Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HS

Všichni velebí staré pohádky a pláčí nad novými. To si nikdo nevšiml toho budovatelského zápalu a povinného školení v těch starých? Zaplaťpámbu, že už pohádky dnes nemusí být o radostné práci směřující ke komunismu.

1 1
možnosti
RP

Myslím, že letos je pěkných pohádek na všech kanálech tolik, že kdo je jejich příznivcem tak si vybral. Někdo preferuje ty nesmrtelné jako je Pyšná princezna, ale pokud jsem si všimla tak mladší generace miluje Troškovy pohádky. Ja se přiznám, že místo pohádek se dokážu každý rok bavit nad filmy s Tomášem Holým.R^.R^

0 0
možnosti

Funkcí pohádek je nenápadná výchova dětí, které vedeme k tomu, aby preferovali dobro, pravdu a slušnost. V dnešní papalášské době plné závisti, nenávisti a lži je to třeba! Proto jsou nejlepší staré pohádky o zápasu dobra se zlem. Současné pohádky bývají hloupé, pokud v nich není svěrákovská moudrost a lidskost.

Na moderní pohádky se nedívám. Spíš sleduji filmy, které jsou plné člověčenství, úcty k druhému člověku. Ty jsou takovým pohlazením po duši a úctou k lidskosti.. To potřebujeme! To nám dnes chybí! :-)

3 0
možnosti
Foto

Když se na ne nedivate jak vite ze tam něco chybi?

0 0
možnosti
Foto

J37o59s57e74f 90B30á73r33t85a

29. 12. 2019 11:29

V poslední době mám problémy s usínáním. Zafungoval Čarovný kamínek, uspalo mě to dokonale.

0 0
možnosti
Foto

J28a48n 14Š96i55k

29. 12. 2019 11:16

Myslím pane Braune, že jste se na pohádky podíval pěkně s nadhledem.Spousta pohádek, které dnes hodnotíme negativně, prokáže možná svou kvalitu až časem. Mladé generace se na ně dívají jinak. Hrátky s čertem jsou pro ně kruté, Princezna se zlatou hvězdou načančaná a Pyšná princezna nudná. Jinak všechny tyto filmy obsahují docela velkou dávku politické agitky tehdejší doby. Všimněme si kdo pohádky pořád dokola hodnotí. Je to jen pohled jeden generace. Nic víc. Ani správný, ani nesprávný. Naše děti a jejich děti a děti těch dětí budou mít úplně rozdílné názory. Hezkou neděli přeji

2 0
možnosti
MB

Souhlasím s tvrzením, že pohádky slované dospělými - jsou i určitým východiskem ze současné tvůrčí nouze. Pak, za zdařilé považuji - S Čerty nejsou žerty a Anděla Páně ...

Pohádky jsou dobré, pokud nesou základ osy - Boj dobra se zlem. Příběh pohltí, divák se rád zasní. Ze své reality - přejde jinam. Pokud poctivé dobro zvítězí, je mimoděk posílen i pobaven.. .

Za vrchol umnosti a zároveň kontraverze považuji - Císařova pekaře ! Nepřekonatelný J. Werich, včetně jeho vkomponovaných monologů. Opravdu vele - zdařilé dílo se vším všudy ! Zároveň podsunutý levicový kontrapunkt ! Jde zejména, opět o Geniální slova písně = "My všichni budem na tom lépe, když dáte rady nám a my vám dáme své rady, když všichni všechno budeme mít dohromady" ! Mistrovsky zvládnutá scéna, sbory, text a Pekařem - Císařem, zazpívané ! ...

Jde o rok 1951 - Doba Temna ! Je zajímavé pak pozorovat Voskovce v USA - který se ze své levicovatosti vyléčil. Werich, v tom osobitě pokračoval dále, (Obdržel - Státní cenu). Vše vyvrcholilo Pražským jarem, kdy se stal režimu nepohodlným ! Ten si zase s umělcem - nevěděl rady - Co s ním ? Odráží se to i v jejich vzájemné - dojímavé, korespondenci ! Nicméně ! - I tato Pohádka taky skončila dobře! 1989, Dobro zvítězilo. Nu, zase jiní si všechno dávají v ČR dohromady ... :-)

1 0
možnosti
Foto

Máme se fajn, když se tolik lidí zabývá podobnými blbostmi, jako jsou televizní pohádky. Karma

6 0
možnosti
JH

Jistěže se máme fajn. Ale proč hned mluvit o blbostech, i tyhle televizní pohádky mají svou vypovídací hodnotu, společenské souvislosti.

Pan Vodvářka by ale asi raději něco o Babišovi, Zemanovi...:-)

3 4
možnosti
DR

Naprosto souhlasím. Ty nové zmíněné pohádky byly slušně řečeno jedna velká tragédie (zvlášť to Čertí brko) a katastrofa a začalo to už loni tím Žitem. Nicméně spojovat je s politickou situací, s ekologií nebo se sluníčkáři je naprostá hloupost.

Vždycky když v TV zahlédnu další nepodařené dílo, tak mě ihned napadne otázka jak to ti zlí komunisti s těmi pohádkami dělali.

Mimochodem, jen drobná oprava, v pohádce S čerty nejsou žerty nehrál žádný generál a král ale kaprál a kníže.

0 1
možnosti
Foto

Z nových pohádek jsem letos stihnul jen Princeznu a půl království a za mě celkem spokojenost. Pohádka to byla oddechová, místy vtipná, Prachař s Rumlem nezklamali a na Josefíkovou se hezky koukalo. Pokud by nové české pohádky dosahovaly vždy alespoň těchto kvalit, nemůže nikdo nic moc říct.

4 0
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy