Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Muslimové v Česku, nový seriál Idnes

Zdá se, že mediální sféra v Česku zažívá stav podobný kolotoči. Nebo houpačce. Jednou tak podruhé zase jinak a jindy zase, pohupování na jednom místě. Ani ryba ani rak.

Pravděpodobně v důsledku požehnání vládě, ale to je jen můj názor na který mám nezadatelné právo i v českém internetovém prostoru a ne že ne, vrací se opět doba, kdy se občanům ČR bude podsouvat myšlenka, že jsou zasaženi jakýmsi virem rasismu, xenofobie či jen lehké nesnášenlivosti.

Opět, dle mého názoru, dospívám k obavě, že se vrací období, kdy jakákoliv kritika čehokoliv a speciálně jednoho z monoteistických náboženství, bude vnímána jako akt hluboké nenávisti. A to se už zdálo, že se někteří konečně probrali. 

A tak začal na idnes, cz vycházet seriál muslimové v Česku, jehož první díl není ničím jiným, nežli jen plytkým opakováním prázdných frází o tom, že muslimové v Česku jsou neškodní, pracovití, radostní a plní asimilace s většinovou společností. 

Vůbec se nesnažím toto tvrzení zpochybnit. Muslimy v Česku neznám. Tedy z medii znám asi dva nebo tři ale to není reprezentativní vzorek, takže nemohu spolehlivě říct, jestli onen seriál ve svém prvním díle lže nebo píše pravdu. Co ale mohu říct , respektive napsat je fakt, že ten článek uvádějící seriál o neznámo kolika dílech, je jen dalším z demagogických pokusů probudit ve společnosti pocit studu z nepochopení.

Vše je ale naprosto jinak. Ty projevy odporu, nenávisti nebo odmítání, mají na svědomí politici a novináři, kteří od počátku, kdy se objevily první pochybnosti a otázky ohledně onoho monoteistického náboženství a jeho podílu na rostoucím terorismu, tyto pochybnosti umlčovali a strašili národy rasismem a rostoucím neonacismem.

Evropa a Evropané se tak dostali do pozice, kdy byla a je vnucována myšlenka, že přijímat migranty je nutnost a povinnost a že ono jedno monoteistické náboženství je vcelku a komplexně náboženstvím lásky a míru na věčné časy a nikdy jinak.

Čas ukázal že to není pravda. Ani jedno z těchto dvou dogmat.

Konvence o přijímání uprchlíků nebyla vymyšlena ani přijata proto, aby nastolila nový exodus. Její myšlenkou nebylo pomáhat těm, kteří žijí v hospodářské nestabilitě, protože to prostě nejde. Brzy by totiž došlo k situaci, že v domovech těchto lidí by bylo pusto a prázdno ovšem Evropa a Amerika by byly přeplněny a na pokraji bankrotu. Povinnost přijmout uprchlíky byla vždy cílena pouze na ty, kteří prokazatelně přicházejí ze zemí válečného konfliktu a sami jsou ohroženi na životech. Jestliže ale denně sledujeme zpravodajství o z moře zachráněných běžencích, pak se naskýtá otázka, jestli se jedná skutečně o utečence před válkou anebo jsou to jen ti, kteří cítí šanci na pohodlný život, šanci lživou, protože Evropa už dávno není v pozici, kdy by tento pohodlný život mohla komukoliv zajistit, aniž by se to odrazilo na její blízké budoucnosti a rozvoji.

Druhé z dogmat, tedy monoteistické náboženství, které je dnes skoro trestné jmenovat, protože je výsostně chráněno, tedy ISLAM, je podobný nesmysl.

Pochopitelně že ne všichni muslimové jsou teroristé a zabijáci. Za tři desítky let života v Kanadě a USA jsem se denně setkával a setkávám s nejedním vyznavačem této víry a nikdy jsem neměl nejmenší problém. Stejně jako tisíce turistů cestujících každoročně do muslimských zemí, kde si užívají krásných pláží, výhodných nákupů a poznávání památek a historických míst aniž by jím kdokoliv ublížil. To ale ani zdaleka neznamená, že budeme podporovat promichávání mezi náboženstvími a kulturami. Prostě faktem je to, že my žijeme v jiných hodnotách nežli "oni " A tak jako oni nejsou příznivě nakloněni naším zvyklostem, my nemusíme být naklonění jejích představám a není v tom nic rasistického ani xenofobního. Prostě když přijedu to Tunisu, nebudu se na ulici cpát smaženým řízkem ale vědom si toho že jsem host, budu jejích kulturu respektovat. A naopak, když přijede Tunisan ke mně, budu očekávat že nebude ohrožovat kolemjdoucí děvče v minisukni ale jen se pokochá pohledem na její krásu a možná se zamyslí nad nepraktičností jeho kulturních zvyklostí.

Jestliže budeme ale stále konfrontování s nátlakem a cenzurou a hrozbami, jestliže nám bude vnucováno cosi cizího, co k nám nepatřilo a nikdy patřit nemůže, pak se může stát a otevřeme oči, už se to děje, že se začnou probouzet skutečně nenávistné tendence. A to snad nechceme nikdo.

 

Autor: Martin Braun | úterý 24.7.2018 1:34 | karma článku: 40,49 | přečteno: 2318x
  • Další články autora

Martin Braun

Zachraňme děti na hranicích

ale jak,..dovoluji si položit smělou otázku. Tím že jím dáme čaj a polévku? Nebo je máme odvézt od rodičů někam k milosrdným v Evropě? Tak jak jím pomoci?

15.11.2021 v 10:17 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1273x | Diskuse| Politika

Martin Braun

Uprchlická krize bez konce

Dva blogy dnes reagovaly na události na běloruských hranicích. Jeden napsal pan Zeman a druhý paní Nová. A přestože se dotýkají stejného tématu, jsou naprosto rozdílné.

14.11.2021 v 13:33 | Karma: 29,44 | Přečteno: 1042x | Diskuse| Politika

Martin Braun

Technický problém na idnes, úmysl nebo chyba v chrome?

Několik posledních měsíců, se pokus dostat se do diskuse mění v noční můru. Odkaz na diskusní okno je překryt odkazem na reklamu všeho druhu...

13.11.2021 v 9:36 | Karma: 24,06 | Přečteno: 866x | Diskuse| Společnost

Martin Braun

Ještě k případu Dr. Cimického (aktualizováno)

Je to dnes populární téma a jak už je zvykem, pravda není to co dav zajímá. Dav je rozdělen. Část by nejraděni Cimického vykastrovala či minimálně poslala na dlouhá léta za mříže a část věří v jeho nevinu,

10.11.2021 v 9:33 | Karma: 29,18 | Přečteno: 1706x | Diskuse| Společnost

Martin Braun

K včerejšímu protestu u domu hlavní hygieničky Svrčinové

Nejsem si tím stoprocentně jist, ale myslím si že to byla právě ona, kdo minulý rok, dosti nehorázným způsobem zařízla festival Colours of Ostrava

7.11.2021 v 15:14 | Karma: 29,61 | Přečteno: 1565x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

VIDEO: Kdo nejlíp vříská? Soutěž v imitaci racků vyhrál malý chlapec

26. dubna 2024  20:36

Devítiletý Cooper Wallace z britského Chesterfieldu v neděli vyhrál čtvrté mistrovství Evropy v...

Ukrajinci se snaží před bojem utéct do Rumunska, v řece mnozí najdou smrt

26. dubna 2024  20:26

Tisíce Ukrajinců se od počátku ruské invaze pokusily překonat řeku Tisu na hranici s Rumunskem ve...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy