňování přímé volby prezidenta urážkou našich voličů? Podotýkám, že na Ukrajině si lid zvolil prezidentem herce, který hrál předtím ukrajinského prezidenta v televizním seriálu. Na Slovensku si zase lid zvolil prezidentkou Zuzanu Čaputovou, která je půvabná a zdá se být i slušnou a chytrou, nicméně v politice je v podstatě nepopsaný list. Přímá volba tedy přináší i riziko, že bude prezidentem zvolen nějaký nezodpovědný populista, což do značné míry potvrzuje i volba Miloše Zemana.

2 6
možnosti
PK

Pokud by se tak stalo a doufám, že nikoliv, opět by se vrátily do hry o hrad staré stranické obchody, nechal bych to v rukou lidu a mimochodem n= všichni se budou chovat jako MZ.

2 1
možnosti
SB

Zásadní nevýhodou parlamentní volby prezidenta je, že těžko zavřete do vyšetřovací vazby stovky tisíc lidí. Zatímco zavřít Sládka, když měl být zvolen Havel, aby krátce po volbě bylo konstatováno, že neporušil žádný zákon, to zas až takový problém nebyl.

Prostě při přímé volbě prezidenta nemůže pražská kavárna tak snadno podvádět.

6 3
možnosti
Foto

R74o78m48a72n 52K53o61z19e21l

12. 7. 2019 12:10

Nebo nejde koupit stovky tisíc lidí za prosazení církevních restitucí...jak se to dělo, dlouholetí odpůrci V. Klause by ho volili, pokud pomůže prosadit církevní restituce.

0 0
možnosti
Foto

Zeman je kabinetní ukázkou, kam přímá volba v naší zemi vede. Není to naše tradice a je správné se vrátit k tomu, co zde bylo a co je osvědčené. Zeman je ostudou naší země. RvRvRv

5 6
možnosti
PK

Stýská se vám po starých časech?

4 1
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy