Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

K83a35r61e97l 44B57o59k

13. 9. 2019 8:51

Souhlasím s autorem a navíc musím konstatovat, že pan Havel byl pan prezident.

20 5
možnosti
JN

Husák byl soudruh prezident. No a?

0 7
možnosti
IZ

Zde je nádherně vidět, jak je určitá část společnosti slepá a ve své nenávisti zavilá. Zcela ,jasně jsem zde uvedl naprosto objektivní důkaz o tom, že to, co autor článku popírá, Havel skutečně řekl, ale pro někteké havlisty, jako bych nic nenapsal. Oni totiž nejsou ochotni a schopni přijmout jakýkoliv jiný názor, byť podpořený fakty, než mají oni sami.

Je mi jich líto.

8 5
možnosti
FL

Je otázka, jestli redaktoři Lemonde správně rozuměli a přeložili co Hevel řekl, když Havel sám výslovně popřel že by použil ono slovní spojení.

1 0
možnosti
Foto

Martine, proč slovíčkaříte? Jste dost fundovaný a ta Vaše urputnost, jestli to řekl V. H. nebo neřekl. je zbytečná. Prostě Kosovo bylo bombardováno za souhlasu politických představitelů ČR. Jste zlatý, že jste si dal tolik práce, ale víte, kolik je takových rozhovorů. Trochu objektivity by neuškodilo, jinak díky, že jste si dal takovou práci a zdravím Vás.:-)

0 11
možnosti
PS

P39e35t68r 54S62k14á81l39a

13. 9. 2019 8:26

Za souhlasu tehdejšího premiéra Miloše Zemana. Pokud chcete být konkrétní.

17 0
možnosti
Foto

Karma, pane Braune, ale je to marné. Havel to řekl, Peroutka to napsal, Kalousek je zloděj a Babišovi ubližují. Pro lidi s omezeným IQ přes to vlak nejede. :-)

30 6
možnosti
IZ

Než někoho označíte, že má omezené IQ, zjistěte si informace. Jinak jste vy přesně taková, jak označujete jiné.

9 8
možnosti
JR

Pssst! Pan Havel řekl žádné hmotné zájmy a tak to zkrátka je!

4 1
možnosti
MB

Lidová slovesnost je součástí kultury a folkloru. V podstatě řadím do tří okruhů - 1) Zcela výtečné = Staré řecké báje a pověsti, od Eduarda Petišky, 2) Podobně, byť méně akční = Staré pověsti české je, od Aloise Jiráska. 3) Pak jsou zde ty novodobé bludo zkazky nesmyslů, nicméně se koření jako fakta ... ! Mezi nejlepší Thrillery patří zejména =

Zkazka o zlém Havlovi, který bombardoval , O pilném Kalouskovi a jeho domácích pracech = Vyšívání padáků. Miloš je gentleman a odhalil podlého Peroutku = Jako agenta Wehrmachtu, Na oblibě nabírá určení správného pohled na pomník Koněva. Kdo se dívá blbě = Vměšuje se do práv a suverenity světové velmoci . Inu, to se samo sebou rozumí, paní Müllerová - Válka bude! Mocnář odjel na Balkán a již udatně napadl Republiku Kosovo ! ... :-)

13 2
možnosti
Foto

No tak to shrňme. Ať už to Havel řekl, nebo ne, tak to bombardování humanitární bylo. Protože kdyby nenastalo, tak tam Srbové vraždí sousedy asi ještě dnes, nebo minimálně do odstoupení Miloševiče. Počet obětí tak byl nesrovnatelně nižší, než kolika se podařilo zabránit.

17 11
možnosti
SB

Příspěvfek, kterým reaguji na to, co v 7:41 napsal pan Flaška, ale který jsem původně omylem zařadil jinam, za ciož se omlouvám:

Jsou věci, které mohou být vynucené okolnostmi, ale nikdy nemohou být humanitární.

Jsem toho názoru, že svržení atomových bomb na dvě japonská města v srpnu 1945 byl správným řečením, protože pokračování války by bylo ještě mnohem horší.

Správné řešení to bylo, já za tento krok tehdejšímu prezidentu USA i s odstupem desítek let dodatečně tleskám, ale o humanitálním charakteru nemůže být ani řeč.

