Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A proč vám vadí, že ten vysloveně neutrální termín byl připsán Havlovi. Skutečně se mohou vyskytovat situace, kdy vojenský zásah není dělán s cílem získat území či suroviny. Za klasický bych považoval zásah Vietnamu v Kambodži. A nebo zásah Sovětů v Maďarsku v r. 1956 s cílem zastavit vyvražďování komunistů.

1 3
možnosti
Foto

Stejně to budou opakovat po 1002. Je to marné, je to marné, je to marné. Nenávist k Havlovi až za hrob. Stejně jako komunisti před rokem 1989. Proč asi?

11 3
možnosti
Foto

A proč si myslíte, že někdo plýtvá city na jednoho řadového občana?

1 4
možnosti
PK

Prezident Havel schvaloval útok na Srbsko a to i bez ohledu na probíhající diskus, zda vyslovil či nevyslovil pojem humanitární bombardování.

Při jeho návštěvách v cizině byl k tomuto tématu mnohdy tázán a jistě se najdou přepisy jeho vyjádření. Naposledy jsem jeho souhlas zaznamenal při návštěvě Kanady, Dál ať si pátrají ti ,kteří ho obhajují.

Do mrtvého nekopu jak zde uvádí jeden pán jen říkám svůj názor a je mi jedno co si kdo o něm myslí.

Byl jsem l jeho fandou, ale můj obdiv skončil po bombardování Srbska a poté, co zapomněl na svá slova, že by nechtěl být prezidentem rozděleného Československa.

Myslím, že panu Havlovi neprospívá ani tendence k nepřiměřenému adorování ze strany některých lidí, což budí naprosto opačnou reakci.

Ale nikomu svůj názor nevnucují, jak zde velmi sugestivním způsobem činí mnoho blogařů, ať si každý ponechá ten svůj...

10 6
možnosti
Foto

Pane Korecký, jsme svobodná společnost a každý má možnost se zařadit tam, kde se cítí nejlépe.

A teď k meritu věci. Pokud budete mít někdy čas, tak si zkuste ověřit, co se dělo na územích, kam se dostal srbský nacionalismus. Neskutečná nenávist a zvěrstva, která by nikdo ve střední Evropě nečekal. Měl jsem možnost mluvit s Chorvaty, kteří mi říkali, jak probíhala válka. Do jejich vesnice přijel srbský tank. První rána šla na kostel, druhá na školu a třetí na místní úřad. Tank poté odjel. To mělo hlubokou podstatu - je třeba zničit to, co dělá komunitu komunitou. Takže jsou tam dodnes napsány na hospodě nápisy "Ulaz zabranjen serbam i psam". Jistě jste slyšel o Srebrenici, Vukovaru atd. Postoj Chorvatů chápu (samozřejmě i na chorvatské straně byli šílenci, ale skutečný začátek balkánské války je na Srbech)

Pokud by NATO nepřistoupilo k bombardování, nejspíše by se tam válčilo dodnes. Takhle můžete projet Srbskem, Chorvatskem i Bosnou bez nebezpečí, že do Vašeho auta někdo střelí.

Nikdo Václava Havla neadoruje. Podstatné již napsal Martin v blogu, s kterým souhlasím.

Pěkný den.

11 4
možnosti
Foto

Martine, děkuji Vám za rozbor. Nicméně se domnívám, že ti jednodušší mezi námi to nepoberou a dále budou mlít svou mantru. Do mrtvého lva, jak známo, kopne každá myš.

Karma. R^

27 5
možnosti
JP

S tím lvem, jste mě pobavil. Asi budete oproti mně, velmi složitý.:-)

5 2
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy