Mediální inferno aneb časy se mění.

24. 03. 2017 8:30:00
A nejsem si zrovna moc jistý že k lepšímu. Hovořím o úrovni informovanosti a sdělovacích prostředků obecně.

Žijeme v prazvláštní době. Stačí si otevřít počítač a hned se na vás chrlí láva informací, bez ladu a skladu, bez ohledu na to, jestli zrovna po této informaci prahnete. "Tumáš a čti, " říkají si asi redaktoři a tak vám bez obalu sdělují, že když kašlete, máte asi rakovinu a protože kašlete tak už je asi na léčbu pozdě. Jinde zase s hrůzou zjistíte, že bolest v zádech asi způsobuje rakovina ledvin a vy si v tom okamžiku uvědomíte, že vás ráno svinsky šlehlo v kříži. No a v létě, když se probudíte ve tři ráno zpocený, tak vám na mysl okamžitě přihopsá zaručená informace, že je to neklamná známka že jste HIV pozitivní. A unaven cestou z práce si uvědomíte, že vás bolí rameno, jak jste něco těžkého tahali, ovšem v tom okamžiku vzpomenete na zaručenou studii nějakého významného vědce, která říká, že bolest v rameni, rovná se infarkt.

Příjemce informací to má dnes holt těžké. A nejen na tomto poli. Jako malé robě, byl jsem za pomocí brutálního násilí dopravován k holiči, neboť rodiče usoudili, že mé vlasy už zaslouží zkrátit. Jojo, otec měl plešku tak záviděl a maminka ta pro klid v rodině raději neprotestovala. Jenže nějak kolem desátého věku mého hříšného života jsem našel pojednou v kadeřnické oficíně zalíbení. Chodili jsme na jedno místo a tam byly na stolku pro čekající připraveny časopisy. Hrozné sračky, jako Svět Sovětů, Květy, Vlasta ...kromě toho ale také Burda. Babinec, řeknete si, jenže...tento časopis, stejně jako většina západních magazínů, měl podstatnou část vyhrazenou pro reklamní sdělení a ty reklamy bývaly tůze zajímavé. Například reklama na novou vanu nebo domácí saunu. Oni ti kluci zápaďácký už tehdy věděli, jak kupce nalákat a tak každá tato reklama byla doprovázená fotografií nahé dívky. A tak, čekajíce na holičku, listoval jsem a okukoval ty kapitalistické slečny, netušíce tehdy, že ten boční pohled je sice hezký ale zepředu je to mnohem hezčí. Jenže takové fotky v Burdě nebyly. Zato dnes jsou všude. Zepředu, zezadu, zboku, zespodu a pěkně detaily. Ale stejně raději vzpomínám na tu Burdu a první Bravo a doby, kdy největším vzrušením bylo právě to objevování a hledání a to tajemství, postupně odkrývané.

Zatímco v rubrice "máš li cosi na duši, svěř se strýci Artuši", která vycházela v Mladém světě, se někdy v roce 1975 ptala dívka, co s tím, když se rozhodli s přítelem pro sexuální život a on jí pořád do pupku šťourá a šťourá a tu panenskou blánu ne a ne protrhnout, dnešní generace se už na nic neptá. Prostě najede internet, a má hned vše na dlani. Na monitoru. Správná technika orálního sexu a čím nacpat partnera aby vám to při něm chutnalo, výhody sexu análního, svazování a další a další podrobnosti.

Hmmm.

A proč to vlastně píšu?

Protože si říkám, jestli té otevřenosti není dnes už trochu hodně. Mrtvoly v přímém přenosu na titulní stránce, fotky zemřelých, podrobné popisování poprav, mučení a vražd. To je dnešní mediální svět.

A já trochu cítím smutek po časech, kdy vše bylo jinak.

Jo a tahle kapela je z Tunisu. To jen pro ty, co stále hledají rozdíly. Takže nezapomínejte:

Jediné správné a nejlepší náboženství je hudba a všichni jsme bratři a sestry.

Autor: Martin Braun | pátek 24.3.2017 8:30 | karma článku: 16.05 | přečteno: 519x

Další články blogera

Martin Braun

Zachraňme děti na hranicích

ale jak,..dovoluji si položit smělou otázku. Tím že jím dáme čaj a polévku? Nebo je máme odvézt od rodičů někam k milosrdným v Evropě? Tak jak jím pomoci?

15.11.2021 v 10:17 | Karma článku: 32.68 | Přečteno: 1273 | Diskuse

Martin Braun

Uprchlická krize bez konce

Dva blogy dnes reagovaly na události na běloruských hranicích. Jeden napsal pan Zeman a druhý paní Nová. A přestože se dotýkají stejného tématu, jsou naprosto rozdílné.

14.11.2021 v 13:33 | Karma článku: 29.44 | Přečteno: 1042 | Diskuse

Martin Braun

Technický problém na idnes, úmysl nebo chyba v chrome?

Několik posledních měsíců, se pokus dostat se do diskuse mění v noční můru. Odkaz na diskusní okno je překryt odkazem na reklamu všeho druhu...

13.11.2021 v 9:36 | Karma článku: 23.91 | Přečteno: 866 | Diskuse

Martin Braun

Ještě k případu Dr. Cimického (aktualizováno)

Je to dnes populární téma a jak už je zvykem, pravda není to co dav zajímá. Dav je rozdělen. Část by nejraděni Cimického vykastrovala či minimálně poslala na dlouhá léta za mříže a část věří v jeho nevinu,

10.11.2021 v 9:33 | Karma článku: 29.07 | Přečteno: 1706 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Ziegler

V Rusku se nekonaly volby, ale vyhlášení vůdce zločineckého gangu

Ne, opravdu nelze v Rusku mluvit o svobodných volbách a nejen těch prezidentských. Zástupci skutečné opozice jsou zavíráni do vězení nebo rovnou vražděni. Západ nesmí uznat násilnického mafiána Putina za ruského prezidenta.

18.3.2024 v 12:30 | Karma článku: 20.96 | Přečteno: 300 | Diskuse

Ondřej Šebesta

Sedm stupňů do Sokola

Jak slepá musela starostka být, když její asistentka, které každý měsíc strhávali část platu na její dluhy, přicházela s luxusními kabelkami, nákladnými šperky aměla prostředky na drahé zahraniční zájezdy.

18.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 23.36 | Přečteno: 442 | Diskuse

Radomil Bábek

Je údělem Čechů prožít v každé generaci dvě totality?

Jak se asi cítili lidé, kteří přežili jednu totalitu, aby si za pár let svobody s hrůzou uvědomili, že už zase žijí v totalitě jiné? Možná, jako my. Jestli jsme po roce 1989 něco nečekali, pak návrat socialismu.

17.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 36.66 | Přečteno: 857 | Diskuse

Josef Nožička

Když Evropský parlament žaluje Evropskou komisi (u Soudního dvora Evropské unie)

Při čtení zprávy o rozmrazení peněz orbánovskému Maďarsku si někteří dost možná vzpomněli na letošní summit lídrů EU, na němž došlo nečekaně rychle ke schválení pomoci ve výši 50 miliard eur Ukrajině.

17.3.2024 v 8:10 | Karma článku: 31.78 | Přečteno: 604 |

Petr Kubík

Jak dohnat západ?

Každý z nás, ať už je jakéhokoliv věku, už nejspíše někdy slyšel slavné a opakované heslo - dohnat západ.

17.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 28.40 | Přečteno: 2793 | Diskuse
Počet článků 486 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2625

http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

více

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Konec nadvlády programátorů. Pozic ubývá, na jednu se hlásí stále víc lidí

Premium Ochota firem splnit uchazečům skoro jakýkoli požadavek a velmi nízká konkurence. Tak by se ještě nedávno dala definovat...