Stejně tak nejsem vegetarián, jím i maso, takže nemohu odsuzovat porážení zvířat, ale to porážení zvířat považuji za smutnou nutnost. Nebudu tvrdit, že je to něco pěkného.

Rovněž tak operace slepého střeva je někdy nutnost, aby příslušný člověk nezemřel. To však nic nemění na věci, že na tom není nic krásného. Nutné to je, ale probudit se z narkózy s bolestí jako hrom a muset tři dny čekat, než trochu pomine, na tom nic závidědníhodného není.

Některé nepěkné věci jsou vynucené okolnostmi, ale ani to vynucení nic nemění na tom, že jsou prostě nepěkné. Bombardování Bělehradu humanitární nebylo.

3 0
možnosti
SB

Václav Havel především naprosto planě krasočřečnil. Už v prvních dnech po pádu bývalého režimu, když se hovořilo o tom, že sem přijdou zahraniční podnikatelé, říkal, že je nutné rozlišovat mezi těmi, kteří sem půjdou, aby nám pomohli, a těmi, kteří se půjdou, aby nás podvedli.

To však byl totální nesmysl. Je nutné rozlišovat mezi těmi, kteří zde budou chtít podnikat v souladu se zákony, a těmi, kteří nás budou chtít podvést. Ale nikdy žádný podnikatel nebude začínat své aktivity za hranicemi proto, aby tamějším lidem pomohl.

Stejně tak před vstupem do Evropské unie říkal, že je to společenství vzájemné úcty a korektnosti.

Skutečnost však je jiná a je to zcela zákonité. Nikdy žádné mezinárodní společenství nebude založeno na rovnosti. Vždy budou státy vlivnější a státy méně vlivné. Ano, lze připustit, že pro malý stát není jiná možnost než být za méně vlivného. Uznávám, že být méně vlivný v EU je přijatelnější než být méně vlivný v RVHP, ale báchorky o rovnoprávnosti jsou sktuečně jenom krasořečněním.

A takový byl Václav Havel.

Nekritický obdivovatel nebo pokorný služebník všeho, co se nachází od Aše na západ. Jako kdyby tam nebyly žádné chyby, které však jsou vždy a všude, protože nikde nikdy to není ideální.

11 5
možnosti
IB

I21v41o 66B16o19u35š27e

13. 9. 2019 7:43

Prvnim odstavcem vyvracite ten posledni.

3 2
možnosti
IZ

Dne 29. dubna 1999 ve francouzském listu Le Monde vyšla slova z rozhovoru, která Havel poskytl v roce 1999 před svou cestou do USA agentuře Reuters...

Text prvního odstavce článku zní francouzsky:

“Dans l’intervention de l’OTAN au Kosovo, je pense qu’il y a un élément que nul ne peut contester: les raids, les bombes, ne sont pas provoqués par un intéret matériel. Leur caractere est exclusivement humanitaire: ce qui est en jeu ici, ce sont les principes, les droits de l’homme auxquels est accordée une priorité qui passe meme avant la souveraineté des Etats. Voila ce qui rend légitime d’attaquer la Fédération yougoslave, meme sans le mandat des Nations unies. Mais, en m’appuyant sur mon expérience personnelle, je suis également convaincu que seul le temps permettra d’évaluer avec objectivité ce qui se passe ces jours-ci en Yougoslavie et les répercussions sur l’OTAN...”

V překladu do češtiny:

“Domnívám se, že během zásahu NATO v Kosovu existuje jeden činitel, který nikdo nemůže popřít: nálety, bomby, ty nebyly vyvolány ze zištných zájmů. Jejich povaha je výlučně humanitární: to, co je zde ve hře, jsou principy, lidská práva, jimž je dána taková priorita, která překračuje i státní suverenitu. A to poskytuje útoku na Jugoslávskou federaci legitimitu i bez mandátu Spojených národů. Ale na základě své osobní zkušenosti jsem stejně silně přesvědčen, že jen čas dovolí objektivně zhodnotit to, co se děje v těchto dnech v Jugoslávii a dopad na NATO...”

17 0
možnosti
Foto

Ono se nakonec ukázalo, že bombardování Srbska nebylo humanitární, protože nakonec toliko vedlo k postavení vojenské základny USA v Kosovu?

3 4
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy