Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

Kdyby v době, kdy Floyd byl mediálně neznámý, namaloval někdo v médiích zcela věrně jeho obličej podle fotografie na 30. sekundě videa, jako nekonkrétní ilustrační obrázek Afroameričana, bude nařčen z rasizmu pro přehnané zdůrazňování jistých rysů, podobně jako byl nařknut karikaturista, který namaloval Serenu.. :-P

0 0
možnosti
PR

P76e19t38r 64R36e40z13e85k

2. 7. 2020 22:27

Derek Chauvin byl obviněn z vraždy, takže to třeba vražda byla. To by měl spíš posoudit nezávislý soud a ne nějakej blogger z druhé strany zeměkoule. Já bych si taky spíš tipnul, že to vražda nebyla. Lidé, kteří se intenzivně tímto problémem zabývají, to označili za vraždu, tak to tak třeba bude. A nebo jste zastáncem současného trendu zakazování slov a chtěl byste na "blacklist" přidat i slovo vražda a říkat tomu úmyslné zabití?

0 3
možnosti
Foto

Pane Rezku, od kdy je Florida druhá strana zeměkoule k událostem kolem smrti Floyda?

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

JZ

To je takový trend doby, že by si podle některých měli lidé dávat pozor na to, co říkají. Ale z vás jsem měl dojem, že tyto blázny spíš kritizujete.

Inu, záleží jak se to hodí.

0 0
možnosti
ZH

Vůbec nevím, že se tím někdo mimo Ameriku tak důkladně zabývá. Kdyby to nevyšetřoval nezávislý soud, kdyby to tam zametli pod koberec, kdyby to byla běžná praxe a kdyby mu přitom rasisticky nadávali... Nic z toho tam není. Tak nechte soud, ať to vyšetří a pracuje v klidu.

Násilné demonstrace chápu, tam je to záminka, jak si zařádit a případně si nakrást a zapálit pár policejních aut. Když se podaří někoho zmlátit, zmrzačit nebo zabít, tak je to bonus.

Ale tzv. klidné demonstrace? A ještě v Evropě. To už je přímo stupidní.

3 0
možnosti
ZH

Pan Kubal se asi inspiroval u Frau Merkel, která prohlásila, že Floyd byl zavražděn. U ní je to jako u političky extra úlet. No, pochází z NDR, tedy ze socialistického bloku. V něm v 50. letech rozhodovali politici nejen o vině, ale také o trestu.

3 3
možnosti
JK

J10a20k67u44b 85K70o69s

1. 7. 2020 16:08

Mně ještě víc vadí to , že ČT o spoustě věcí, které se nehodí dlo jejich světonázoru, prostě neinformuje nebo jen patričně bagatelním způsobem.

11 1
možnosti

Nevím o tom. Můžete dát příklad? :-)

0 2
možnosti
Foto

Tak pro tuto diskusi se už rozloučím. Asi se už nic nového nedá napsat. Bohužel, někteří lidé stále budou opakovat nesmysly, a věnovat se doslovným překladům, co které slovo znamená. Přitom pointa mého blogu byla ta, že ve zpravodajství určeném pro českého diváka, by měly být používány termíny, které odpovídají zvyklostem v České republice. Jestliže tedy někdo řekne vražda, pak si pochopitelně všichni vybavíme klasický mord jak jej známe z hříšných lidí. Například. O co mi šlo ale především je to, že pro opravdu seriozní zpravodajství je nezbytné, aby moderátoři používali takové výrazy, které jsou v souladu s fakty. To znamená že v tomto konkrétním případě, byl nejvhodnější termín slovo usmrcení. V závěru jsem položil otázku ( dovolte mi speciálně pro jednoho diskutéra zopakovat že šlo o otázku), zda Kubalův komentář nebyl v souvislosti se změnou v radě ČT a do této otázky spadá i podotázka, zda se nejedná o nový trend ve zpravodajství, kdy se začne vnucovat terminologie podle společenské objednávky. Jednalo se pouze o úvahu, o dotaz, na který jsem pochopitelně odpověď nečekal ale položit jsem jej musel.A proč tak bazíruji na zdánlivých drobnostech? Protože z některých naoko neviditelných drobností se mohou vyklubat tragické následky a situace ve světě začíná připomínat blázinec.

A ještě poznámka závěrem. Ono diskutované zakleknutí rozhodně není bezpečná praktika. Je běžná, je účinná ale je současně velice nebezpečná, protože předpokládá jednak zdravého příjemce oné praktiky a také rozumného klekače, což není nikdy možno zaručit. Navíc jestliže při zákroku jeden policista klečí na krku pachatele a další sedí na jeho zádech a nohách, jak můžeme vidět na videu, jsou tragické důsledky hodně pravděpodobné. Vždy je třeba jednat s rozvahou a rozumem. To co provedla ta skupina policistů, v čele s Chauvinem bylo hrůzostrašné barbarství, nepatříci do 21. století co civilizované země a doufám v odpovídající trest.

6 3
možnosti
RK

Někde jsem četl, že snad v USA pojem zabití právně neexistuje, ale rozlišují pouze tři stupně vražd. Nevím, třeba to někdo doplní.

0 0
možnosti
MP

https://en.wikipedia.org/wiki/Manslaughter

Neznam uplne presne ty definicie u nas, ale nedivil bych se, kdyby se dalo v podstate rict, ze nase "zabiti" je "vrazda z nedbalosti."

0 0
možnosti
JL

Vražda opravdu nemusí být plánovaná. Takových vražd už bylo.... Naštve Vás manželka (najdete jí v posteli s cizím mužem a Vy jí zavraždíte (to opravdu není zabití) a opravdu jste to neplánoval.

2 0
možnosti
ZS

Ano, tohle myslím odpovídá v USA vraždě 2. stupně - nebyl to plánovaný čin, byl však veden s úmyslem postiženého zabít.

0 0
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy