Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dokazuje to jen, že Sosnarová účelově upravuje svoji výpověď.

Osobně si myslím, že byla se svojí matkou určitou dobu v nějakém sběrném táboře v SSSR, když s ní a její sestrou matka uprchla do SSSR z obav před odsouzením za konfidentství s brněnským Gestapem. Matka Věry Sosnarové za udavačství Gestapu zřejmě očekávala zatčení. Protože se nedochoval žádný záznam o jejich odchodu do SSSR, ani smrti matky Věry Sosnarové, mohla matka Věry Sosnarové do SSSR odejít pod jiným jménem, kde zřejmě krátce nato ve sběrném táboře zemřela. Jsou to sice spekulace, ale dávají smysl, oproti tomu, co tvrdí Věra Sosnarová. Ta tvrdí, že byla v roce 1945 zadržena NKVD a odvlečena do SSSR, což odporuje dochovaným faktům. Určitě to Sosnarová neměla v SSSR lehké, mohlo na ní být spáchané nějaké násilií, které potom patřičně zveličila.

Nesmíme zapomenout, že i světově respektovaný Solženicyn většinu svých svědectví má pouze z doslechu, počet obětí v Gulazích mnohonásobně zveličil, ale objektivně píše, že na něm osobně, kromě odpírání spánku nebylo páchané žádné fyzické násilí.

0 2
možnosti
Foto

Takže jsem si studii pana Hradílka přečetl ještě pro jistotu dvakrát. A znovu opakuji, že nic, co by nezvratně potvrzovalo, že paní Sosnarová lhala tam není. Vše je založeno jen na domněnkách ale hlavně na materiálech získaných z Ruska, což není rozhodně důvěryhodný zdroj. Zajímavou částí je informace, že zatímco informace o tom, kde v továrně pracovala údajně Rusové poskytli ochotně, o tom jestli přijely do Ruska se sestrou nebo ne neřekli nic kvůli údajné ochraně osobnosti. Zklamáním je pro mně spekulace, jakoby Gulagy byly jen na Sibiři, což není pravda. Zkrátka, nemyslím že další diskuse má smysl, protože nikdo nejsme schopni doložit, jestli ta paní to co popisuje prožila či ne. Stejně tak je ale nedoložitelné na základě informací pana Hradílka, že si to vše vymyslela.

1 0
možnosti
JH

Gratuluji, je na svete skvělý argument pro popirace gulagu a sovětských represí.

Protože skuteční vězni gulagu dokumenty o svém odsouzení, vezneni, propuštění.... meli. Jelikož to jsou ale ruské dokumenty, tak stačí prohlásit, že přece materiálům z Ruska se nemůže věřit.

V této souvislosti je celkem nedůležité poukazovani, co ruské matriky odmítly sdělit (on je patrně nutný souhlas i dane osoby). I kdyby to sdělily, tak přece staci prohlásit, že to jsou ruské materiály, čili nevěrohodné.

Takze máme případ, kdy opravdoví vězňové gulagu o tom záznamy mají, zatímco u jedné osoby se prostě žádné doklady neobjevily, ač je propuštění museli vyfasovat, aby vůbec mohli po propuštění existovat. Naopak, je zde záznam o normálním civilním zaměstnání.

Cili u teto pani, tehdy naprosto nedůležité, meli zrejme bolsevici specialni zajem slozite falsovat veskere zaznamy, zatimco v ostatnich pripadech bez problemu vydavali dokumenty o vezneni, jsou i zaznamy v ruskych archivech, vsechno sedi. Ze i německé a české archivy dávají jiný obraz, než poskytuje diskutovaná paní, to je asi taky konspirace.

Včetně toho, že paní vypráví věci (hromadné upalování a trávení...), které nikdo jiný nepotvrdil.

Závěr, at si vskutku kazdy udělá sám.

1 0
možnosti
Foto

Omlouvám se pane Petriku. Smazal jsem vas omylem když muj mobil přeskočil políčko. Moje odpoved je prostá. Vy nezakazujete diskuze kvůli urážkam ale kvůli egu. Nelíbí se vám že vaše karma ukazuje 40+ ale diskuse vypadá naopak.

2 0
možnosti
Foto

Omluvu beru, ale můj smazaný příspěvek byl o něčem jiném.

0 0
možnosti
Foto

Pane kolego, nedá mně to a i když nejsem a nikdy jsem nebyl komunista, musím Vás upozornit na jednu věc - co se ekonomického bezpečí týká, tak pro to byly už dvakrát za posledních 100 let největším nebezpečím USA, odkud díky jejich čachrům s akciemi a s úvěry přišly do celého světa dvě ekonomické krize...

2 1
možnosti
Foto

Je zajímavé ze zatímco pod svým blogem pan Petřík hrdinně diskusi nepovoluje jinde je o to vice aktivni..

3 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

AL

Vás nepotěším, stále kvokají, stále kvokají :

-------------------------------------------------------------------------

Slavná vězenkyně Věra Sosnarová v gulagu nikdy nebyla, doložil historik.

Nyní historik Adam Hradilek doložil, že v gulagu nikdy nebyla a její příběh je smyšlený.

Zdroj: https://www.idnes.cz/brno/zpravy/vera-sosnarova-gulag-pribeh-vyvraceni-historik-adam-hradilek.A190716_489402_brno-zpravy_krut

-----------------

Souhlasím s autorem, stále kvoká ....

2 2
možnosti
Foto

Zbožňuji svobodu a demokracii!

3 0
možnosti
JB

J46i68r40i 24B32o96r

19. 7. 2019 9:49

Z vyprávění paní Sosnarové vznikla kniha. Znám také jednu podobnou.Jmenuje se "Reportáž psaná na oprátce"

2 0
možnosti
Foto

Problém je, že se skutečně prokázalo, že Fučík byl nacisty zatčený, byl v německém vězení a byl popravený.

Z tvrzení Věry Sosnarové se neprokázalo naprosto nic. Naopak, dle dochovaných dokumentů bylo její tvrzení vyvrácené.

5 1
možnosti
Foto

Tohle je krásná ukázka jak media nás ovlivňují. Držíme se té lži i když důkazy mluví jinak. Pak se jeden diví, že lidi volí Zemana a Babiše.

2 1
možnosti
AM

A80d69a21m 69M26a42l80ý

19. 7. 2019 10:12

Když v tomto případě mluvíte o lži, tak lžete

1 1
možnosti
Foto

Nezbývá než souhlasit s výrokem Vladimíra Bystrova, že popularizce této ženy je políčkem skutečným obětem politický represích v Sovětském svazu.

5 1
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy