Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J94i25ř95í 97G76r26o17h

9. 2. 2020 15:22

Daňové sazby na pivo jsou dvě. Co se týče prodeje piva, budou od 1. května 2020 uplatňovány 2 sazby DPH. Snížená 10 % sazba DPH bude aplikována pro točené pivo konzumované v restauračním zařízení. Na balené pivo a točené pivo konzumované mimo restaurační zařízení bude nadále aplikována základní 21% sazba DPH.

1 1
možnosti

ANO. Jenže tím se do systému zavádí zmatek a rizika různých neshod a pokut. Když už s tím chtěli hýbat, měli dát jednotnou DPH na jakékoliv točené pivo.

3 1
možnosti

Celý život je vlastně o variacích otázek, např. -

Má vydělané peníze vlastnit Občan, nebo Stát ? Jak je možné, že lidé jsou ochotni věřit tomu, že Stát je oblaží - Z čeho ? ...

Pivo má stát všude stejně - např. 30 Kč. Sedím, ležím, odnáším - neodnáším ...

Cena 1 piva je marginální. Sloužila jako regulační poplatek a příjem zdravotnictví - Proč byla zrušena ? Rozumím tomu tak, že skutečná zdravo péče penězi překypuje a když pozřu sám 1 pivo - Tak jsem vlastně vyléčen. Jiné vysvětlení nemám ...

Není vše špatné - Cena piva výpočtem DPH, je zajímavá pro Cermat ! Vzniká maturitní otázka výpočtu ! Podobně otázky do češtiny - Rozbor větný - "Jsi zmaten, jako výčepní za pípou" ! ... :-)

1 0
možnosti

Alibismus občana Brauna, aneb další hospodské plky.

------------------------------------------------------------------------------

Je to jedna z mála chvil, kdy lituji, že nejsem občanem České republiky, protože kdybych byl, neváhal bych podat ústavní stížnost, případně i trestní oznámení, kvůli novému "pivnímu zákonu"

Zdroj: https://martinbraun.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=744907

------------------

Podat trestní oznámení můžete i tak. Pokud to neumíte např. z neznalosti českého trestního řádu, můžete to udělat prostřednictvím advokáta a v některých případech dokonce zdarma. Nic vám nebrání se předvést v reálu mimo tuto internetovou bublinu. Stejně je dopředu jasné, jak se zachováte.

:-)

7 10
možnosti

Jo, dneska je u nás už taková opoziční "demokratická" móda podávat kvůli svému zviditelnění na každý zákon, který se mi nelíbí ústavní žalobu.

Takže byť s Vámi v tomto naprosto souhlasím, tak nebude lepší namísto další raději přesvědčit politiky, především mimo ANO, ať pro tento paskvil nezvednou ruku?

1 7
možnosti

Ten paskvil je už schválený. Hlasování proti nepomohlo, protože vládní trojka má dost hlasů na schválení libovolné šikany občanů. Tedy nezbývá, než se obrátit na soud.

5 0
možnosti
Foto

Mně se líbí, jak každý básní, jak by to bylo krásné, mít jednu sazbu DPH, a pak, místo toho, aby pro to něco dělali, spáchají toto. Vám karma.

7 1
možnosti

To je tedy fakt obrovská škoda, že nejste občanem ČR. O moc přicházíme:-)

3 3
možnosti
Foto

No, mohli byste si to prohodit :-/

7 2
možnosti

Paní ministryně do toho vnáší óbrchaos.

4 0
možnosti
Foto

"při jeho východu z restaurace jej uvidí bdělá kontrola z berňáku, a následnou revizí zjistí, že dotyčný platil 10 procent"

Já bych řekl, že s tím paní ministryně naopak počítala a snad to celé udělal takto schválně. Protože takto není možné neudělat chybu a je tím dán důvod k pokutám. Pokuty jsou jediný přínos EET pro státní kasu, ale nestačí to, z něčeho se přece dotace pro Agorfert zaplatit musí.

A nakonec, co je dobré pro M&M Enterprises, je dobré pro všechny.

8 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS